Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Telewizor w Kuchni

kagan_sk

Recommended Posts

.... Mogę Ci również pokazać informację o zaniechaniu postępowania (również akcja policji i cyfry) w stosunku do osób, które dzieliły sygnał w domu i niekomercyjne. I to nie z powodu niskiej szkodliwości a z powodu tego, że złamania prawa nie było.

Skoro możesz to pokaż.

Dziękuję

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

miałam montaż cyfry 2mce temu, powiedziano mi, że można korzystać z 1 anteny w całym domu, poza drugim dekoderem wystarczy rozdzielnik :lol:

to tak jakby powiedziano, że z telefonu i internetu można korzystać tylko na parterze :wink:

a tv w kuchni super pomysł! chociaż mi wystarczy laptop z dobrym ekranem, bo telewizji nie lubię 8) :)

JoShi napisał:

.... Mogę Ci również pokazać informację o zaniechaniu postępowania (również akcja policji i cyfry) w stosunku do osób, które dzieliły sygnał w domu i niekomercyjne. I to nie z powodu niskiej szkodliwości a z powodu tego, że złamania prawa nie było.

Skoro możesz to pokaż.

Dziękuję

Z tego co wiem, to w całej akcji chodziło głównie o osoby handlujące "zmodyfikowanymi" kartami C+, splitterów chyba się nie czepiali.

Co o tym sądzice? Wpadłam na to po sprzeczce z mężem kiedy to ja przygotowuje kolację w kuchni i nawet wiadomości nie mogę oglądnąć. Przyznaję, że nie lubię gotować . Traktuje to jako zło konieczne. Niestety nikt mnie w tym nie może wyręczyć (dwoje małych dzieci i wiecznie nieobecny mąż)i wkurza mnie to , że dużą część dnia spędzam w kuchni. Telewizor może jakoś uprrzyjemnić życie w kuchni, jak myślicie?

Co o tym sądzice? Wpadłam na to po sprzeczce z mężem kiedy to ja przygotowuje kolację w kuchni i nawet wiadomości nie mogę oglądnąć. Przyznaję, że nie lubię gotować . Traktuje to jako zło konieczne. Niestety nikt mnie w tym nie może wyręczyć (dwoje małych dzieci i wiecznie nieobecny mąż)i wkurza mnie to , że dużą część dnia spędzam w kuchni. Telewizor może jakoś uprrzyjemnić życie w kuchni, jak myślicie?

Szczerze to w moim odczuciu niekoniecznie. Ale są różne rozwiązania. i gusta. Może nich Ci wiecznie nieobecny mąż kupi

http://www.topmarket.pl/pict/SIEMENS%20LC%208%20M%20950.jpg

• 3 weeks później...

Długo to trwało, lecz dzisiaj z Polsatu Cyfrowego otrzymałem e-mail z odpowiedzią na pytanie:

Czy w ramach opłacanego abonamentu za usługę platformy cyfrowej mogę wykorzystując kartę sharingową dzielić sygnał telewizji cyfrowej na kilka odbiorników telewizyjnych zlokalizowanych w tym samym budynku jednorodzinnym, zamieszkałym przez członków jednopokoleniowej rodziny?

Treść odpowiedzi:

Szanowny Panie

Uprzejmie informuję, że w celu niezależnego odbioru sygnału na kilku odbiornikach telewizyjnych należy posiadać odpowiednią ilość dekoderów i opłacać na nie odpowiednie abonamenty.

Wyjaśniam, że do każdego dekodera jest przypisana inna karta.

Poniżej widnieje imię i nazwisko osoby udzielającej odpowiedzi wraz z kontaktowym numerem telefonu.

Nie sądzę by właściwym było upublicznianie tego kontaktu na forum ogólnym.

Zainteresowanych zapraszam na priv.

Skoro możesz to pokaż.

Dziękuję

Ponawiam i czekam

Witam wszystkich>

Mam spliter od 2 lat. Super sprawa. Działa to na zasadzie rozdzielenia sygnału do innych odbiorników jak w necie przez switch-a .Nie pamiętam dokładnie jak to było ale nie każdy dekoder będzie działać ,trzeba bylo zakodować pod odpowiedni rodzaj dekodera.Jedno pamiętam na pewno..NIE JEST TO TAKI KABEL JAK POD ZWYKłY TEL. kupiłam na początku właśnie zwykły kabelek i kicha nie działało :D

na allegro trzeba dokładnie poczytać wiem że zanim zaczęło działać zjadłam trochę nerwów, ale to tylko z gapiostwa..nie czytałam uważnie wskazówek.

Pozdrawiam

Skoro możesz to pokaż.

Dziękuję

Ponawiam i czekam

GłUPOTY OPOWIADASZ!! to jest legalne zapytaj u źródeł.

....

GłUPOTY OPOWIADASZ!! to jest legalne zapytaj u źródeł.

Droga BERNADETKO . Właśnie zapytałem u żródła. Cytowaną odpowiedź otrzymałem od podpisanego (a własciwie podpisanej) imieniem i nazwiskiem przedstawiciela POLSATU CYFROWEGO. Nadal oczekuję na odpowiedzi z "CYFRY +" oraz "N"

W swoim pytaniu wyraźnie zaakcentowałem:

dzielić sygnał telewizji cyfrowej na kilka odbiorników telewizyjnych zlokalizowanych w tym samym budynku jednorodzinnym, zamieszkałym przez członków jednopokoleniowej rodziny

Czytaj proszę ze zrozumieniem.

..... na allegro trzeba dokładnie poczytać

I w tym wlaśnie tkwi problem. Urządzenia do sharingu kupisz praktycznie tylko na allegro.

Czy nie jest to zastanawiające?

Inna sprawa. Sprzedawcy na allegro dedykują ten sprzęt jedynie CYFRZE+. Być może w umowie z tą platforma jest jakiś "knif"?

Długo to trwało, lecz dzisiaj z Polsatu Cyfrowego otrzymałem e-mail z odpowiedzią na pytanie:

Czy w ramach opłacanego abonamentu za usługę platformy cyfrowej mogę wykorzystując kartę sharingową dzielić sygnał telewizji cyfrowej na kilka odbiorników telewizyjnych zlokalizowanych w tym samym budynku jednorodzinnym, zamieszkałym przez członków jednopokoleniowej rodziny?

Treść odpowiedzi:

Szanowny Panie

Uprzejmie informuję, że w celu niezależnego odbioru sygnału na kilku odbiornikach telewizyjnych należy posiadać odpowiednią ilość dekoderów i opłacać na nie odpowiednie abonamenty.

Wyjaśniam, że do każdego dekodera jest przypisana inna karta.

Poniżej widnieje imię i nazwisko osoby udzielającej odpowiedzi wraz z kontaktowym numerem telefonu.

Nie sądzę by właściwym było upublicznianie tego kontaktu na forum ogólnym.

Zainteresowanych zapraszam na priv.

Sorry..faktycznie nie doczytałam ..moja odp. jest odnośnie cyfry...dlatego wybrałam tą platformę

Pozdrawiam