Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Dziennika Starej Stajni

Recommended Posts

Witaj w moim dzienniku! Dziękuję za słowa uznania, strop też jest zaszczycony :D

Oczywiscie postaram się nie zawieść pokladanych we mnie nadziei i pisać dalej w równym tempie. Tym bardziej, że jeszcze dużo wydarzyło się zanim zamieszkaliśmy w naszej stajence.

Życzę powodzenia w zwiazku z planami remontowo-budowlanymi na przyszłość!

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oby zdrówko dopisało

By jajeczko smakowało

By babeczka nie tuczyła

Atmosfera była miła

By zajączek uśmiechnięty

Przyniósł radość w ten dzień święty

http://www.twojezyczenia.pl/kartki_zyczenia/wielkanoc_kompozycja.jpg

Witam i ja serdecznie

Przepraszam że ten pierwszy post poszedlna skrzynke (pierwsze kroki na forum :))

poprawię sie:)

z pewnością czasem o coś podpytam, póki co jestem na etapie przedprojektowej (dylemat czy sklejać taniej jakiś gotowy projekt czy robic indywidualny bo i koncepcja też dość indywidualna jest)

Robiliście to indywidualnie (projekt) czy remont bez zmian wymagających pozwolenia na budowę ?

Chol ... ka, czegoś tu nie rozumiem, jak ktoś do mnie tu cóś napisze, to powinien mail przyjść na prywatną, nie ?

A do mnie nie przychodzi i muszę sama sprawdzać ... i czasem się zwyczajnie spóźnię :oops:

no ale już jestem, zaczytałam się u innych w dziennikach!

Asia, nie będę się rozpisywał, krótko : wymiękłem po ostatnich fotkach :o

Pięknie to wygląda :D

Dzięki, dzięki (chyba zaraz pęknę z dumy, co mnie rozpiera :lol: )

postaram się zwiększyć ilość zdjęć, aby oddać Wam, co zostało zrobione od ostatniego roku

No to zaglądam z wieczora do Starej Stajni. :D

A z kuchnią zrób jak mówiłam - poszukaj jeszcze, ale wydaje mi się, że taka cena za kuchnię + piec chlebowy jest do przyjęcia. :roll:

• 2 weeks później...

łoj................ śliczne.

Gratuluję nie tyle pomysłu, bo to już było, ale odwagi.... są tacy co mówią , ze łatwiej budować nowy dom niż remontować stary. :D chylę czoła :D

ale są dwa pytania, które mi się strasznie cisnął na usta i baaaaaaaaardzo proszę o pomoc:

1 - ten łukowaty ceglany sufit - jak to się robi, czy dużo się tarci na wysokości pomieszczenia? jaką Ty masz wysokość w tych najniższych miejscach.

2 - kolektory słoneczne - tu mnie interesuje wszystko, czyli jak, za ile :oops: i jak się to sprawdza? czy można położyć samą instalację, a kolektory później? czy do tego potrzebny jest osobny zasobnik - u mnie będzie jeszcze kominek z płaszczem wodnym i kocioł gazowy, którego mam nadzieję nie używać zbyt często.

no jak na pierwszy post w Twych komentarzach to zaszalałam :oops: :D

raz jeszcze winszuję pomysłu.................

• 3 weeks później...

Ja też pierwszy raz się u ciebie wpisuję, choć podglądam i podziwiam od dawna :)

Ale mam też małe pytanko - kiedyś na forum pisałaś, że masz kozę Jotula - czy możesz zdradzić, jaki to model? Nie wiem, jaką mam wybrać, a do ogrzania mam niewiele ponad 50 mkw. Ty pisałaś zdaje się, że ogrzewasz nią pomieszczenie o pow. 60 mkw?

Jak idą sprawy w temacie kuchni kaflowej i pieca chlebowego? Strasznie ci tego zazdroszczę :oops: Też chciałam mieć piecokuchnię (podobną, jak ta u Gagaty) ale jednak za mało mam miejsca, a tyle pomysłów na nią już nazbierałam... :(