Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunku ! ceny z dzisiaj-tynki,wylewki

płebla

Recommended Posts

Witam ponownie.

Ekipy na wylewki w dalszym ciagiu nie mam.

Ale za to wchodza na poczatku czerwca tynkarze.Cena 20 zl bez materialu tynk z agregatu material 10 zl ,prosty rachunek.Pod W-wa niestety ceny takie a nie inne .Znajomym udalo sie znalezc ekipe za 26 zl z materialem.Mieli wiecej szczescia .Nie ma ekip nie ma terminow wolnych i chol..... wie czego jeszcze :cry: :cry:

Płebla

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u nas robocizna ma byc chyba za 12 zł/m. Materiały sami.

Cement załatwiany po znajomości ze starej dostawy po 560 zł. Nowy czeski nieznanej jakości juz po 600 zł.

Pozdrawiam wszystkich znerwicowanych

Czesc, czy mozesz podzielic sie namiarami na ekipe od wylewek? Budujemy w okolicach Obornik, przyda sie na przyszlosc, bo dopiero ruszamy :)

Dzieki za pomoc

Napisałam już na priv, ale jeszcze dopiszę.

U nas wlasnie tynkuja za 16 zl/m2 bez materialu, maszynowo tynkami niemieckimi Knaufa. Czy to duzo? Ekipa z Ilawy, tynki super gladkie! Mamy 950 m2 do otynkowania.

Gabriela

Hallo, pytalam czy 16 zl za tynki maszynowe to duzo? Prosze napiszcie ile Wy placicie? ???????????????? Jestem bardzo ciekawa.

Zgodzilismy sie na te cene, bo "przylozono nam noz do gardla". Umawialismy sie na jesieni 2006 z tynkarzem na tynki reczne knaufa za 9 zl/m2, po naszym przyjezdzie zaspiewal nam, ze bierze teraz 16 zl, ale woli tego nie robic recznie, bo ma duzo innych latwiejszych robot i zalatwil nam ekipe, ktora tynkuje z maszyny, tez po 16 zl. Poniewaz elektrycy zaczeli juz rozkladac instalacje, a nasz urlop trwal tylko 3 tygodnie musielismy sie zgodzic.

W sumie jestem zadowolona, bo prace posuwaja sie szybko, do naszego wyjazdu mieli juz polowe scian i sufitow otynkowane. I to jak gladko!! Super.

Teraz zostali na jeszcze ok. 2 tygodnie " sami" na budowie!

wlasnie bedziemy sie rozliczali za wylewki - ceny dla nas :evil: 13,50 metr kw. normalnie biora 12 zlotych plus koszt materialu.

nam po podliczeniu (bez kosztow styropianu i folii) wyszlo 26,40 za metr

wylewki podobno zrobione dobrze,jesli potwierdzi to takze osoba odbierajaca w naszym imieniu dopisze firme do bialej listy wykonawcow..

• 2 weeks później...
Witam.

Zalamalam sie dostalam oferte na tynki gipsowe 33,00 zl z materialem, a wylewka 68,00-70,00 z metra.I to jesli teraz podpisze umowe bo za miesiac te ceny moga byc inne.

Moze dlatego ze pod W-wa ale czy to mozliwe szczegolnie jesli chodzi o wylewke :cry: :cry:

Pomocy forumowicze moze macie kogos kogo polecicie na te prace lokalizacja Łomianki.

Płebla

Witam

Moja cewna na tynki to 18zł robocizna i tyleż samo za wylewki.

Polecam

• 2 weeks później...

tynki robione w maju:

19pln/m2 z materiałem (knauf + jkieś inne g...o, bo niby o tego knaufa (niemieckiego) trudno) - cena ustalana w grudniu 2006

12pln/m2 wylewek (w tym folia i styropian - nastepnym razem ułożymi sami! :()

wylewki materiał + robocizna (dużo siatki ale mało styropianu (70m2 podłogówki i styropian do podłogówki liczę osobno) wyszło na ponad 39zł/m2

u mnie pracowali tylko w jeden dzien od 5 wieczor do 21 a drugi dzien od 10 do 17 i chcą 3000 tys zl za niecale 60m2 wylewki... ja dalam prad, wode i czesc styropianu... tez chcialabym za poltora dnia tyle zarabiac...musze miesiac pracowac umyslowo zeby miec kase na jeden dzien dla dwoch ludzi od betoniarki/.... chyba jest cos nie tak.... :-?

równe trzy miesiące temu robiłem wylewki mixokretem. ekipa megasprawna wzięła po 10 zeta za m2 za robotę. cement portlandzki kupowałem po 340 za tonę, piasek po 32 za tonę. miesiąc wcześniej robiłem tynki gispowe po 18 zeta z materiałem - wykonanie super.

kilka dni temu widziałem się z tynkarzem to mówi za tynki 22-23, a gość od wylewek 12-13 zeta za m2.

pzdr :)

Czy możesz podać namiary do tych fachowców od tynków i wylewek.

z góry dziękuję.