Ania_Waldek 26.04.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam, Czy używaliście darmowego programu do liczenia ogrzewania podłogowego OVPlan firmy Oventrop? Co o nim sądzicie? A możne znacie jakiś inny program który jest pomocny aby zobaczyć jak powinno się poprawnie liczyć ogrzewanie podłogowe. Pytam bo poziom wiedzyniektórych instalatorów jest jaki jest a nie wiem na jakiego ja trafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minioiminio 27.04.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Nie używaliśmy, ale chętnie zobaczymy jak działa. Podaj linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 27.04.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Liczylimy ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_Waldek 27.04.2007 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Link http://www.oventrop.de/pl/software/ovplan.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_Waldek 27.04.2007 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Do JabkoChętnie się dowiem jak to się liczy. Czy mozesz mi dać jakieś wskazówki?Pewnie trzeba policzyć zapotrzebowanie pomieszczeń na ciepło i wówczas przeliczyć ilość potrzenej rury i rozstaw rurek ale nie za bardzo wiem jak to policzyć bo się natym nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 27.04.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Zapotrzeowanie powinnaś mieć w projekcie.jak nie to z darmowego OZC muszisz policzyć. A podłogówkę to już z instrukcji producentaKan, kisan, uponor - nie pamietam z której liczyłem Jest tam tok postępowania, wzory itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts