JANINKI-AMORKI82 01.09.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Eeeech, gdyby tak w sąsiedztwie mieć jakis pubik w angielskim stylu, spotkać się tam z sąsiadem jednym i drugim przy kufelku. W bilarda zagrać, albo wspólnie mecz obejrzeć. Albo F1 w Polsce to chyba mało prawdopodobne.... ja też nie byłabym zachwycona wizją sąsiedztwa baru, moi znajomi mieszkali właśnie w takim sąsiedztwie i mieli włamania nawalonych głąbów o 3-4 nad ranem właściwie co weekend, powybijane szyby, ciągłe nocne wrzaski, tłuczenie butelek, że o smrodzie uryny w całym otoczeniu ich domu nie wspomnę....taka polska rzeczywistość niestety. A policja? Hmmm no cóż, tak jak to już ktoś tu napisał reagowała ze znacznym opóźnieniem jeśli w ogóle....chyba mieli jakiś układ z właścicielami baru...na szczęście znajomi już tam nie mieszkają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 01.09.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 przedwszytskim nalezy pójśc do odpowiedniego urzędu ( gminy, miasta) tam gdzie jest plan zagospodarowania terenu i sprawdzic czy działka jest budowlano -usługowa czy tylko budowlaną, sprawdzi imetrów od szkoły, koscioła, biblioteki , ma byc ten bar, sa na to ograniczenia, zebra petycje po sasiadach, z pismem "przeciw" iśc do odpowiednich wladz itd............... bylabym pierwsza ktora oprotestowala by taki bar w mojej okolicy...............jak mam ochotę na piwko lub drinka to pije w domu lub jadę do miasta tam gdzie do wyboru i koloru..............barów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 01.09.2007 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 witam. cd historii z barem: bar już działa na nasze nieszczęście, bez pytania się kogokolwiek z sąsiadów o zgodę, bez pozwolenia na adaptację budynku, wszystkim którzy zachwycali się , życzę aby doczekali w swoim sąsiedztwie baru! a wszystkim , którzy rozumieją problem - dzięki! jeśli umiecie pomóc, doracdic to bardzo proszę. pozd.wszystkich ananasza gmina nie ma planu zagospodarowiania przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 02.09.2007 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 witam. cd historii z barem: bar już działa na nasze nieszczęście, bez pytania się kogokolwiek z sąsiadów o zgodę, bez pozwolenia na adaptację budynku, wszystkim którzy zachwycali się , życzę aby doczekali w swoim sąsiedztwie baru! a wszystkim , którzy rozumieją problem - dzięki! jeśli umiecie pomóc, doracdic to bardzo proszę. pozd.wszystkich ana nasza gmina nie ma planu zagospodarowiania przestrzennego. jeśli gmina nie ma planu zagospodarowania przestrzennego to musiała przecież wydać WZ na budynek, w którym jest bar, a WZ powinno być wszystko określone co i jak łącznie z przeznaczeniem na jakie cele jest budynek. Tak mi się wydaje, ale mogę się mylić... szczerze ci współczuję takiej sytuacji....może porozmawiaj z sąsiadami czy im tez to przeszkadza i wystosujcie jakąś wspólna petycję do wójta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 02.09.2007 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 witam. bar działa , a my dostaliśmy projekt decyzji o lokalizacji i inwestycji celu publicznego, w ktorej nie ma slowa o sasiedztiwie koscioła np. dotarliśmy do ustaw , które określaja min odległość. pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts