Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do PELIKANA - dziennika budowy Kaji

Kaja86

Recommended Posts

Witamy wśród budujących Pelikana :) Prawdopodobnie budowę zaczniemy mniej więcej w tym samym czasie, myślę więc, że często będziemy się wymieniać doświadczeniami :) My jeszcze nie mamy pozwolenia, czekamy już miesiąc, ale podobno w najbliższy poniedziałek ma być, oby! Z jakich materiałów budujecie ściany? My cały czas planowaliśmy Porotherm, jak w projekcie, niestety ze względu na ceny chyba nic z tego nie wyjdzie. Mamy tylko 300 sztuk 25-ki. Wczoraj zamówiliśmy z Gdańska gazobeton, mam nadzieję, że dojedzie i wszystko będzie z nim okay! Powodzenia i pozdrowienia z Grudziądza :)

Witam Jolu.

Bardzo się cieszę, że PELIKAN to dość popularny projekt :D

Zaczynam budowę już w połowie maja - mam nadzieję. Jeśli chodzi o materiał na ściany to zdecydowałam sie na najbardziej mi dostępny, niemal że od ręki (małe znajomości), beton komórkowy z solbetu. Nie jest to może mój wymarzony pustak ceramiczny ale też uważam że nie jest źle. Również mam nadzię na wymianę doświedczeń ponieważ z budową jestem pozostawiona sama sobie.

POZDRAWIAM CIEPŁO

Witam!

Anaor - Bardzo dziekuję, twój domek też jest super. Sama nie wiem jak mi się udało załatwić te materiały. może dlatego że mam trochę wolnego czasu i za wszystkim chodzę sama - wiesz... tu się ładnie uśmiechniesz tam puścisz oczko, innym razem zrobisz biedną minkę i faceci z budowlanki miękną i dają takie rabaty jakie chcesz:) - oczywiście troszeczkę przesadzam.

Droga Jolu stali kupiłam tyle ile napisali w projekcie (ale zaznaczam że to tylko stal na fundamenty) murarz powiedział że w zupełności wystarczy. Murarzy pomagał załatwić mój chłopak dla niego buziak za dobrą robotę:*

pozdrawiam

• 3 weeks później...

Witam Pelikanowców i nie tylko ;-)

Kaju widzę, że ostro wzięłas sie do pracy - gratulacje. A tymi upustami za ładne oczy to... szczera prawda. Faceci sa "miętcy" i jak widzę kobietke buduowniczego to im się same upusty na usta cisną ;-) Wiem, bo tez chodzę za wszystkim sama i wiem ile można urawać ;-)

A chciałam zapytać, Kaju zmieniasz coś w swoim domku? Bo nasz jest bez zmian tylko twój to odbicie lustrzane.

Jeszcze raz gratuluje i życzę sukcesów na placu budowy i w hurtowniach

Pozdrawiam Iza

• 3 months później...