Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodziewiczówka - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O matko jak ja ci zazdroszcze tej przeprowadzki ;-), to sama przyjemność wchodzić do nowego domu , ustawiac i porządkować. Wiele razy w swoim życiu sie przeprowadzałam i zawsze wspominam to bardzo miło.

A pakowanie dobytku to super sprawa żeby pozbyć sie połowy (tej zbędnej)

Pozwodzenia

Już mieszkamy. Przeprowadzka minęła w miare sprawnie, pozbyliśmy się wielu "smieci" :wink: , ale ja jestem wielki chomik i tak udalo mi się cos niecoś przepchnąc do domu :D . Mieszka się bardzo fajnie, ale chyba dopiero na Boże Narodzenie poczuje się wreszcie jak w domu, wszystko będzie na swoim miejscu i będzie właściwie działało :roll:

Twój domek będzie śliczny - trochę jak z powieści Twojej prababci ;-) Na pewno będzie Wam się dobrze mieszkało. Jaka jest powierzchnia domku? Nie planujecie choćby małej łazienki na górze?

Urszulla,

nie czekaj na rozwój sytuacji na budowie tylko pisz ;)

Każdy tekst- byle od siebie- mile widziany.

A ja czytam Twoje zapiski na bieżąco...

o jak miło ze ktoś to czyta , no to bede pisać ;-))

Ale w sumie mam takiego doła ze same smutki mi spod klawiatury wyjdą , nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze "juz prawie" gotowego domu , mi sie śni po nocach, ze juz stoją sciany ;-)

No niestety małe przesuniecie terminu , fachowcy obiecują wejść na budowe pod koniec września , hhmm tłumaczą sie brakiem pracowników i złą pogodą. Mam nadziej ze wszystko sie uda , w zasadzie to mi sie nie śpieszy , bo i tak całą resztę bedziemy robić wczesna wiosna, oby stan surowy postawili przed zimą

• 2 weeks później...

witaj

oj chcetnie byśmy wyjechali , ale sam wiesz kasa na dom. Fachowcy nasi byli w poprzedni piątek u nas na budowie , zdjeli ostanie pomiary z fundamentu (bo wiesz projekt projektem , a sprawdzić trzeba). I teraz w poniedziałek , albo we wtorek mamy jechac do nich zobaczyc jak nasz dom juz złozony wygląda. no kurde chyba ze bedzie lało , to znowu wszystko sie odwlecze

Ha!

takie czekanie wykańcza bardziej niż etap wykończenia wnętrz ;)

Mam nadzieję, że będziecie mieli pogode i w końcu prace ruszą.

Co do wakacji- my planujemy jakiś wyjazd już po przeprowadzce, gdy będzie gotowe ogrodzenie i zjazd z drogi.

Musimy oderwać się od domu bo powoli zaczynają się nam wyczerpywać akumulatory...

BBardzo dziekuje za zaproszenie ;-)))), chętnie bym sie przejechała , bo należe do ludzi którym nie straszne kilometry , wsiadam w auto i śmigam. Ale narazie jest to nie mozliwe, ze wzgledów rodzinnych.

A co do domu to właśnie wróciliśmy od naszych budowloańców, i widzieliśmy juz duża część domu , bo wiesz oni go skaładają najpierw u siebie, hhhmmm, jest piękny , i kurcze strasznie duzy wygląda , po fundamencie bym tego nie powiedziała. W poniedziałek jak pojedziemy do nich to wezme aparat i porobie zdjęcia ;-) i jak go zmontują u nas na działce , to ja zapraszam was ;-)

Ula,

ja tez tak miałem ;)

Stanąłem na fundamentach i płakać mi sie chciało, bo próbowałem uciec z ciasnego bloku a to co zobaczyłem oczami wyobraźni było równie mikroskopijne...

A teraz- ech... te przestrzenie ;)

Jezeli znajdziecie chwilę czasu jutro (sobota)- zapraszam, zobaczysz kolory w naturze.