uranos 28.04.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 jak w temacie PPo czterech tygodniach od montażu dziś zauważyłem iż wszystkie okna podwójne wygieły mi się do środka jak banan. Domyslam się że jest to spieprzony montaż - ramy mocowane bez poprzeczek (niestety byłem w pracy) . do tego okno 150x150 zamontowane na czterech kotwach (dwie po lewej i dzie po prawej) Pomóżcie co robić bo właśnie wczoraj zaczeli mi tynki Desperat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 28.04.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Wyjąć i zamontować jeszcze raz - tym razem z rozpórkami i poprzeczkami.Jeśli to dopiero kilka dni, to może nie odkształciły się jeszcze w sposób trwały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.04.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 nie zalamuj sie - jeszcze mozna uratowac te okna a wiec po kolei (lub moze po prostu przecztaj moj poradnik ?) - wyciac piane - odkrecic kotwy od muru - wyjac okno - oczyscic oscieznice z piany - oczyscic mur z piany - dodac kotwy tak by byla ich odpowiednia illosc - wstawic okno do otworu i odpowiednio spozycjonowa (pion i poziom idealny +- 1,5mm przy oknie 150/150 - wazne by jesli juz powstanie jakas odchylka od pionu by byla w te sama strone - by nie zrobic "smigla") - zamocowac kotwy - opianowac i teraz dwie mozliwosci: - zastosowac rozporki - tego realnie nikt nie robi - zalozyc skrzydla i pomiedzy nie a oscieznice zalozyc dystanse ktore nastepnego dnia usuwasz Milejpracy zycze i zrob to przed tynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 29.04.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 A gwarancji na montaz nie dostales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yonagold 29.04.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Znam ja takich pseudo monterów... Nie kupił bym już okien z firmy która mieści się w kiosku albo baraku.... Że też kary na takich idiotów nie ma co okna wstawiają be poprzeczek. . . 3maj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.04.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 yonagold napisał: ...Nie kupił bym już okien z firmy która mieści się w kiosku albo baraku.... a co ma piernik do wiatraka ? salon1000 mkw da Ci gwarancje prawidlowego montazu? Kpisz sobie chyba znam ludzi nie majacych zadnego pomieszczenia i montujacych jak i sprzedajacych okna li tylko z polecenia tych u ktorych juz zamontowali jedno z drugim nie ma nic wspolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 29.04.2007 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 dzięki jareko ile ma być tych kotew na takim oknie?? i czy przy takich oknach musi być też podpórka po środku okna czy tylko wystarczy po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.04.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 powtarzac mi sie zbyt nie chce - spojrz jakie piekne slonce za oknem - poczytaj moj poradnikhttp://jareko.pl/poradnik_montazysty.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 29.04.2007 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 jareko wytłumacz mi dlaczego rama jest prosta (nie jest wygięta) a wygięte jest tylko część okienna (czyli chyba okno ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.04.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 jesli tylko powiginane masz skrzydlo ti to beczka na zewnatrz to jest to wynikiem niedokladnosci na produkcji przy skleniu skrzydla. Wystarczy jak z zewnatrz poprzez drewienko lub gumowym mlotkiem wlaniesz by beczke skasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 29.04.2007 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 czy ja dobrze zrozumiałem: mam walnąć gumowym młotkiem w wybrzuszenie skrzydła i będzie ok a co z oknem nie rozwalę go?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.04.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 dobrze zrozumiales - ale wiesz....nie tak mocno jak tesciowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 29.04.2007 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 w takim razie muszę potrenować najpierw na teściowej a tak na poważnei to gadałem jeszcze przed chwilką z ekipą montażową która to robiła mówią że zdejmą listwę przy szybie i założą jeszcze jakieś podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.04.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 uranos napisał: ..mówią że zdejmą listwę przy szybie i założą jeszcze jakieś podkładki. raczej wyjma podkladki gdyz zdarza sie iz podkladkami przy szkleniu beczke w skrzydle wywolac mozna ale.... ale jesli tak sie stalo to hmmm.....cosik slabiutkie Ci wzmocnienie w okienkach dano oj oj slabiutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 30.04.2007 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 profil VEKA producent VERTEX linia PERFECTLINE Ogólnie: zobaczymy jak to naprawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts