16vw 04.04.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 tutaj coś pokazują ale nie do końca widać co to za kliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
16vw 04.04.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 to chyba takie kliny potrzebne http://www.miconproducts.com/wedges.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek1714 04.04.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 to są kliny trójdzielne lub podobne do nich, właśnie na tej samej zasadzie chce swoje połupać, te na filmie są ogromnej wielkości bo i głaz nie mały, ja zamówiłem o wiele mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin060677 05.04.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Kliny to dobry sposób ale zauwarzcie ze wszystki te filmiki pokazują prace w typowych kamieniołomach i jak widać to nie jest kamień polny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin060677 05.04.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 KLIMEK 1714 Witam i co tam ciekawego jak tam poszło z łupaniem mam nadzieje ze wyczułes ten temat napisz jak ci poszło mam nadzieje ze dobrze pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.04.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 no ja nie bardzo mam się czym pochwalić, udało mi sie przełupać jeden kamień na pół, taki ze 30kg i przy następnym połamałem trzonek od młotka a tak swoją drogą to gdzie można kupić kliny do łupania kamieni? pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin060677 05.04.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 maksiu to przykro mi z powodu tego trzonka a co do klinów to pomysl o dobrym kowalu tam gdzie mieszkasz ja osobiscie klinów nie stosuje ale jezeli uwazasz ze to ci pomorze to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin060677 05.04.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Mam propozycje na lato mam małą posiadlosc koło Skępego woj kujawsko-pomorskie moze zorganizuje w lato nie odpłatny pokaz łupania kamienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.04.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Mam propozycje na lato mam małą posiadlosc koło Skępego woj kujawsko-pomorskie moze zorganizuje w lato nie odpłatny pokaz łupania kamienia? Ciekawa propozycja, często jeździmy do teściów w okolice Inowrocławia, to nie tak daleko do Skępego pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek1714 06.04.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 KLIMEK 1714 Witam i co tam ciekawego jak tam poszło z łupaniem mam nadzieje ze wyczułes ten temat napisz jak ci poszło mam nadzieje ze dobrze pozdrawiam. kilka dni temu czwartek lub piątek zrobiłem prowizorkę klinów, zrobiłem otwory młotem udarowym (wolno szło bo słaby sprzęt) powsadzałem moje śmieszne kliny no i się udało nawet ładnie teraz kliny zamówiłem chyba w tym tyg dojdą, no i trzeba zainwestować w młot pneumatyczny i sprężarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek1714 06.04.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Kliny to dobry sposób ale zauwarzcie ze wszystki te filmiki pokazują prace w typowych kamieniołomach i jak widać to nie jest kamień polny. ale oglądając filmiki, widzę iż kamienie pękają w sposób podobny do polniaków więc problemów nie powinno być jednym problem jest sprzęt potrzeby do tego (wszystko drogie) :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin060677 06.04.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 pewno ze drogi dobry młot kosztuje pare tysiakow ja posiadam tylko swoje młotki i tego sie trzymam bo tak akurat nauczyłem się łupac kamień ale ciesze sie ze jakos powiodło sie na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek1714 06.04.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 rozmawiałem z firmą w której kliny zamówiłem, pytałem się o młot pneumatyczny używany bo o nowy to aż strach pytać, jakaś firma kopalniana upada i może od nich będzie się dało to powiedzieli mi że w granicach tysiąca zł (młotek nie duży do 10kg) tylko zastanawia mnie jaka jest potrzebna do tego sprężarka, tzn ciśnienie i wydajność?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek1714 06.04.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 pewno ze drogi dobry młot kosztuje pare tysiakow ja posiadam tylko swoje młotki i tego sie trzymam bo tak akurat nauczyłem się łupac kamień ale ciesze sie ze jakos powiodło sie na początku. a to nie jest mój początek w tamte wakacje chodniczek zrobiłem z połupanych kamieni, na 1 stronie tego tematu do oglądnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin060677 06.04.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 No ładny chodniczek a czy nie łatwiej i taniej było by zlecic połupanie kamienia kamieniarzowi cały sprzęt na moje to pochłonie ci pare ładnych tysiaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.04.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 No ładny chodniczek a czy nie łatwiej i taniej było by zlecic połupanie kamienia kamieniarzowi cały sprzęt na moje to pochłonie ci pare ładnych tysiaków. tak z ciekawości zapytam jakie są ceny takiej usługi, jak to się liczy? od sztuk kamienia? wagi? objętości? czasu pracy? pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin060677 06.04.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 zazwyczaj od wagi okolo 250 zl za tone gotowego lupka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek1714 07.04.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 No ładny chodniczek a czy nie łatwiej i taniej było by zlecic połupanie kamienia kamieniarzowi cały sprzęt na moje to pochłonie ci pare ładnych tysiaków. dzieci nie mam można trochę zainwestować a kto wie może kiedyś zajmę się tą pracą, bo nie powiem podobała mi się zwłaszcza jak kamienie pękały tak jak chciałem:) a koszty to myślę ze ze 2 tys i się wyrobię w tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimek1714 09.04.2009 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 wczoraj kliny doszły, postanowiłem się trochę pobawić a o to efekt: http://images38.fotosik.pl/96/5386aad4177bea4am.jpg zdjęcie przedstawia jeden dość spory połupany kamień, na mniejsze kawałki nie dziele bo nie ma sensu... narazie (a z tymi poradzę se bez klinów w miarę potrzeby) tylko sporo zajmuje zrobienie odpowiednich otworów pod kliny, tak jak mówiłem dobry młot pneumatyczny na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin060677 11.04.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 No ładnie poszło na moje to miał między 150 a 250 kg teraz tylko porób z niego ładną łupkie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts