Jim 26.04.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam,Nie znalazłem odpowiedzi na aktualnie dręczące mnie pytanie więc pozwole sobie zapodać nowy temaz licząc na pomoć.W grudniu 2002 roku sprzedałem mieszkanie a część kwoty ze sprzedaży przeznaczyłem na spłate kredytu na to właśnie mieszkanie, resztę włożyłem w budowe domu. Ponadto na tą budowę wziąłem inny kredyt - i do tej pory było fajnie. Właśnie dostałem wezwanie do US, że mam udowodnić, że pieniądze ze sprzedaży wspomianego mieszkanie przeznaczyłem na cele budowlane. Pojechałem więc do US przedkładając dowody, że część tych pieniędzy to poszło na spłacenie kredytu, część na spłatę rat tego nowego kredytu na budowę domu a część mam w fakturach. Pani powiedziała, że liczą się w tym przypadku tylko faktury bo mieszkanie sprzedałem przed końcem roku 2002 a wtedy prawo nie precyzowało czy spłata kredytu na cele mieszkaniowe jest celem mieszkaniowym. Co mogę z tą sytuacją zrobić, dla mnie to jest ona abstrakcyjna a obwaiam się, że faktur na całą kwotę to ne posiadam. Liczę na pomoc i pozdrawiam,Jim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts