kukix 29.04.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam. Zamierzam wymienić instalacje elektryczną w biurze.Instalacje będzie opierała się na dwóch wyłącznikach jednofazowych S 301 B20 (Gniazdka) i S 301 B16 (Oświetlenie).. Mam takie pytanie.. Zastanawiam sie, jakie aparaty modułowe zastąpią mój przedlużacz komputerowy z filtrem (przepieciowy + filtr)?Chcialem pozbyc sie przedlużacza i wszystko podłączac bezpośrednio do kontaktu. Prosze o jakieś podpowiedzi. P.S. Mam dostęp do cen hurtowych aparatury modułowej firmy legrand... Tak więc prosze uwzglednić produkty tej firmy. http://www.legrand.pl P.S.2 w pomieszczeniu bedzie podlączony tylko komputer.. z czasem jakas wieza i może drugi komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 29.04.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 nie prościej było wejść na stronę legranda i wpisać Ochronniki przeciwprzepięciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 29.04.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 nie prościej było wejść na stronę legranda i wpisać Ochronniki przeciwprzepięciowe Nie trzeba nawet wpisywać, wystarczy kliknąć: produkty-aparaty modułowe-aparaty zabezpieczające -ochronniki przeciwprzepięciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukix 16.05.2007 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Dzieki za odpowiedź... Czy taki ochronnik przepięciowy, pomoże w przypadku minimalnego spadku napięcia? W pomieszczeniu, w którym pracuje, bywają spadki napięcia (żarówki przygasają) i czasami komputery sie restartują... Po podłączeniu przedłużacza z filtrem, pod jeden komputer, w momencie spadku napięcia, wszystkie komputery sie restartują, a ten jeden nie... Czy takie spadki napięcia nie uszkodza sprzętu(monitor, amplituner)? Jeżeli tak, to czy pozostaje tylko zastosować przedlużacz z filtrem? Prosze o pomoc... pozdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.05.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 skoro az tak źle z tym prundem, to na pewno UPS może być pożądanym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukix 16.05.2007 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 skoro az tak źle z tym prundem, to na pewno UPS może być pożądanym rozwiązaniem. Tak sobie wlaśnie myśle, że nie jest az tak źle.. raz na miesiąc jak sie komputer wyłączy, to nie bedzie tragedii... jednak myślałem, że bede mógł sobie dac jakis modulik do skrzynki i sprawa będzie załatwiona.. Tak więc zostane przy tym ochronniku przepięciowym... powinno wystrczyc... P..S Spadki napięcia moga uszkodzić jakiś sprzęt? Np monitor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts