mikopiko 30.04.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 ja mam takie doświadczenie...jak kto lub coś ci się na początku nie widzi to nie bierz go bo to twoje przeczucie ma racje. My nie dawaliśmy żadnej zaliczki wszystko płacimy po wykonaniu umowy i zabieramy 15% z tego a płacimy po kolejnym etapie..tylko my podpis umowę w tamtym roku a teraz to zupełnie inne czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 30.04.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 wariacja jest to fakt...dziewczyny jak myslicie ile będą ode mnie chcieli za tą wykończeniówkę???pisałam wyżej co konkretnie...ps. Gosia jest różnica w znaczeniu słowa "zaliczka" "zadatek" , macie to zawarte w umowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 30.04.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 a 30 tys to mialo byc łącznie z dachem (folia) ale popatzr jaki mam prosciutki dom taki jak Ula a ona płaci 20tys. a zobacz na nasz dom .....a płacimy z lanym stropem(roboty od ch.ry) , pełnym deskowaniem dachu i papowaniem 32tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 02.05.2007 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 niestety mikopiko ma racje rok temu to juz w ogole inne czasy. Niestety zostawiam swoich murarzy. Rozmawiałam z 3 murarzami. Jedno jest pewne taniej nie bedzie. Wrecz przeciwnie, do tego nikt nie podpisze ze mna umowy bo nie wiedza co bedzie potem i sie zabezpieczaja. Dlatego zostawiam mojego cwaniaka. Oby przezyc ta budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 07.05.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Gosia i ja wpadłam do Ciebie.Co do robocizny to myślę że w tym szalonym okresie budują się właśnie tacy szaleńcy jak my. Facet z ekipy która buduje naszą Iskierkę za stan surowy otwarty w zeszłym roku brał o 12 tys. mniej . Nam zgodził się budować za 30tys. ( zbite z 35 tys.) ale powiedział że nawet jak mówi innym 50tys. to też się zgadzają na taką cenę. To jest po prostu ich czas i oni to wykorzystują .I na dodatek są zawaleni robotą ciągle się urywają bo gdzieś tam coś kończą, gdzieś idą wylać fundament, i zawsze coś w między czasie. A przecież dla nas to jest kupa kasy i chciałabym aby byli na czas naszej budowy zarezerwowani dla nas ( choć nie narzekam na dokładność widzę ,ze jeśli o to chodzi to jest bardzo dobrze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 07.05.2007 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Fajnie ze wpadlas do mnie. Niestety z tymi robotnikami tak jest. A co do szalenstwa budowy to niestety rok temu jeszcze nie myslelismy o budowie bo wtedy myslalam o malym dziecku i obronie pracy magisterskiej i o zadnej pracy nie bylo mowy. A teraz fundusze sie znalazly ale co z tego jak to ciagle malo. Ostatnio mąż mnie zapytal czy za 130tys postawimy stan surowy. Ja na to oczywiscie ze tak. A teraz wcale nie jestem tego taka pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 07.05.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Hej,,,no właśnie...z ta kasą....jeśli chodzi o stan surowy otwarty, to myślę, że my się zmieścimy w tych 130 tyś. chociaż pewna nie jestem...napewno warto zaliczkować materiały...my tak zrobiliśmy w grudniu teraz tylko odbieramy...okna już od czwartku "idą na produkcję"; więżba gotowa itd...ogólnie z dużym wyprzedzeniem szukam fachowców, chociaż jeden majster napsuł mi krwi...ech... więcej cierpliwości no nie?pozdr.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.05.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Gosiu przeczytałam gdzieś, że twój kierownik nie zgadza się na rozwiązanie ław i to ty musisz powiedzieć to bobowi a przepraszam a nie możesz powiedzieć kierownikowi, żeby to on to powiedział...u nas tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 10.05.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Nie cackaj się wal mu prosto w nos tzn. oczy i jak zaczną a cos Ci się wyda nie takie jak powinno, natychmiast informuj kierownika, unikniesz burzenia ścianki działowej!!!...u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 10.05.2007 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 no własnie ja chcialam żeby to kierownik powiedzial. Ale z drugiej strony to jest moj dom i dlaczego nie moze byc tak jak ja chce. Do tego cwaniak murarz nie chce mi fundamentach ocieplac. I tak w nocy nie moge spac przez niego. Jeszcze troche sie na buntuje i zadzwonie i powiem prosto ze nie wazne jak robia inni ja chce tak. No bo troche za bardzo sie cackam z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 10.05.2007 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 no własnie ja chcialam żeby to kierownik powiedzial. Ale z drugiej strony to jest moj dom i dlaczego nie moze byc tak jak ja chce. Do tego cwaniak murarz nie chce mi fundamentach ocieplac. I tak w nocy nie moge spac przez niego. Jeszcze troche sie na buntuje i zadzwonie i powiem prosto ze nie wazne jak robia inni ja chce tak. No bo troche za bardzo sie cackam z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 16.05.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 8 dni rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 16.05.2007 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 mikopiko wiem mam nadzieje ze cała budowa tak szybko pojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 16.05.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Gosia, gratulacje i cierpliwości w budowaniu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 16.05.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Gartulacje Gosia - czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 23.05.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Gosia nie załamuj się już na początku. Dasz radę , w końcu jesteś "kobietą budującą". A to mówi samo za siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 31.05.2007 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Aniu jak sie nie załamywac jak same problemy są. Co dopiero bedzie potem jak juz teraz są problemy. Czasami sie zastanawiam po co mi ta budowa potrzebna czy nie lepiej bylo kupic mieszkanie w bloku i miec swiety spokoj. No ale jak sie powiedzialo A to trzeba powiedziec B. Za duzo juz wlozylismy pieniedzy w ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 01.06.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Gosiu! Pamiętaj, że ja również trzymam za Ciebie kciuki....dasz radę... w razie pytań pisz pomożemy Ci w tej Iskierce pięknej.... ps. śledzisz dziennik Szulu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 14.06.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Gosia, a co tam u Ciebie? Kupiłaś juz jakieś materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 15.06.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Gosia! co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts