Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Iskierka Gosi:)

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Działka sprzedana więc będzie bardziej optymistycznie :lol:

A teraz powiem jak z tymi kosztami. Na chwilę obecną mamy cegłę, stal (ale nie całą 100 prętów 14-stki) drewno calówki (4m3, ale pewnie z polowa sie poniszczyla bo troche na dworze byla zanim przenieslismy) oraz stemple budowlane. I na stan surowy mamy do tego 100tys. Nie wiem na jakim etapie nam się skonczą pieniadze czy zdołamy okna itp. Ale taki mamy zamiar. Na wykończenie chcemy wziąć kredyt 150tys. Ale wiesz to wszystko plany. A jakie wasze zamierzenia?

• 3 weeks później...

gosia888 mieliśmy zacząć budowę koniec marca, a już mamy stan zero. Wiem, że najgorzej to doczekać sie rozpoczęcia - ja czekałam rok. Teraz to już tylko patrzeć jak mury będą rosły. Mamy zamiar zamknąć budowę - stan surowy z dachem do końca czerwca. Potem zamykamy i czekamy do przyszłego roku i wykończeniówka. Zamiar wprowadzenia sie wakacje 2009. Wydaje się odległy termin, ale nic mylnego, czas tak szybko biegnie :cry: niestety...

Pozdrawiam i więcej optymizmu :p

• 4 weeks później...

Witam!

Jak tak się tu chcecie chwalić, to u mnie dzisiaj zalali strop. Już pracuje moja wyobraźnia. Chodzę, oglądam drzwi wewnętrzne - choć będzie mia to potrzebne za rok, ale... trzeba się dobrze zastanowić. Dachówka wybrana - a kasa leci oj leci, jak u większości forumowiczów

Pozdrawiam ciepło i czekamy na decyzję :lol:

Cześć Gosia.

Smutno mi nadal...

Mam rozumieć, że zdecydowałaś się pozostać w dotychczasowym domku?

Ja też jestem w szoku, że ludziom tak szybko idzie to budowanie.... mnie trochę wolniej. Pewnie uwarunkowane to jest tym, że u nas budujemy systemem gospodarczym. Jeżeli robi to firma to tempo jest zawaliste.

Pozdrawiam wiosennie :lol: b.