Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Dziennika Starej Stajni

Recommended Posts

Ojej, zaczęłam pisać godzinkę temu i juz mnie poganiają o Komentarz !!! nie wiedziałam, że debiut na Forum Muratora jest taki ... taki ... przyjemny :D

Przy okazji dziękuję wszystkim tym, którzy pomagali mi do tej pory w budowie, będę wymieniać przy okazji kolejnych tematów oraz moich osobistych potyczek związanych z budowaniem, nazwijamy to, niekonwencjonalnym .... Pozdrawiam Was!

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No widzisz? Dumna jestem z Ciebie! :D Szybko się uczysz! :o Zaczyna się naprawdę interesująco, wklej jakieś zdjęcia, bo Twoja strona ładna, ale za duża na mój limit transferu danych. Jak mi tu wkleisz miniatury (otwierające się w pełnym rozmiarze!), to będę z Ciebie jeszcze bardziej dumna, hihihih. Czyta się świetnie, opowieść wciąga. Pisz, pisz, ja na pewno będę czytać! 8) 8) 8) 8) 8)

stuletnie. Nie żartuję, naprawdę.

Takie dachówki z odzysku tnie się i wygladza - zerknij na link to producenta - http://www.posadzki-ceglane.bazarek.pl/ - firma nazywa sie Stuletnie posadzki i prowadzi ją b. miły i kompetentny człowiek spod Zielonej Góry.

Hej Asiu-piękna ta Wasza stajenka! Ewidentnie zgadzam się, że miała potencjał od początku - ja go widzę! Ale to pewnie dlatego że też uwielbiam, jak to mówi moja córka, RUINY :D czyli wszelkie autentyczne starocie z klimatem... A Wasza stajnia absolutnie taka jest. Szkoda że nie widać (ja nie znalazlam...) reszty zabudowan i okolicy..I podoba mi się sposób w jaki ją zrobiliście z zewnątrz - nie straciła swojego klimatu a zyskała tylko drugą mlodość co jej się ewidentnie należało :D Brawo!

..Zresztą, to mój dług - wobec pewnego bardzo miłego Pana Kuffita, którego poznałam w trakcie wizyty w Mierzęcinie, gdzie odnawia sie pasjami takie ceglane stajnie... [...] Przypadek sprawił, że w tym samym okresie wybraliśmy się na Święto Konia w Mierzęcinie...

Oj, mały ten świat... byłem w Mierzęcinie 2 lata temu latem... podziwiałem przerobione stajnie, pałacyk, staw, park... na tle przylegającej wsi po prostu szok...

:o :o :o Asiu! Jestem zachwycona i zauroczona! Gratuluję i z niecierpliwością czekam na Ciebie w naszym stowarzyszeniu - wygląda na to, że sporo do nas możesz wnieść energii i wspaniałych pomysłów! Cieszę się ogromnie i jeszcze raz - gratulacje! :D :D :D :D :D

• 2 weeks później...
Asiu, jakie wymiary zewnętrzne ma Wasze stajniątko? Wygląda na ogromne :D Może mogłabyś nam zaprezentować rzuty kondygnacji?

Hej Zeberr, cieszę się, że ci się podoba, a czy duże, to nie wiem, bo to chyba zależy od punktu siedzenia. Teraz mieszkam w mieszkanku, które całkowicie mieści się ... w moim salonie, ale z drugiej strony dwójka dzieci i agroturystyka wymagają troche miejsca. W środku mamy chyba ok. 230 m2, nie wiem dokładnie bo nie mam czasu mierzyć, a rzuty ... jak odkopię w komputerze i wrzucę na serwer to na pewno zaprezentuję.

Pewnie zatraciła się w szale urządzania remontowania itd ;)

macie rację, cały eekend siedziałam studiując meble kuchenne do aneksu i dzisiaj wybrałam się do Poznania do Ikei, żeby zakupić ... ale mnie wyczułyście, nie ma co! :lol:

Jak złożę to pokażę zdjęcia, ale od razu chciałam powiedziec, że ja jestem prosty człowiek ze wsi, więc mebelki są też takie jak ja: białe, proste, zwyczajne ... ale mnie sie podobają!