Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Dziennika Starej Stajni

Recommended Posts

Hej Asiu-piękna ta Wasza stajenka! Ewidentnie zgadzam się, że miała potencjał od początku - ja go widzę! Ale to pewnie dlatego że też uwielbiam, jak to mówi moja córka, RUINY :D czyli wszelkie autentyczne starocie z klimatem... A Wasza stajnia absolutnie taka jest. Szkoda że nie widać (ja nie znalazlam...) reszty zabudowan i okolicy..I podoba mi się sposób w jaki ją zrobiliście z zewnątrz - nie straciła swojego klimatu a zyskała tylko drugą mlodość co jej się ewidentnie należało :D Brawo!

mam nadzieję, że przyjedziesz, żeby sprawdzić czy fotografie nie przekłamały ???? Komtur już się czai z DPS-em ...

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

E, no Asia, gratulki, piękny avatarek! Ty zdaje się w szale prac zaniedbałaś dziennik budowy... Ja swój też, ale w szale prac polowych. Wiosna, sadzenie, sianie... Ale dzisiaj udało mi się Męża zapędzić na chwilę do stodoły, więc może pomału ruszymy. Mam nadzieję, że dziewczynki zdrowe, a Ty zabiegana, kupująca i urządzająca z wypiekami na buzi! :D

E, no Asia, gratulki, piękny avatarek! Ty zdaje się w szale prac zaniedbałaś dziennik budowy... Ja swój też, ale w szale prac polowych. Wiosna, sadzenie, sianie... Ale dzisiaj udało mi się Męża zapędzić na chwilę do stodoły, więc może pomału ruszymy. Mam nadzieję, że dziewczynki zdrowe, a Ty zabiegana, kupująca i urządzająca z wypiekami na buzi! :D

napisałam ostatnio trochę, a potem "wcięło" mi kilka sekwencji i się chwilowo "obraziłam" na ten dziennik - nie ma nic gorszego niż utrata fragmentu "dzieła " ... :-?

A po drugie, właśnie próbuję przygotować dom do przeprowadzki w okolicach lipca i urządzam mniejszą kuchnię - tą która w przyszłości będzie kuchnią dla agroturystów - no i walczę z szafkami, zlewozmywakami, itd. Ale jestem z siebie dumna, bo dzisiaj sama złożyłam szafki kuchenne przy pomocy wkrętaka 8) Oczywiście z instrukcją, ale zawsze sama !!!

Dziewczynki zdrowe, w czwartek kolejne szczepienie Hani, więc pewnie będzie trochę nieprzespanych nocek, no ... samo życie!

• 2 weeks później...
No cieszę się bardzo, że koleżanka inwestorka odnalazła się nam! Moja droga, poszłaś do przodu jak burza, przeprowadzka w lipcu, ho, ho! 8) Szczęściara... :D A wrzuć na jakieś fotki, obejrzałoby się tę kuchnię i te zrobione podłogi drewniane i ceglane... :p

OJEJKU, piękniasty ten dom!!!

GRATULUJĘ!!!

Też jestem z lubuskiego.

Czy mogę dostać informacje jakie to okna? Jakiej firmy, i jaka ekipa tak szybko i sprawnie je wstawiła?

Również zamierzamy wstawić okna w jasnym kolorze, drewniane.

Dachówka też mi się podoba - bo o takiej też myślałam : )

W dzienniku znalazłam, że romańska ... to chyba to samo co rzymska podwójna?

Podłoga też ... co tu gadać ... piękna!

Pozdrawiam - zamawiam już agro - dobrze mieć gdzieś blisko miejsce na mały wypad : )

OJEJKU, piękniasty ten dom!!!

GRATULUJĘ!!!

Też jestem z lubuskiego.

Czy mogę dostać informacje jakie to okna? Jakiej firmy, i jaka ekipa tak szybko i sprawnie je wstawiła?

Również zamierzamy wstawić okna w jasnym kolorze, drewniane.

Dachówka też mi się podoba - bo o takiej też myślałam : )

W dzienniku znalazłam, że romańska ... to chyba to samo co rzymska podwójna?

Podłoga też ... co tu gadać ... piękna!

Pozdrawiam - zamawiam już agro - dobrze mieć gdzieś blisko miejsce na mały wypad : )

Hej Lutea,

cieszę się, że ci się podoba nasz domek i przechodzę do odpowiadania:

- okna są z zaprzyjaźnionej firmy BIK - lokalnie działajacej w Kostrzynie i ogólnie działającej na terenie Niemiec; są w kolorze stara sosna i wykonane z meranti

- dachówka jest renesansowa firmy koramic-wienerberger kolor naturalna czerwień

a podłoga ... sucupira z Brazylii, brat mi przytargał

Co do agro - zapraszam, jak będzie już otwarte!

Asiu, podłoga piękna, a okna wspaniale do niej pasują. Już widać, że będziesz miała świetne locum! No i oczywiście my - wątkowicze AGRO... :wink:

Widzisz? Już masz pierwszą "rezerwację"! :D Imprezę powinnaś zrobić! 8)

• 3 weeks później...

Asiu,

ja nie widze w ogóle Twoich zdjęc - chyba maja za duza pojemnosc (?)

Ale stajnia z Twojego opisu musi byc zachwycająca: byłam niedawno u swojej dalekiej ciotki, która kupiła gospodarstwo w okolicach Iławy na zapadłej wsi do której jedzie sie przez las po samym piachu, we wsi tez sam piach; tam sa takie typowe gospodarstwa z ogromniastymi budynkami gospodarczymi ustawionymi w krag; moja ciotka tez ma taka stajnie: wysoka, szeroka, kryjaca mase zakamarków;

takie wielkie pomieszczenia gospodarcze widziałam w południowych Niemczech

musi byc super : :p

Asiu,

ja nie widze w ogóle Twoich zdjęc - chyba maja za duza pojemnosc (?)

Ale stajnia z Twojego opisu musi byc zachwycająca: byłam niedawno u swojej dalekiej ciotki, która kupiła gospodarstwo w okolicach Iławy na zapadłej wsi do której jedzie sie przez las po samym piachu, we wsi tez sam piach; tam sa takie typowe gospodarstwa z ogromniastymi budynkami gospodarczymi ustawionymi w krag; moja ciotka tez ma taka stajnie: wysoka, szeroka, kryjaca mase zakamarków;

takie wielkie pomieszczenia gospodarcze widziałam w południowych Niemczech

musi byc super : :p

to spróbuj teraz (zobacz jak remontuję starą stajnię), jak wejdziesz do środka to masz tam rok 2007 i 2006 po prawej stronie - w 2007 masz wykończeniówkę, natomiast w 2006 od początku remont starego budynku. Powodzenia, mam nadzieję, że teraz pójdzie!

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 6 months później...