mirbom63 26.04.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Mam dylemat.Bede budowal dom parterowy bez uzytkowego poddasza o pow.okolo 70m2..No i jaki zrobic strop?Chodzi mi o ti,zeby bylo w miare tanio no i stosunkowo szybko zrobione.Planowalem strop prefabrykowany.Nie jest drogi i do tego montaz to zaledwie kilka godzin.Ale ktos mi podpowiedzial ,ze rownie tanio (moze nawet taniej)mozna zrobic sufit podwieszany tzn.plyty g-k + 20cm welny + plyta osb.Jak dlugi jest montaz takiego sufitu i ile kosztowalby m2 z robocizna.Czy to wyjdzie taniej niz strop prefabrykowany?Jakie jest Wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 26.04.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Mi jakis czas temu oferowano strop prefabrykowany, jak liczyłem to koszt samego stropu (bez dźwigu i innych dodatków) wychodził na poziomie 92 do 96 pln/m2 (brutto 22%). Według mnie to dosyć tanio ale, ja porównywałem to ze stropem monolitycznym. Mimo ceny zdecydowałem się na monolityczny bo przy prefabrykowanym prawie wszyscy mówią że, płyty i tak będą pracowały na ścianach, a więć pęknięć się chyba nie uniknie. to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dennert 12.07.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Polecam stropy naszej firmy. Chodzi o strop żelbetowy prefabrykowany, który przywozimy i montujemy w kilka godzin. Od razu można go obciążać i murować dalej. Bez szalowania, zbrojenia i betonowania. Dzięki zamkom łączeniowym nie ma mowy o klawiszowaniu. Stropy te produkujemy i montujemy od 30 lat! W ofercie mamy też strop grzewczy/chłodzący, za który odznaczeni zostaliśmy w Niemczech jako TOP INNOWATOR. Zajrzyjcie na http://www.dennert.pl i piszcie na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 12.07.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 strop i tak musisz wykończyć - tynk gładż ocieplenie sufit GK będzie chyba tańszym rozwiązaniem. ale ja jestem tylko instalatorem Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts