slawturo 29.04.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Przez ostatnie kilka dni ciąłem pozostałe drewno po budowie ( to co nie udało się sprzedać).Po zagrabieniu trocin, okazało się, że jest tego ze dwie taczki.Co z tym mogę zrobić? Rozrzucić na działce i przekopać?Spalenie nie wchodzi w grę, bo nie mam odpowiedniego pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 29.04.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Wrzucić na kompostnik, posypać mocznikiem/ azofoską, przysypać ziemią i poczekać z pół roku, a optymalnie rok. I będzie próchnica jak ta lala Podsypanie pod rośliny jako ściółka, " ściągnie" do rozkładu azot z gleby. Więc raczej działanie odwrotne do zamierzonego. Suche trociny nadają się do wysypywania ścieżek, ale przekompostowane są już materiałem wzbogacającym glebę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawturo 02.05.2007 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Dziekuję za odpowiedź.Tak zrobię.Czy ten mocznik dostanę w sklepie ogrodniczym? ( pytanie laika!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.05.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts