Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunku ! ceny z dzisiaj-tynki,wylewki

płebla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Zalamalam sie dostalam oferte na tynki gipsowe 33,00 zl z materialem, a wylewka 68,00-70,00 z metra.I to jesli teraz podpisze umowe bo za miesiac te ceny moga byc inne.

Moze dlatego ze pod W-wa ale czy to mozliwe szczegolnie jesli chodzi o wylewke :cry: :cry:

Pomocy forumowicze moze macie kogos kogo polecicie na te prace lokalizacja Łomianki.

Płebla

Witam ponownie.

No to teraz nie padnijcie nastapila juz zmiana ceny za wylewke(material plus robota w tym izolacja,styro,folia i nie wiem co tam jeszcze)

UWAGA: 82,00 za m2 co Wy na to.

Bo ja chyba sie wykoncze.

Płebla

Obawiam się że ceny podobne http://www.polystyreny.cz/

A ja wylewki zrobię sobie sam.

Koszt: materiał + 3 tygodnie urlopu 2008 :p ... no może wezmę kogoś do pomocy :wink:

Wydaje mi się że też będę robił sam, boli mnie tylko cena styropianu ale wybieram się zobaczyć do Czech bo podobno jest tańszy.

równe trzy miesiące temu robiłem wylewki mixokretem. ekipa megasprawna wzięła po 10 zeta za m2 za robotę. cement portlandzki kupowałem po 340 za tonę, piasek po 32 za tonę. miesiąc wcześniej robiłem tynki gispowe po 18 zeta z materiałem - wykonanie super.

kilka dni temu widziałem się z tynkarzem to mówi za tynki 22-23, a gość od wylewek 12-13 zeta za m2.

pzdr :)

płebla zmień flachowców bo faktycznie się wykończysz :D :D :D :D

No to moze mi kogos polecicie do wylewek ,bo za taka kase sama chetnie bym stanela przy betoniarce :lol: :lol:

Płebla

Nie wiem, skad jestes, ale ja 2 tygodnie temu robilem u siebie wylewki - 220m2. Dogadalem sie z EIMUND-em - forumowym specjalista w tym temacie. 12zl/m2. Ekipa bardzo zgrana, szybka - calosc zajela 1 dzien. Jestem bardzo zadowolony (pomimo, ze sa drobne, kilkumilimetrowe zbyt mocne dotarcia przy wykuszach).

A musze powiedziec, ze wymagajacy jestem jak cholera :D

Polozylem na tej posadzce 3-metrowa poziomice - miejscami byly ledwo 1-milimetrowe szczeliny!

Tak na marginesie - zafascynowal mnie facet, ktory obslugiwal miksokreta :D Caly dzien wrzucal do tego potwora piach i cement - w sumie ok 25-30ton piasku i 3,5 tony cementu. I ogolnie wygladal na takiego, co raczej sie nudzi :D

wylewki u nas beda robili pojutrze a cenowo poki co,wychodzi nam tak -

13,50 robocizna za metr (13,50 bo podobno daleko maja :cry: ) normalnie biora 12 :roll:

cement 3200 kg zaplacilismy 412 za tone,

piasek 800 zl - zalatwiaja posadzkarze

do tego plastyfikator 10l za jakies 90 zl i paczka 1 cm styropianu na dylatacje

styropian i folie mamy w umowie z firma wykonujaca nam ogrzewanie.

jak wyszlo jakosciowo i w jaki bedzie koszt koncowy napisze pod koniec tygodnia :wink:

właśnie ekipa skonczyła robić u mnie wylewki,robią po 12zł za metr,materiały zakupiłam sama - po niewielkim rabacie wyszło 5000zł + 600zł 2 wywrotki piachu.Dom ma 260m + balkon.

Chyba moge polecić ci tą ekipę.

Pan Kopera - 607-513-637

Dzieki wielkie aneta1976 :lol: :lol: ,oczywiscie zadzwonie do tego Pana moze sie uda.

Pzdr

Płebla

Tak na marginesie - zafascynowal mnie facet, ktory obslugiwal miksokreta :D Caly dzien wrzucal do tego potwora piach i cement - w sumie ok 25-30ton piasku i 3,5 tony cementu. I ogolnie wygladal na takiego, co raczej sie nudzi :D

Właśnie przymierzamy się do wylewek i mój małż zastanawiał się, jak to można kilka ton piachu i cementu przerzucić w jeden dzień? Widać można.

A u nas robocizna ma byc chyba za 12 zł/m. Materiały sami.

Cement załatwiany po znajomości ze starej dostawy po 560 zł. Nowy czeski nieznanej jakości juz po 600 zł.

Pozdrawiam wszystkich znerwicowanych

A u nas robocizna ma byc chyba za 12 zł/m. Materiały sami.

Cement załatwiany po znajomości ze starej dostawy po 560 zł. Nowy czeski nieznanej jakości juz po 600 zł.

Pozdrawiam wszystkich znerwicowanych

Czesc, czy mozesz podzielic sie namiarami na ekipe od wylewek? Budujemy w okolicach Obornik, przyda sie na przyszlosc, bo dopiero ruszamy :)

Dzieki za pomoc