Lookita 26.04.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 czy 40-45 pln u elektryka,za jego robocizne z materialem za jeden punkt to dobra cenka????takie szczegoly male otrzymalem...wiecej nie wiem,bie rozmawialem osobioscie tylko wiesci mam od kogos,u kogo ten fachman bedzie robic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawwoj 26.04.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 czy 40-45 pln u elektryka,za jego robocizne z materialem za jeden punkt to dobra cenka????takie szczegoly male otrzymalem...wiecej nie wiem,bie rozmawialem osobioscie tylko wiesci mam od kogos,u kogo ten fachman bedzie robic.... u mnie elktryk wziął 3 tys. za robocizną. Dom160 m z poddaszem użytkowym. Anteny. internet, domofon w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evva 26.04.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 To jest normalna cena, a nawet raczej z tych "niskawych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 26.04.2007 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 dziekuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.04.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Niedużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 26.04.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 U mnie chce 50,-. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo1960 26.04.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 słyszałem już 90zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 26.04.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Elektryk rozliczający robotę "z punktu" to nie "fachman" tylko raczej "dyletant". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.04.2007 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Elektryk rozliczający robotę "z punktu" to nie "fachman" tylko raczej "dyletant". Może to tylko w celach informacyjno-porównawczych. Mnie też cena za pkt nic nie daje, ale umówiłam się, że dam mu projekt do wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 27.04.2007 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 słyszałem już 90zł Ładnie W samej kuchni mam 13 punktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 27.04.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Może to tylko w celach informacyjno-porównawczych. Mnie też cena za pkt nic nie daje, ale umówiłam się, że dam mu projekt do wyceny.To teraz sie juz pogubilem... Czyli ta cena co nam tutaj podalas, to jest cena "za punkt" ktora powiedzial Ci elektryk przed zobaczeniem projektu, czy cena wyliczona wg wzoru "cala kasa jaka on chce / ilosc 'punktow' w domu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 27.04.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Mnie elektryka wyjdzie coś około 60 zl/punkt a mam tego nawstawiane tyle że wszyscy się śmieją że własną elektrownie założe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam153 27.04.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 dlaczego elektryk nie może liczyć wypłaty od punktu? to jak ma liczyć? tynkarz, malarz, glazurnik biorą z metra kw. Hudraulik też bierze z punktu. Ja to zrobiłem tak, że materiały zakupiłem w hurtowni sam i zapłaciłem elektrykowi za samą robociznę po 22 złote za punkt (wrzesień 2006) Żadnych pretensji, podejrzeń, że mnie chce orżnąć. Nadmiar materiału oddałem z powrotem do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.04.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Ja mam ustalonego elektryka za 16PLN za punkt + mój materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 27.04.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 dlaczego elektryk nie może liczyć wypłaty od punktu? to jak ma liczyć?Jak? Najlepiej całościowo. A dlaczego nie liczyć "z punktu"? Dlatego, że po 1) definicja "punktu" jest różna, po 2) punkt punktowi nie jest równy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam153 27.04.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Jak dla mnie to rozliczenie z punktu jest najbardziej przejrzyste. Chodzę po budowie i sam mogę sobie je policzyć i wycenić. Układ jest jasny i nie da się pościemniać. Jak komuś pasuje rozliczenie całościowe to proszę bardzo... tylko, że to okazja dla różnych magików do skasowania klienta - co nie oznacza, że dotyczy to wszystkich elektryków. Mój elektryk zrobił u mnie to co chciałem mieć a nawet trochę więcej i jestem zadowolony. Policzył sobie z punktu i wcale nie nazwałbym go dyletantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 27.04.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Jak dla mnie to rozliczenie z punktu jest najbardziej przejrzyste. Chodzę po budowie i sam mogę sobie je policzyć i wycenić. Układ jest jasny i nie da się pościemniać.Jasne... Tak naprawde to wiesz po prostu ile bedziesz mial gniazdek, gdzie zyrandol oraz w ktorym miejscu skrzynka. Ale instalacja elektryczna to nie tylko gniazdka, oswietlenie na suficie i skrzynka z bezpiecznikami. Ale ok, jeśli Tobie pasuje taki sposób rozliczania... Jak komuś pasuje rozliczenie całościowe to proszę bardzo... tylko, że to okazja dla różnych magików do skasowania klienta Powiedziałbym, że jest raczej odwrotnie. Ale nie ma o co się kłócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 27.04.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 A tak przy okazji - ile kabla 1,5 mm2 i 2,5 mm2 poszło wam na instalacje ?Ja u siebie (dom ok 140 m2+piwnica+garaż+strych) oszacowałem że będzie mi potrzeba około 300 m YDTp 3*1,5 i około 500m YDYp 3*2,5 .Instalacja bez żadnych bajerów . Obwody dzielone na pomieszczeniami + oddzielnie gniaddka i oświetlenie .Internetu , telefonu , telewizji i alarmu jeszcze nie podliczyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 28.04.2007 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Hej.Dzisiaj po wizycie w sklepie gdzie chyba na bank zdecyduje sie montoac kompletna inst.CO-WOD-KAN-PODLOGOWKOWO-KOMINKOWO dostalem namiar na faceta sprawdzonego i...za 35 pln bierze od punktu a robi podobno b. dobrze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 28.04.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Poszukaj jeszcze, tu ktos pisal na forum o takich co biora 15 zl "od punktu", moze uda Ci sie dostac namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts