izkakg 29.04.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam,potrzebuję Waszej rady!!! Otóż w łazience naszego remontowanego domu mamy sufit z łuków wykonanych z cegieł. Chciałaby te cegły odnowić, tzn wyczyścić i zaipregnować. Może ktoś ma doświadczenia w tej kwestii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 29.04.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam.Ja czyściłem myjką z przystawką do piaskowania. Robota wredna, kilka okularów ochronnych zmatowionych, ale efekt jest. Po wyschnięciu zaimpregnowałem Delfinem (Atlas). W trakcie prac sporo wody.Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 01.05.2007 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Bez kurzu to na pewno sie nie obejdzie.U nas zabytkową kryptę czyścili szlifierką ze stalowymi szczotkami.Ale efekt jest!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kudlatytraktor 04.05.2007 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Ja czyściłem szczotą drucianą (K..a jego P...na w ...) i założyłem na wiertarkę a później na szlifierkę drutkę, bo ręcznie było tak jak w nawiasie. Tylko proszę ostrożnie bo można drucikiem w twarz dostać (się łamią) albo dociskając cegłę zniszczyć. A impregnować można unigruntem Atlasa Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kudlatytraktor 04.05.2007 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 WAŻNE !!!!Przy mechanicznym czyszczeniu gorsze są fugi, berdzo delikatne i po twarzy piaskiem strasznie dają. No i ostrożnie ze szlifierkom przy suficie!!!!!!!A efekt, fakt jedt - EXTRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts