Richard_S 26.04.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam! Jestem wieczystym użytkownikiem diząłki.. i niestety co rok muszę bulić za dierżawę.. No i niestety spóźniłem się z opłąta... gdyz trzeba to zapłacić do 31 marca... W zwiazku z tym Pani w urzędzie twierdzi że nie mogę skorzystać ze zniżki która mi się należy zgodnie z ustawą, gdyż.. opłątę chcę uiścić po wskazanym w ustawie terminie płatności... jednak.. w ustawie nie ma czarno na białym informacji że jeśli obywatel spóźni sie z terminem płatności to traci prawo do zniżki.. Czy brak możliwości skorzystania ze zniżki to więc tylko i wyłącznie "widzi mi się" gminy / urzędnika czy to jakaś tajemna wiedza urzędnika który zna jakąś ustawę w której jest mowa o tym, że jeśłi obywatel spóżnia się z opłątami, to oprócz odsetek ustawowych jakie mu się każe zapłacić, odbiera się tez obywatelowi prawo do zniżki?? Chodzi o 500 zł... ale chodzi też o fakt.. ze urzędnicy ( najprawdopodobniej) interpretuja sobie ustawę tak jak im wygodniej, aby więcej kasy wydębić od podatnika.... Z góry dziekuję z nadchodzące ( mam nadzieję) odpowiedzi.. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts