Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

z której strony dac balkon i taras?

Recommended Posts

No wlasnie, zwykle najlepiej od południa, ale w moim przypadku działka ma następujący układ: od północy las, z pozostałych stron domy jednorodzinne (nie zawsze ładne), dodatkowo od wschodu i południa drogi (nieutwardzone, malo uczęszczane). Dzialka jest kwadratowa.

Zastanawiam sie jak umiejscowic dom na działce (tzn. blizej której strony) i z której strony robić taras, balkon itp - na południe, gdzie ciepło ale krajobraz na domy i droge, czy od północy, gdzie piękny las ale chlodniej...

Jakie jest wasze zdanie?

Pozdrawiam

Tomek

Tomku , kazdy ma swoje upodobania

ja nie chcialabym tarasu od polnocy (jestem zdecydowanie z tych cieplolubnych) i wolalabym przeslonic czyms brzydki widok niz siedziec w zimnie i wilgoci

choc wiem , ze sa osoby tutaj na forum , ktore maja takowy i sa zadowolone

...a nie mozesz zrobic tarasu od zach .(nie wiem doladnie jak wyglada usytuowanie twej dzialki )i siedziec na nim zwroconym twarza do polnocy , czyli lasu ?

.a nie mozesz zrobic tarasu od zach .(nie wiem doladnie jak wyglada usytuowanie twej dzialki )i siedziec na nim zwroconym twarza do polnocy , czyli lasu ?

wlasciwie moge tak zrobic, bedzie to taki kompromis. troche tego, troche tamtego ale zadnego na 100%:wink:

Jednak wciaz nie jestem pewien ktore z tych rozwiązan bedzie najlepsze. Na razie sklaniam sie ku Twojemu pomysłowi, jednak poniewaz bedzie to decyzja bez odwrotu to wszelkie Wasze dalsze rady i doswiadczenia są dla mnie bardzo cenne.

Pozdrawiam

Tomek