Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do Dziennika Starej Stajni

Recommended Posts

Witam wszystkich gości i przepraszam za mój niebyt - trochę się poprzewracało w moim życiu i musiałam "usiąść" i poukładać od nowa. Oprócz tego trzeba było popracować co nieco, żeby zarobić na ogród :D

Właśnie siedzę sobie w salonie i nadrabiam zaległości w pisaniu na forum, a że jesień już chyba przyszła to podpaliłam w rzeczonej kozie i ciepełko się rozchodzi aż miło ... :lol:

Co do kozy Jotul, to jest to Trójeczka, niby mała a mój salon 60-metrowy ogrzewa idealnie, a ponieważ schody są ażurowe to ciepło rozchodzi się też po pięterku. Akurat decyzję o zakupie podjęliśmy ze względu na korzystną promocję licząc na to, że Trójka wystarczy - anioły czuwały chyba nad głupotą młodości i dajemy spokojnie radę ...

pozdrawiam i miłej niedzieli!

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No, no, jak miło, że coś do dziennika się dopisało! :lol:

Chałupka piękna, więc cóż to ja chciałam...

No, ślicznie jest! :D

... i chciałam jeszcze jakieś zdjątko wkleić i fotosik mi się wziął zaciął :evil:

NIE BĘDĘ WKLEJAĆ, BO MNIE TO SPOWALNIA !!! potem nie mogę pisać, bo jestem zła, stąd te przerwy trwające miesiącami ...

• 2 months później...

Oj, byłoby co podglądac, wiem co mówię, bo dopierutko byłam. 8)

Inwestycja zakończona, dom przecudny, w awatarku jego fragment.

Asia dostała w swojej gminie nagrodę "Inwestycja roku 2007" i jest to nagroda ze wszech miar zasłużona. :D

Bo ona pewnie dopiero w poniedziałek cos się odezwie, z pracy. W domu to praktycznie nie ma neta, bo zasięgu niet. :(

Nawet To moje głupie Orange ledwie na komórce tam ciągnie - całkiem jak u mnie! :lol:

No to musza miec piekna okolice. :D

Mam nadzieje, ze skads nada jakies fotki domku w srodku i moze troche widokow pieknych. :wink:

Z reszta ide do Depsi zobaczyc czy tez czegos nowego nie pokazala. :D :wink:

Depsia a Wy tam blisko z Asia mieszkacie??? :roll:

Jak tak, to czemu tak daleko ode mnie?? :roll: :D :wink:

W sumie to blisko mamy, więc się czasem odwiedzamy. :D

Z tymi fotkami to już ja nic nie poradzę, musi Asia. :wink:

A okolicę ciekawą mają, z historią, pałacem we wsi i różnymi ciekawymi miejscami..

Opowiem Ci więcej, Zeljko, jak kiedyś wreszcie do mnie przyjedziesz. 8) :p

• 3 weeks później...

Kochani,

dawno mnie nie było, bo działo się działo w mojej stajence :lol:

wczoraj moi rodzice brali ślub kościelny u nas w wioseczce i zrobiliśmy im przyjęcie weselne. Wszystko pięknie poszło, ale wcześniej musieliśmy się nieźle napracować, bo:

1. trzeba było oczyścić i zaimpregnować ręcznie podłogę (pędzelkiem - jakieś 113 m2 dwa razy :evil: ), bo na skutek naszego lenistwa nie zrobiliśmy tego przed przeprowadzką

2. pomalowaliśmy bejcą wszystkie drzwi na parterze

3. ubraliśmy choinkę, ustawiliśmy stoły, posprzątaliśmy cały dom, bo goście przy okazji zwiedzali wszystkie zakamarki ... hmmm, był powód, więc udało nam się zebrać i posprzątać :lol:

teraz siedzę, pojadam weselny serniczek i aż miło mi się pisze w dzienniczku ...

jak widać na załączonych obrazkach salon lśni czystością aż miło przed świętami umyć podłogę :D

pozdrawiam wszystkich, w szczególności fascynatów starych domów!

http://images27.fotosik.pl/305/d51dc4b5713763b9m.jpg

http://images34.fotosik.pl/422/5e732d15a70f1377m.jpg

http://images26.fotosik.pl/306/03a44f7ed60d0961m.jpg