koba1507 26.04.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam wszystkich forumowiczów! Wraz z mężem podjeliśmy decyzję o budowie wlasnego domu. Czas zacząć realizację marzeń. Jesteśmy o krok od zakupu wymarzonej działki (czekamy aż obecny wlasciciel załatwi pewne papierkowe sprawy ) i o krok od wyboru projektu . I tu wielka prośba o rzetelna ocene naszego wyboru. Po przeglądnięciu setek projektów zdecydowaliśmy się na projekt Fiołek z G.M.i Studio Pracownia Projektowa. Jeżeli ktoś buduje lub już wybudował swojego Fiołka to bardzo proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami. A tu można obejrzeć naszego Fiołka: http://www.gmistudio.pl/projekt_fiolek_l.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koba1507 01.05.2007 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Czemu nikt nic nie pisze co? Oj, bo się zezłoszcze W takim razie uzasadnie dlaczego wybraliśmy Fiołka. Po pierwsze w opisie projektu napisano że jest tani i prosty w budowie Po lekturze dzienników budowy już wiem że taki dom nie istnieje, ale niech im tam będzie że tani! Bardzo podoba nam się wygląd elewacji i rozmieszczenie pomieszczeń. Mój mąż chciał koniecznie mieć nieduży dom z użytkowym poddaszem. Ja miałam nieco większe wymagania. Nie chciałam domu z garażem, bo nie zniosłabym żeby zapach oleju, benzyny, smarów i spalin przenikał mi do domu! Garaż będzie, ale wolnostojący. Nie chcialam też kuchni połączonej z salonem. Wiem że teraz taka moda, ale mnie się to nie podoba. Kuchnia to kuchnia, a salon to salon. Nie chciałabym żeby z kolei kuchenne zapachy roznosiły się po salonie. No i goście zaglądający mi do kuchni? Nie dziękuje! Poza tym na pareterze domu znajdują sie dwa pokoje, jeden przeznaczyliśmy już na naszą sypialnię a drugi, to pokój gościnny lub gabinecik z biblioteczką i biurkiem pod komputer. Jeszcze nie zdecydowaliśmy. Góra w całości przeznaczona dla dzieciaków, które się pojawią w niedalekiej przyszłości mam nadzieję poza tym bardzo podoba mi się ilośc łazienek i ich usytuowanie. W ogóle to wszystko mi się w tym domu podoba tak bardzo, że przy zamawianiu projektu nie zażyczyłam sobie żadnych zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 01.05.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 W takim razie uzasadnie dlaczego wybraliśmy Fiołka. Po pierwsze w opisie projektu napisano że jest tani i prosty w budowie Po lekturze dzienników budowy już wiem że taki dom nie istnieje, ale niech im tam będzie że tani! rozsądne podejście Bardzo podoba nam się wygląd elewacji i rozmieszczenie pomieszczeń. i o to chodzi domek jest uroczy, chociaż nie taki mały przy okazji zwróć uwagę (na przyszłość) pokoje na górze są nierówne i dzieci -przyszłe- jak dobrze zrozumiałam- mogą mieć mniejsze lub większe pretensje powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koba1507 01.05.2007 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Zgadza się, pokoje na górze są nierówne. Ale w opisie projektu napisano: "Konstrukcja domu umożliwia realizację poddasza w późniejszym terminie. Jednocześnie możliwa jest indywidualna adaptacja tej części domu dzięki zastosowaniu lekkich ścianek działowych." W tym większym z pokoi można urządzić całkiem sporą garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koba1507 02.05.2007 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Od architekta, który zaprojektował naszego Fiołka dowiedziałam się, że jestem pierwszą osobą zamawiającą ten projekt Będziemy pionierami! Chwila zastanowienia czy to dobrze czy żle? Jak myślicie? Ja uważam, że bądzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 02.05.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 [Będziemy pionierami! Chwila zastanowienia czy to dobrze czy żle? Jak myślicie? Ja uważam, że bądzie dobrze! Będzie dobrze fajnie jest mieć kogoś z kim można skonsultowć pomysły, czy zakupy, porównać ceny (wiem, bo "moich maryśkowiczów" jest dużo), znajdż na forum domek podobny do Twojego koniecznie załóż dziennik forumowy! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak3 28.06.2007 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam wszystkich! Znalazłam chyba coś dla mnie!!! Projekt Fiołek z Gmistudiohttp://www.gmistudio.pl/projekt_fiolek.htmlCiekawa jestem opinii innych forumowiczów. Co o nim sądzicie? Jakieś wady? Zalety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
experttt 06.07.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witaj Asiak. Projekt bardzo fajny. Dodatkowo widzę, że można go realizować na dwa etapy. Najpierw dół potem górę. Co jest dobre dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak3 31.07.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam! Też zauważyłam tą możliwość! I dlatego m.in. mi odpowiada! Najpierw na dole zamieszkamy razem z maleństwem. A jak się rodzinka powiększy to dopiero na poddasze. A poza tym nie trzeba od razu tyle kasy wydawać! cała górę można zrealizować później. Ale czekam na opinie jeszcze innych! Piszcie co sadzicie o tym domku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak3 31.07.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam! Ja też zainteresowałam się tym projektem! Podoba nam sie dokładnie to samo! Nawet załozyłam posta z prośba o opinię na jego temat! http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=105647&highlight=gmistudio Ale narazie niewielki odzew! Po przeczytaniu Waszego posta coraz bardziej skłaniam się ku temu projektowi! Chyba nie będzieci jedynymi Fiołkami ! Piszcie jak Wam idzie budowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koba1507 28.09.2007 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Hej ja też wybrałam Fiołka! Prokekt już kupiony (odbicie lustrzane, bez garażu) Uważam że ten domek jest super! Prosty, funkcjonalny, nieskomplikowany a jednocześnie ładniutki Ruszamy z budową prawdopodobnie na wiosnę. A jak u was? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamonik 24.09.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 (edytowane) witam, jestem na etapie szukania projektu i ze względu na wąską działkę (20m) , chęć posiadania garażu w domu i plan zagospodarowania wydaje mi się że zdecyduje się na projekt: http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/ac_fiolek.htm czy ktoś może budował coś takiego albo podobny domek i mógł by mi coś doradzić na co zwrócić uwagę i czy brać go w ogóle pod uwagę Edytowane 25 Września 2010 przez adamonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foltek 14.12.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Witam.Ruszamy z budową "FIOŁKA" na wiosne 2012:)A jak wasze budowy fiołka ?Pochwalcie się proszę.Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foltek 14.12.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Witam.My też będziemy budować fiołka z pracowni archipelag- czy to ten sam co wasz?Szukam osób które budują ten projekt.Pozdrawiam.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts