płebla 27.04.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Witam. Zalamalam sie dostalam oferte na tynki gipsowe 33,00 zl z materialem, a wylewka 68,00-70,00 z metra.I to jesli teraz podpisze umowe bo za miesiac te ceny moga byc inne. Moze dlatego ze pod W-wa ale czy to mozliwe szczegolnie jesli chodzi o wylewke Pomocy forumowicze moze macie kogos kogo polecicie na te prace lokalizacja Łomianki. Płebla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 27.04.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 ja mam za 19, umawialiśmy się w grudniu!! miało być na knaufie polskim ale jest niemiecki i jakieś inne gów... . mieszają! narazie (3-) ale może mam wygórowane wymagania i porównuje efekt do gładzi??? a może jeszcze mnie pozytywnie zaskoczą?? W KOŃCU DOPIERO ZACZELI!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario1108 29.04.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 To po prostu jest zdzierstwo i niczym nie uzasadniona cena jaka podales- ja 2 dni temu robilem wylewki - od metra placilem 12zl bez materialu material mnie wyniosl jakies 5 tys aby wylac 240m2. Pozbyj sie cwaniakow i szukaj dalej. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 29.04.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 to chyba jakas pomylka wylewki : 33 pln/m kw z materialem - wczoraj /trojmiasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 29.04.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 to chyba jakas pomylka wylewki : 33 pln/m kw z materialem - wczoraj /trojmiasto. Zosiu nasi wykonawcy zaproponowali nam cenę 18/m2 ale bez materiału. Czy to na to samo wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 30.04.2007 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 AnSi - nie robilismy takiego dokladnego porownania - takze trudno mi powiedziec. Mielismy tez oferte na 24 pln/ m kw - z materialem , z tym ze dochodzilo zbrojenie na nasz koszt. I jak to przeliczylismy - to wyszla nam ta sama cena . Moge wrzucic Ci namiary na priv - to sobie porownacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
płebla 30.04.2007 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam. Zalamalam sie dostalam oferte na tynki gipsowe 33,00 zl z materialem, a wylewka 68,00-70,00 z metra.I to jesli teraz podpisze umowe bo za miesiac te ceny moga byc inne. Moze dlatego ze pod W-wa ale czy to mozliwe szczegolnie jesli chodzi o wylewke Pomocy forumowicze moze macie kogos kogo polecicie na te prace lokalizacja Łomianki. Płebla Witam. Wlasnie sie dowiedzialam ze te wylewki 70,00 zl z metra to razem z izolacja -folia,styro 10 cm. Podobno styropian w zastraszajacym tepie do gory. Pozdro Płebla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
płebla 30.04.2007 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 To po prostu jest zdzierstwo i niczym nie uzasadniona cena jaka podales- ja 2 dni temu robilem wylewki - od metra placilem 12zl bez materialu material mnie wyniosl jakies 5 tys aby wylac 240m2. Pozbyj sie cwaniakow i szukaj dalej. Powodzenia Chetnie bym sie pozbyla ale caly czas slysze ze nie ma ludzi i materialow i zycza mi powodzenia w szukaniu. Chyba majowke mam schrzanioną. Płebla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wićka 30.04.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam!Przymierzam się do tematu tynków. W Szczecinie krzyczą 23 zł za robociznę netto + materiał. A może ktoś zna tańszą ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 01.05.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Trzeba szukać - różnice w cenach są czasem szokujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 06.05.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Dzisiaj umówiłem ekipę na tynki. CENA : 11zł/m2 za robociznę Materiał po wstępnych obliczeniach powinien kosztować ok. 6-7 tys. (50 ton piasku, 4-5 t. cementu, 4t. wapna, narożniki, listwy, taśmy, folie ... ) Muszę jeszcze dokładnie policzyć powierzchnię do tynkowania. TERMIN : koniec września ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz28 06.05.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 WitamJestem po rozmowie z fachowcami od wylewek i to co mi zaproponowali jest dla mnie porażające, 13 zł za metr przy 200 metrach kwadratowych wychodzi za dwa dni 2600 zł też bym chciał mieć takie zarobki !!Podejrzewam że jak dowiedzą się o takich cenach budowlańcy co wyjechali z kraju to przyjadą spowrotem bo ani tam tyle nie zarobią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 06.05.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 A ja wylewki zrobię sobie sam. Koszt: materiał + 3 tygodnie urlopu 2008 ... no może wezmę kogoś do pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 06.05.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Dzisiaj umówiłem ekipę na tynki. CENA : 11zł/m2 za robociznę Materiał po wstępnych obliczeniach powinien kosztować ok. 6-7 tys. (50 ton piasku, 4-5 t. cementu, 4t. wapna, narożniki, listwy, taśmy, folie ... ) Muszę jeszcze dokładnie policzyć powierzchnię do tynkowania. TERMIN : koniec września ... Bardzo jestem ciekawy tych obliczeń, bo też chcę cementowo-wapienne. U mnie jest circa 450 m.kw. do otynkowania wewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz28 06.05.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 A ja wylewki zrobię sobie sam. Koszt: materiał + 3 tygodnie urlopu 2008 ... no może wezmę kogoś do pomocy Wydaje mi się że też będę robił sam, boli mnie tylko cena styropianu ale wybieram się zobaczyć do Czech bo podobno jest tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 06.05.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam Jestem po rozmowie z fachowcami od wylewek i to co mi zaproponowali jest dla mnie porażające, 13 zł za metr przy 200 metrach kwadratowych wychodzi za dwa dni 2600 zł też bym chciał mieć takie zarobki !! No tak, kalkulacja niby prosta ale na mojej budowie pracowało ich pięciu- a nie zapominaj, że oni robią to za pomoca maszyn które kosztują niemało... Chcesz obnizyć koszty? Sam połóż styropian. Proste zajęcie i będziesz miał pewność że masz porządną izolację. U mnie cena dzięki temu wyniosła 9 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
płebla 07.05.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Dzisiaj umówiłem ekipę na tynki. CENA : 11zł/m2 za robociznę Materiał po wstępnych obliczeniach powinien kosztować ok. 6-7 tys. (50 ton piasku, 4-5 t. cementu, 4t. wapna, narożniki, listwy, taśmy, folie ... ) Muszę jeszcze dokładnie policzyć powierzchnię do tynkowania. TERMIN : koniec września ... Bardzo jestem ciekawy tych obliczeń, bo też chcę cementowo-wapienne. U mnie jest circa 450 m.kw. do otynkowania wewn. Witam. A tak swoja droga to jestem ciekawa jaka jest powierzchnia domku przy 450 m.kw.do otynkowania.Pytam tylko tak bo chce porownac. Płebla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 07.05.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 A tak swoja droga to jestem ciekawa jaka jest powierzchnia domku przy 450 m.kw.do otynkowania. Płebla Płebla, u mnie przy około 150 m2 p.u. (nie licze garażu) wyszło ponad 420 m2 tynków - i to głównie parteru bo na poddaszu tylko ściany kolankowe i szczytowe- reszta to suchy tynk. Zużyłem 2 t cementu, 2 t wapna, około 10 t piachu i drugie tyle pulpy, koszt z robocizną zamknął się w 10 tys zł. A po podłogach (łącznie z garażem) mam prawie 200 m2 posadzki- 10 ton piasku, 3 tony cementu i ponad 12 m3 styropianu. Koszt- niecałe 6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 07.05.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Ja za tydzień zaczynam tynki maszynowe gipsowe, płacę 21-22 za metr z materiałem. Wylewki - robocizna 11 za metr + mój materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 08.05.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Ja za tydzień zaczynam tynki maszynowe gipsowe, płacę 21-22 za metr z materiałem. Wylewki - robocizna 11 za metr + mój materiał. Jestem zainteresowana. Wysłałam wiadomość na priv. Pozdrawiam Agniecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts