Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Iskierka Gosi:)

Recommended Posts

ja mam takie doświadczenie...jak kto lub coś ci się na początku nie widzi to nie bierz go bo to twoje przeczucie ma racje.

My nie dawaliśmy żadnej zaliczki wszystko płacimy po wykonaniu umowy i zabieramy 15% z tego a płacimy po kolejnym etapie..tylko my podpis umowę w tamtym roku :-? a teraz to zupełnie inne czasy

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

niestety mikopiko ma racje rok temu to juz w ogole inne czasy. Niestety zostawiam swoich murarzy. Rozmawiałam z 3 murarzami. Jedno jest pewne taniej nie bedzie. Wrecz przeciwnie, do tego nikt nie podpisze ze mna umowy bo nie wiedza co bedzie potem i sie zabezpieczaja. Dlatego zostawiam mojego cwaniaka. Oby przezyc ta budowe.

Gosia i ja wpadłam do Ciebie.

Co do robocizny to myślę że w tym szalonym okresie budują się właśnie tacy szaleńcy jak my. Facet z ekipy która buduje naszą Iskierkę za stan surowy otwarty

w zeszłym roku brał o 12 tys. mniej . Nam zgodził się budować za 30tys. ( zbite z 35 tys.) ale powiedział że nawet jak mówi innym 50tys. to też się zgadzają na taką cenę. To jest po prostu ich czas i oni to wykorzystują .I na dodatek są zawaleni robotą ciągle się urywają bo gdzieś tam coś kończą, gdzieś idą wylać fundament, i zawsze coś w między czasie. A przecież dla nas to jest kupa kasy i chciałabym aby byli na czas naszej budowy zarezerwowani dla nas ( choć nie narzekam na dokładność widzę ,ze jeśli o to chodzi to jest bardzo dobrze)

Fajnie ze wpadlas do mnie.

Niestety z tymi robotnikami tak jest. A co do szalenstwa budowy to niestety rok temu jeszcze nie myslelismy o budowie bo wtedy myslalam o malym dziecku i obronie pracy magisterskiej i o zadnej pracy nie bylo mowy. A teraz fundusze sie znalazly ale co z tego jak to ciagle malo. Ostatnio mąż mnie zapytal czy za 130tys postawimy stan surowy. Ja na to oczywiscie ze tak. A teraz wcale nie jestem tego taka pewna.

Hej,,,no właśnie...z ta kasą....jeśli chodzi o stan surowy otwarty, to myślę, że my się zmieścimy w tych 130 tyś. :roll: chociaż pewna nie jestem...napewno warto zaliczkować materiały...my tak zrobiliśmy w grudniu teraz tylko odbieramy...okna już od czwartku "idą na produkcję"; więżba gotowa itd...ogólnie z dużym wyprzedzeniem szukam fachowców, chociaż jeden majster napsuł mi krwi...ech... więcej cierpliwości no nie?pozdr.u.

no własnie ja chcialam żeby to kierownik powiedzial. Ale z drugiej strony to jest moj dom i dlaczego nie moze byc tak jak ja chce. Do tego cwaniak murarz nie chce mi fundamentach ocieplac. I tak w nocy nie moge spac przez niego. Jeszcze troche sie na buntuje i zadzwonie i powiem prosto ze nie wazne jak robia inni ja chce tak. No bo troche za bardzo sie cackam z nim.

no własnie ja chcialam żeby to kierownik powiedzial. Ale z drugiej strony to jest moj dom i dlaczego nie moze byc tak jak ja chce. Do tego cwaniak murarz nie chce mi fundamentach ocieplac. I tak w nocy nie moge spac przez niego. Jeszcze troche sie na buntuje i zadzwonie i powiem prosto ze nie wazne jak robia inni ja chce tak. No bo troche za bardzo sie cackam z nim.

Aniu jak sie nie załamywac jak same problemy są. Co dopiero bedzie potem jak juz teraz są problemy. Czasami sie zastanawiam po co mi ta budowa potrzebna czy nie lepiej bylo kupic mieszkanie w bloku i miec swiety spokoj. No ale jak sie powiedzialo A to trzeba powiedziec B. Za duzo juz wlozylismy pieniedzy w ten dom.

• 2 weeks później...