marek8a 26.04.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam,mam takie pytanie, czy możliwe jest wydzielenie 3 lokali mieszkalnych w budynku mieszkalnym jednorodzinnym? Budynek ma 3 kondygnacje z klatką schodową i po niewielkiem remoncie 1. piętra, każdy lokal miałby oddzielne wejście z klatki schodowej (parter i 2. piętro juz mają).Art.3, 2a definiuje budynek jednorodzinny, jako taki, który posiada maksymalnie 2 lokale mieszkalne.Czy jest to możliwe i jak się do tego zabrać? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 26.04.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Trzeba uzyskac pozwolenie na zmiane sposobu uzytkowania budynku jednorodzinnego na wielorodzinny. Do tego dochodza kwestie prawne podzialu nieruchomosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek8a 26.04.2007 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Czy jest problemem uzyskanie takiego pozwolenia? Czy wymagana jest na to zgoda sąsiadów z okolicznych działek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ego 30.04.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 POWOLIDO ZMIANY SPOSOSU UżYTKOWANIA POTRZEBNY JEST PROJEKT. Pytanie brzmi czy takie wydzielenie własności z całego jednego domu jednorodzinnego jest do zrobienia zgodnie ze sztuką budowlaną i prawną. Przyszłe, niezależne lokale mieszkalne powinny być wydzielone nie tylko przegrodą akustyczną i termiczną ale też stałą przegroda ppoż, zgodnie z obowiązującym rozrporządzeniem "od fundamentów aż po dach". Z mojej praktyki wiem, że jest to do zrobienia,fakt jest jednak taki że wszystko zależy od lokalnego urzędu, ponieważ urząd może wydać sprzeciw (jak np. obiekt znajduje sie w zabudowie jednorodzinnej) RADZE WIęC ZACZęć OD URZęDU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts