Kedrap3 23.06.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Czy ktoś robił ostatnio ogrodzenie z murkiem i słupkami klinkierowymi i sztachety? Ile coś takiego kosztuje za meter bieżący? Jaki głeboki fundament powinienem zrobić jeżeli ogrodzenie ma mieć około 170-180cm wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom 1969 23.06.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Ostatnio zakończyłem budowę ogrodzenia. Murowane słupki klinkierowe i drewniane sztachety. Fundament wykopałem na 80 cm (podobnie jak ławy fundamentowe). Musisz pamiętać o przemarzalności gruntu. Natomiast jeśli chodzi o koszty, to nie wiem ile metrów ogrodzenia chcesz wykonać i w jaki sposób otwierać się będzie brama ? Przy zastosowaniu mechanizmu przesuwnego, koszty będą wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.06.2003 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Wystarczy jak podasz koszt jednego segmentu od słupka do słupka i jego długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.06.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Długość przęsła około 240 cmW cenę nie jest wkalkulowana zaprawa i koszt fundamentów.Cegła ok. 260 złRobocizna ok 220 złDrewno (grube deski pomalowane na gotowo) z materiałem i montażem ok. 200 zł. Wszystko zależy od wzoru, gatunku drzewa, grubości. Ja wybrałem drzewo sosnowe. Oczywiście wysezonowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedrap3 24.06.2003 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Całość mojego ogrodzenia to 220 m ale nie wiem czy mnie będzie na nie stać, więc chciałbym poznać orientacyjną cenę za metr bieżący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pawcik72 25.06.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 W moim przypadku za ułożenie jednej cegły klinkierowej wziął 1,20 pln.Przęła długości 240 cm kosztowały mnie po 120 pln za sztukę - więc chyba niewiele. Przyspawałem sam - nie jest to nic wielkiego a fachowiec chciał po 25 złociszy za sztukę, niby niewiele ale ja mam 26 przęseł wiec suma wychodzi konkretna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remarque 26.06.2003 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Ogrodzenie 34 metryprzesła 287 cmmurek na trzy cegły plus daszek - 8 przęsełsłupek 19 warstw plus czapka klinkierowa - 11 słupkówsztachety - olszyna- pomalowana dwukrotnie drewnochronembrama tradycyjna- skrzydłowa- 4,5 metra - sztachety na stalowej ramiefurtka - 1.2 - sztachety na stalowej ramiecałość 5.000,-- wszystko!!!! - z fundamentami - po prostu wszystkocegła jopek - na murki połówki cegieł - troche nie wygodnie sie muruje - ale 30% taniejna słupki całe cegły 2 miesiące -tylko w piątkowe popołudnia (po pracy) soboty + weekend majowy+ urlop (1 dzień)po Bożym Ciele+ pomoc taty(były wojskowy)naprawde można samemu- i jaka frajda inżynier telekomunikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts