kajetana 12.02.2008 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 różnica między frontem a tyłem jest około 2 metry, a jeszcze jak wykopią dziurę i zrobią fundament będzie więcej ... sama nie potrafię nawet sobie wyobrazić jak to będzie, gdy wyleją beton pod taras w ogrodzie - ile wyjdzie schodów i takie tam... wtedy sie okaże, ile potrzebujemy ziemi extra i co w ogóle robić za nami jakieś 300 - 400 metrów są jeziorka połączone ze sobą, więc może z tego tarasu będzie bardzo ładny widok... Nie wiem, co zrobić z tą ziemią - mąż na mnie warknął, że sobie problemy robię z tym Twoim humusem. Bo nam spod fundamentu wyjdzie ponad 200 m.kw do wykorzystania też ... matko... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_Radek 13.02.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Bardzo mi sie podoba pomysł kwietnika w łazience, masz moze zdjęcia łazienki wujka ?? PozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 14.02.2008 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 nie mam, ale to pewnie nie będzie problem żeby fotkę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 14.02.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Kajetano juz niebawem wprowadzamy sie do domku wzorowanym na wybranym przez was projekcie. Tez mielismy problem z zabytkowym kredensem. W końcu problem został rozwiazany w ten sposób że powstała specjalna wnęka miedzy salonem a pomieszczeniem nazywanym przez was gabinetem. Niestety wtedy drzwi do gabinetu musza byc przesunięte. Co do róznicy poziomów to podobie jak u Ciebie. Taras jest na podwyższeniu. Wokół tarasu zostala usypana skarpa ktora zagospodarowuje w formie czegos na kształt skalniaka. PS. Mogę przesłać fotki na PW PS. Możesz także umówic sie na zwiedzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 18.02.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Kajetano z jakiś powodów nie chce do Ciebie dotrzeć mój mail. Napisze odpowidż na PW A przeczytałam ze zmagasz zie z piwnicą. U mnie wyszła pod garażem i częścią salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_Radek 18.02.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Fajnie. To gdybyś taką fotkę zrobiła, to bardzo prosimy o mailika [email protected] Oryginalny pomysł. Pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 20.02.2008 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 chyba u wujka będę teraz w wikend ... postaram się strzelić fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 04.03.2008 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 .................................................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 18.03.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witaj, ja w sprawie wyceny do banku. Ja zrobiłam to w ten sposób, że podzieliłam sumę kredytu jaki zamierzałam wziąść na całą budowę. Jak chcesz mogę ci na priva przesłać takie zestawienie kosztów. Było to zrobione wyłącznie na potrzeby banku i nijak się miało do rzeczyweistych kosztów. Przy obecnym szaleństwie drożenia marteriałów budowlanych robienie kosztorysów na całą budowę nie ma sensu. Jak ja budowałam w zeszłym roku, to sam bloczek ytongowski w ciągu kilku miesięcy podrożał 90% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.03.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Kaju nareszcze jakies światełko w tunelu. Jestem ciekawa jak Tobie wycienią fundamenty bo jest ich sporo. Wchodzi troszku duzo betonu. Samego betonu 26 kubików. Ale mamy szersze ławy bo nawet są o szer 120 cm ze względu na podoże typu glina w stanie plastycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 29.03.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Fajnie że ruszyłaś z kopyta Oby wszystko szło po Waszej mysli, życzę powodzenia! Wciornastek, ty też wybudowałaś D08? Jeśli tak, to czy wklejałaś jakieś fotki na forum?? Jestem bardzo ciekawa wygladu Przestronnych Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 30.03.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Kajetano.Pytałaś co myslę o Twojej wycenie: przyznam szczerze że dla mnie 600 tys. to astronomiczna suma. Ja planuję wydać max. 300 tys., ale nie wiem jakie ceny sa u Was. Za funadment wyszło nam ok. 40 tys. bo jesteśmy w podobnej sytuacji co Ty, też mamy spory spadek na działce. Planuje stan surowy zamkniety zakończyc na kwocie 130 tys. łącznie z papierami.My budujemy raczej tradycyjnie: betonowy fundament, mury z cegły, betonowy strop, tradycyjna więźba i dachówka ceramiczna. Niestety plany zawsze weryfikuje rzeczywistość i optymistyczne założenia pozostana tylko marzeniami Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.03.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Wciornastek, ty też wybudowałaś D08? Jeśli tak, to czy wklejałaś jakieś fotki na forum?? Jestem bardzo ciekawa wygladu Przestronnych Pozdrawiam! Nie to nie przestronny a wariacja na jego temat - u mnie projekt indywidualny. A fotek nie zamieszczałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 31.03.2008 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 na cenę samego domu już nie mam wpływu - tak nam wycenili i tyle. Natomiast zamierzam mocno przycinać ceny na wykończeniówce. Choć nie wiadomo jak wyjdzie. Ogrodzenie bez podmurówki to koszt ok. 10 tyś - w końcu działkę mamy 1800 m.kw. Zobaczę po tych innych wycenach fundamentu jak będzie .... (sama uważam, że 70tyś za fundament to koszmar z ulicy lipowej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.03.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 (sama uważam, że 70tyś za fundament to koszmar z ulicy lipowej ) Oj zebyś sie nie przeliczyła. U nas już trzy lata temu mielismy taki koszt. Fakt ze do fundamentu u nas doszły koszty piwnicy wraz ze stropem. W każdym razie tak podliczyłam - roboty ziemne, kanalizacja (rozprowadzenie), kręcenie zbrojenia, ławy z betonem, ściany fundamentowe, piasek z ubijaniem i podbeton, ocieplenie fundamentu z izolacją, schody do piwnicy (X2), strop piwnicy. Mozna powiedziec stan zero full wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 31.03.2008 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 no już sama nie wiem...dzankos też ma przestronnego... i jemu wyszło bez piwnicy około 45tyś...poczekam na te inne 2 wyceny... zakładam, że różnice będą .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.03.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 no już sama nie wiem... dzankos też ma przestronnego... i jemu wyszło bez piwnicy około 45tyś... poczekam na te inne 2 wyceny... zakładam, że różnice będą .... Możesz miec nawe 10 tys różnicy w zalezności od końca Polski. Na cene składaja sie szczegóły stopnia wykończenia. Najbardziej bije po kieszeni wysokośc scian fundamentowych i ilość piasku. Co co ceny 45 tys to w pewnych warunkach jest realna ale..........lepiej brac z dużą górką. Bo możesz wymurowac np scianki fundamentowe kanoldami na sztorc i tez niby ok, a możesz tak jak trzeba brac kanoldy w poprzek i juz masz 2X wiecej. Fakt robisz kanadyjczyka ten jest lżejszy i moze nie trzeba tak solidnych fundamnetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 31.03.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Kajetano my tez mamy piwnicę i ogroooomny fundament ale kosztował nas 40 tys, ale podobno Podkarpacie jest tanie. Wiem, że firmy zdzierają ogromne pieniądze , dlatego życze powodzenia w poszukiwaniach solidnej ekipy. Wciornastku, dziękuję za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 02.04.2008 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 no - czekam tydzień na kolejną wycenę ...Pan fundamentalista powiedział, że może zaczynać nawet na koniec kwietnia - a nam bardzo zależy żeby było jak najszybciej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 09.04.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Kaju co z ta wycena fundamentów. Koniecznie wklej co i za ile. Trzeba to obgadać. Zobaczyć o które pozycje walczyc o które to faktyczne taka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts