Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunku ! ceny z dzisiaj-tynki,wylewki

płebla

Recommended Posts

Witam.

Zalamalam sie dostalam oferte na tynki gipsowe 33,00 zl z materialem, a wylewka 68,00-70,00 z metra.I to jesli teraz podpisze umowe bo za miesiac te ceny moga byc inne.

Moze dlatego ze pod W-wa ale czy to mozliwe szczegolnie jesli chodzi o wylewke :cry: :cry:

Pomocy forumowicze moze macie kogos kogo polecicie na te prace lokalizacja Łomianki.

Płebla

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to chyba jakas pomylka :o

wylewki : 33 pln/m kw z materialem - wczoraj /trojmiasto.

Zosiu nasi wykonawcy zaproponowali nam cenę 18/m2 ale bez materiału. Czy to na to samo wyjdzie?

AnSi - nie robilismy takiego dokladnego porownania - takze trudno mi powiedziec.

Mielismy tez oferte na 24 pln/ m kw - z materialem , z tym ze dochodzilo zbrojenie

na nasz koszt. I jak to przeliczylismy - to wyszla nam ta sama cena .

Moge wrzucic Ci namiary na priv - to sobie porownacie :)

Witam.

Zalamalam sie dostalam oferte na tynki gipsowe 33,00 zl z materialem, a wylewka 68,00-70,00 z metra.I to jesli teraz podpisze umowe bo za miesiac te ceny moga byc inne.

Moze dlatego ze pod W-wa ale czy to mozliwe szczegolnie jesli chodzi o wylewke :cry: :cry:

Pomocy forumowicze moze macie kogos kogo polecicie na te prace lokalizacja Łomianki.

Płebla

Witam.

Wlasnie sie dowiedzialam ze te wylewki 70,00 zl z metra to razem z izolacja -folia,styro 10 cm.

Podobno styropian w zastraszajacym tepie do gory.

Pozdro

Płebla

:o To po prostu jest zdzierstwo i niczym nie uzasadniona cena jaka podales- ja 2 dni temu robilem wylewki - od metra placilem 12zl bez materialu material mnie wyniosl jakies 5 tys aby wylac 240m2. Pozbyj sie cwaniakow i szukaj dalej.

Powodzenia

Chetnie bym sie pozbyla ale caly czas slysze ze nie ma ludzi i materialow i zycza mi powodzenia w szukaniu.

Chyba majowke mam schrzanioną. :cry: :cry:

Płebla

Dzisiaj umówiłem ekipę na tynki.

CENA : 11zł/m2 za robociznę :p :p :p

Materiał po wstępnych obliczeniach powinien kosztować ok. 6-7 tys. (50 ton piasku, 4-5 t. cementu, 4t. wapna, narożniki, listwy, taśmy, folie ... )

Muszę jeszcze dokładnie policzyć powierzchnię do tynkowania.

TERMIN : koniec września ... :-?

Witam

Jestem po rozmowie z fachowcami od wylewek i to co mi zaproponowali jest dla mnie porażające, 13 zł za metr przy 200 metrach kwadratowych wychodzi za dwa dni 2600 zł też bym chciał mieć takie zarobki !!

Podejrzewam że jak dowiedzą się o takich cenach budowlańcy co wyjechali z kraju to przyjadą spowrotem bo ani tam tyle nie zarobią.

Pozdrawiam

Materiał po wstępnych obliczeniach powinien kosztować ok. 6-7 tys. (50 ton piasku, 4-5 t. cementu, 4t. wapna, narożniki, listwy, taśmy, folie ... )

Bardzo jestem ciekawy tych obliczeń, bo też chcę cementowo-wapienne.

U mnie jest circa 450 m.kw. do otynkowania wewn.

Witam

Jestem po rozmowie z fachowcami od wylewek i to co mi zaproponowali jest dla mnie porażające, 13 zł za metr przy 200 metrach kwadratowych wychodzi za dwa dni 2600 zł też bym chciał mieć takie zarobki !!

No tak, kalkulacja niby prosta ale na mojej budowie pracowało ich pięciu- a nie zapominaj, że oni robią to za pomoca maszyn które kosztują niemało...

Chcesz obnizyć koszty? Sam połóż styropian. Proste zajęcie i będziesz miał pewność że masz porządną izolację. U mnie cena dzięki temu wyniosła 9 zł/m2

Bardzo jestem ciekawy tych obliczeń, bo też chcę cementowo-wapienne.

U mnie jest circa 450 m.kw. do otynkowania wewn.

Witam.

A tak swoja droga to jestem ciekawa jaka jest powierzchnia domku przy 450 m.kw.do otynkowania.Pytam tylko tak bo chce porownac.

Płebla

A tak swoja droga to jestem ciekawa jaka jest powierzchnia domku przy 450 m.kw.do otynkowania.

Płebla

Płebla, u mnie przy około 150 m2 p.u. (nie licze garażu) wyszło ponad 420 m2 tynków - i to głównie parteru bo na poddaszu tylko ściany kolankowe i szczytowe- reszta to suchy tynk.

Zużyłem 2 t cementu, 2 t wapna, około 10 t piachu i drugie tyle pulpy, koszt z robocizną zamknął się w 10 tys zł.

A po podłogach (łącznie z garażem) mam prawie 200 m2 posadzki- 10 ton piasku, 3 tony cementu i ponad 12 m3 styropianu. Koszt- niecałe 6 tys.