Tomol 26.04.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Co sądzicie o poniższej wycenie dachu pow. 262 m2, dachówka cementowa Euronit ProfilS kolor ceglany. Dach czterospadowy z wysuniętym garażem (również czterospadowym) ,2 lukarny: Robocizna: Montaż folii i łat, montaż dachówki, obróbka kominów, montaż okien dachowych (6 szt), montaż orynnowania i obróbek blacharskich (65mb), montaż obróbek bocznych (14mb), wykonanie więźby dachowej: Razem robocizna: 23 tys brutto PLN Materiały: dachówka, akcesoria, blacha płaska, folia dachowa, orynnowanie, tarcica, łaty, kontrałaty. Razem materiały: 40 tys brutto PLN Koszty całego dachu: 63 tys PLN Wykonawca polecony i solidny. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 26.04.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Rzeczywiście Twój wykonawca jest solidny zwłaszcza cenowo. taniej też można solidnie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2006 27.04.2007 02:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Drogo,nawet bardzo.Za swój dach czterospadowy kryty dachówką cementową 235m2 z trzema lukarnami + wszelkie obróbki blacharskie,orynnowanie,montaż 4 okien dachowychmam umówioną cene na lipiec 07 ok.10 tyś bez rachunku to daje jakieś43 zł za m2-więc jak widzisz można taniej.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 27.04.2007 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Zależy od regionu - ja wczoraj podpisałem umowę na wykonanie:materiał cementowy Brass, z orynnowaniem, 4 okna, dach czterospadowy, garaż, 230 m2 22 tys. + robota 10,5tys.Najpierw bym poszukał sam materiału, bo to nieprawda, że niema i drożeje tak strasznie. Szukaj u źródeł. Jak znajdziesz materiał to wykonawce znajdziesz też. Przyznam, że za wykonanie miałem jeszcze tańsze oferty. Wziołem drożej, bo . . . Teraz dopiero doczytałem, że u Ciebie wchodzi w grę cała więźba wraz z wykonaniem. To jest koszt jakieś 20 tys. przy skomplikowanym dachu. Ale i tak o około 10 tys drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 27.04.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 ja mam dach czterospadowy 255m2 bez okien -dachówka ceramiczna Tondach - robocizna - 13 tys- dachówka i orrynnowanie - 22 tys- wieżba - 9 tys Razem 44 tys. Przy pierwszych wycenach na dachówkę cementową i blachodachówę było nawet razem 55-56 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demex 27.04.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 U mnie robocizna - 50 zl/m2 czyli ok 13 kpln (na gotowo czyli - konstrukcja, folia, dachówka, rynny i inne pracy związane). Materiały - ok 32 kpln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trzci_kris 27.04.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Jak dla mnie to tez wycena droga. Ja za bardzo podobny połamany dach 250m2 ale bez lukarn ale za to ze ślicznie rzeźbionymi krokwiami płace 9,5 tyś. W cenie mam tez pomalowanie drewnochronem barwiącym wszystkich widocznych czesci krokwi, nadbitki etc. Dodatkowo tak solidnych wykonawców dawno nie widziałem. Wszystkie części łączone sa wg starej szkoły ciesielskiej a wiec robią czopy a nie na jakieś blaszki. Całość solidnie i bez przestojów. Dachówka kupiona w lutym a wiec ceny zupełnie inne niż opisujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 28.04.2007 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Tomol, jak za calosc - to 23k nie jst duzo. Jak piszesz -od wiezby,poprzez dachowke do orynnowania. Nie sluchaj tych co pisza ze maja tanio, zwlaszczza ze masz solidnego i polecanego wykonawce. U mnie przy 320 m.kw dachu -dachowka ceramiczna,karpiowka wychodzi ponad 60PLN/m samej robocizny - na gotowo. Tez mam ekipe solidna i polecana. Poza tym ogladalem dachy robione przez nich. Co do materialow - jestem zwolennikiem ceramiki - wiec na temat cementowych sie nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 28.04.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Thomasso co ty beton do karpiówki przyrównujesz ? to dwa różne światy a cena 23 tys za beton to cena kosmiczna, jak widać nie tylko dla mnie. natomiast twoje 60 zł od metra karpiówki i tak jest ceną raczej z dolnej pólki przy tej dachówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 29.04.2007 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 iwonaszczytno, te 23 k to cena nie tylko za ulozenie dachowki. Jak przeczytasz dokladnie - Tomol podaje cene za calosc lacznie z wiezba a nie za sama dachowke Co do tych moich 60pln- to za samo ulozenie dachowki i raczej nie jest to dolna polka Oczywiscie co region to ceny rozne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomol 29.04.2007 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 iwonaszczytno, te 23 k to cena nie tylko za ulozenie dachowki. Jak przeczytasz dokladnie - Tomol podaje cene za calosc lacznie z wiezba a nie za sama dachowke Co do tych moich 60pln- to za samo ulozenie dachowki i raczej nie jest to dolna polka Oczywiscie co region to ceny rozne No własnie czytam, że koszty robocizny dla dachu kształtują się od 40-60 PLN/m2. Pytanie czy w tym jest więźba dachowa, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.04.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 wczoraj podpisałam umowę (podaję samą robociznę netto)- dach na domu 175m2 (na nim 6 okien dachowych) + dach na garażu dwustanowiskowym (obydwa dachy proste dwuspadowe) : -położenie więźby 4000zł -położenie dachówki, montaż okien, obróbki blacharskie, montaż podbitki 7000zł miało być taniej....ale cena siły roboczej ponoć wzrosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 29.04.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam!!! Właśnie wracam od dachowca Dach 170m2, a robocizna 35zł\m2 Pełny zakres wykonania więżby,dach nad garażem, pokrycie blachą,rynny itp. Mam pytanie czy drogo? pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 29.04.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Thomasso wbrew pozorom ja dokładnie czytałam posta Tomola i nadal twierdzę ,że można to zrobić taniej również firmą solidną- znacznie taniej. co do krycia karpiówką twojego dachu to cena z niższej pólki tak uważam , gdyż stawki za karpiówkę zaczynają się (w solidnych firmach) od 90 zł do nawet 150 zl za metr w zależności od skomplikowania dachu (samej dachówki oczywiście) dlatego gratuluję znalezienia dość taniej ekipy mam nadzieję ,że również solidnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 29.04.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 jarek czemu piszesz czy to drogo, powinieneś napisać czy to nie za tanio ? masz tanio jak barszcz bierz ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 29.04.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam!!! Właśnie wracam od dachowca Dach 170m2, a robocizna 35zł\m2 Pełny zakres wykonania więżby,dach nad garażem, pokrycie blachą,rynny itp. Mam pytanie czy drogo? pozdro. To niedrogo , pod warunkiem , ze to fachowcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 02.05.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Prosty dach dwuspadowy ok 250m2, Dachówka Roben kasztanowy, 5 okien dachowych, 2 kominy Robocizna 11500 netto Materiały ok 25 000 netto + wiezba Robiłęm wyceny w 3 firmach, cena robocizny wachała się od 11000 do 12000Ceny materiałów w podobnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclear 02.05.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 dach 430 m.kw generalnie w kształcie litery L ale tylko dwa szczyty, z trzeciej stony koperta z wolim okiem, w miejscu stykania sie dwuspadów potrójnie łamany dach a pod nim podłuższe okno, w sumie 10 weluksów. Cena robocizny 15 tyś - tj więźba, deskowanie pełne i opapowanie, bez wykończenia tj ułozenie dachówki i orynowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 02.05.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 To jest dopiero połowa Twojego dachu dodaj jeszcze conajmniej 20 tys za robociznę dachu i z 45 tys za kompletne pokrycie (dachówka) i masz pełen koszt całego dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 08.05.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 13 tys za robociznę - więźba + folia + dachówka - dach ok 200m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts