Ulla1 26.04.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Maz buduje dom na dzialce, ktorej wspolwlascicielem jest jego brat. Czy po zakonczeniu budowy brat bedzie mial jakies prawa do naszego domu (wszystkie dokumenty sa na meza)? A moze wiecie gdzie szukac odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zavadcoff 26.04.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Cześć,Buduję dom na działce, której jestem ułamkowym współwłaścicielem. Każda wydana złotówka na dom staje się moją własnością tylko w części, w jakiej jestem współwłaścicielem działki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulla1 26.04.2007 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dzieki, niezbyt pocieszajace ;-( a wiesz moze jeszcze gdzie szukac jakiegos przepisu na ten temat? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 26.04.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Jeżeli brat zachowa sie jak brat w przyszłosci będzie wszystko ok , a jeżeli nie to bedą kłopoty i to duże , jestem w podobnej sytuacji (babka zony)i mam nadzieje że nie będe żałować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 26.04.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Przyznajcie, że to kretyńskie prawo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulla1 29.04.2007 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Niestety masz racje. A jak rozwiazac ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 30.04.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Niestety masz racje. A jak rozwiazac ten problem? Zrobić mapę podziału do Sądu i wystąpić o zniesienie współwłasności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulla1 30.04.2007 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Dziekuje za odp, a czy to sadowne to jedyne rozwiazanie? Nie mozna np geodety zeby podzielil i tylko gdzies zglosil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 01.05.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Ja robię tak: działka jest w połowie mojego przyszłego męża, w połowie mojej mamy. Po wielkich bojach mama da mi swoje pół jako darowiznę (wartość tej połowy to ok. 35-40 tys.). Wtedy my będziemy właścicielami po połowie. Można też odkupić po prostu. Chcemy budować na całości, dlatego podziały nie wchodzą w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulla1 02.05.2007 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Dziekuje za odp, my juz mamy wybudowane, tylko niestety przed rozpoczeciem budowy nie zostalo to uregulowane wiec trzeba to zrobic teraz. Nie jest zbyt milo miec swiadomosc, ze twoj dom nalezy w polowie do kogos innego ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 02.05.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 O tak! A z rodziną najlepiej na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts