Do_rota 16.11.2007 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witaj!Z tego co słyszałam, jest możliwe takie rozwiązanie, ale istnieje ryzyko, że z czasem, może dach się uginać z powodu źle rozłożonych obciążeń i może dojść do pęknięć. Ale z życia wiem że ilu budowlańców tyle teorii i zdań.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar.al 16.11.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witajcie.Może dałoby sie to sprawdzić w Archi-projekcie? Tylko czy nie za późno?Pozdrawiam i życzę dobrgo rozwiązania problemu. Aldona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdab7 26.11.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Dzieki za informacje. Też obawiam się pęknięć i dlatego po namysle pozostawiliśmy układ dachu bez zmian. Czyli słupki zostają, niestety, bo bez nich pokój wygląda super. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 26.11.2007 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Też bym wolała bez słupków, ale się nie da. Będzie je trzeba jakoś wkomponować w pokój, może być ciekawie. My ten pokój przeznaczamy na telewizyjno - rekreacyjny wiec może nie będą przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_m6 01.12.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Witam. Jestem nowym szczęśliwym posiadaczem projektuAPS 136. Na wiosnę planuję ruszyć z budową. Pozostają tylko robotnicy. W/g mnie w projekcie nie ma żadnych drastycznych zmian. Mam pytanie. Czy jest ktoś kto ma już APS136 w stanie surowym.? Interesują mnie koszty postawienia domku w stan surowy. Będę wdzięczna za każde informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 02.12.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Witaj! O APS 136 jest osobny watek i tam zapewne znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Ale na zdjęciu pod podpisem to masz raczej APS119 My planujemy stan surowy zamknięty zmieścić w 200000 zł. i raczej tak wyjdzie. Oba projekty są podobne, ale 136 jest chyba odrobinę oszczędniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjokf 23.12.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Witam! Proszę o kontakt osoby budujące domek APS 119 w okolicach Warszawy. Chętnie zobaczyłbym ten projekt tego domku "na żywo". Pozdrawiam wszystkich budujących APS 119 oraz tych, którzy już wybudowali. J.J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjokf 12.01.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam Odezwijcie się Apeesiaczki, co budujecie APS 119- gorąca prośba Dzielcie się swoimi uwagami, spostrzeżeniami dot. projektu oraz dokonanymi zmianami, które już dokonaliście lub będziecie dokonywali . Pozdrawiam i czekam na odpowiedź jjokf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 14.01.2008 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Coś mi się zdaje, że zima nie wpływa zachęcająco na budujących, bo nikt się nie odzywa, i mam wrażenie, że tylko ja zostałam z projektem APS 119 No i oczywiście mój Przedmówca Serdecznie pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjokf 14.01.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witaj Widzimy postępy na budowie i to nas bardzo cieszy Trzymamy kciuki za sprzyjająca pogodę i aby prace budowlane postępowały wg Twojego harmonogramu. Czekamy na kolejne fotki Pozdrawiamy Joanna i Janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdab7 16.01.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Czesc, ja obserwuje forum, ale nie mam czasu na wpisy. Teraz będąc na urlopie martwie się czy moi budowlańcy wszystko zrobią jak trzeba. Elektrykę mam już położoną, hydraulikę (tylko woda i kanalizacja) też. Teraz kładą i ocieplają strop nad poddaszem. Teoretycznie nie ma czego zepsuć, ale i tak sie denerwuję. Do_rota, u Ciebie pogoda lepsza niż na lubelszczyznie, gdyż widzę, że teraz ocieplasz budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 16.01.2008 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam Magda! U nas faktycznie cieplutko temperatura 6-10 stopni, więc ocieplamy, kończymy dach i wstawiamy okna.Cieszę się, że u was budowa też idzie szybko do przodu. serdecznie pozdrawiam i życzę udanego urlopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MareC 23.01.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Czy ktoś buduje 119 w okolicach Warszawy lub Torunia? Znalazłem jeden taki w okolicach Włocławka, ale nie mam szczęścia i nie mogę zastać nikowgo na budowie. Kupiłem projekt i chętnie obejrzę domek w stanie surowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdab7 22.04.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Cześć, zakładam dziennik budowy dla fanów aps-119, może pomoże Wam w takim samym stopniu jak mi pomaga dziennik Do_rotki. A co do mojego domku, to różni się od standardowych aps 119. 1. w związku z faktem, że mam wjazd na działkę od wschodu, część tarasową zrobiłam na elewacji bocznej, więc teraz mam na niej 2 okna balkonowe i balkon na górze. 2. Trzecie okno balkonowe w salonie zostało, usunęłam tylko balkon na górze z tyłu. Taras jest więc z 2 stron budynku. Okno balkonowe w gabinecie zamieniłam na zwykłe okno. 3. Połączyłam gabinet z salonem - gabinet powiększyłam o tarasik, który był w oryginale. 4. Garaż powiększyłam z przodu - likwidując kolumny (uznałam, że zmniejszam ryzyko uszkodzenia samochodu) oraz z tyłu. Obecnie kończy się tam, gdzie pierwotnie kończył się gabinet. Na dodatkowej przestrzeni w garażu zrobiłam kotłownię i pomieszczenie gospodarcze na narzędzia ogrodowe. Pierwotnie zrobiłam wyjście z garażu na ogród, ale teraz je zamurowałam. 5. Otworzyłam kuchnię na salon likwidując komin, który był w kuchni. Do okapu zostanie poprowadzony tylko pojedyńczy przewód kominowy zakończony dachówką wentylacyjną. 6. Powiększyłam garderobę przy wejściu i mam teraz niezłe pomieszczenie na ubrania wierzchnie. 7. Z pozostałej częsci kotłowni zrobilam spiżarkę. 8. Parter podnieśliśmy o 1 pustak - bo musiały wejść rolety 9. Poddasze podniosłam o 2 pustaki - co spowodowało, że prawie nie mam skosów w pokojach, a łazienki są dosyć duże i ustawne. 10. Niestety negatywnym efektem podnoszenia budynku jest to iż zewnętrzne proporcje budynku się rozmyły. Teraz wraz z projektantem zastanawiamy się jak to ukryć poprzez zastosowanie różnych rodzajów tynkowania i kolorów elewacji. Sądzę, że pomogą wam zdjęcia, które zamieszczę poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdab7 22.04.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Poniżej obiecane zdjęcia - część jest robiona komórką więc od razu przepraszam za jakość Zdjęcia robione na zewnątrz są z grudnia, ale nic się nie zmieniło. WIDOK OD FRONTUhttp://images28.fotosik.pl/200/9821efe8f8d0f931m.jpg WIDOK NA ELEWACJĘ BOCZNĄhttp://images24.fotosik.pl/200/41c6318018608511m.jpg ELEWACJA OGRODOWAhttp://images32.fotosik.pl/226/10e9eee37027df17m.jpg Zdjęcia wnętrz z wczoraj - komóreczką. widok z kuchni na salon i pokój zwany kominkowymhttp://images26.fotosik.pl/200/d2fc2e302b844dc1.jpg widok z salonu na kuchnię i wejściehttp://images34.fotosik.pl/226/e5dbc5a6bd3ba55e.jpg widok z salonu na pokój kominkowy - w oryginale zwany gabinetemhttp://images31.fotosik.pl/226/f267cd7d3824e87e.jpg widok z pokoju gościnnego na salonhttp://images29.fotosik.pl/200/3ab31fc5f6c21aa7.jpg Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rallymaniak74 14.02.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam właścicieli APS'ów, napiszcie proszę jaki rodzaj c.o. zastosowaliscie w swoich domkach. Zwiększaliście przekrój kominów? Wybrałem 136 z podwójnym garażem, bardzo mi się podobał 119 ale 2 moich sąsiadów ma takie domki. Chociaż jak dodam kolumny to z zewnątrz będzie prawie to samo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 15.02.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Zapraszam do mojego Dziennika APS 136. Tam dowiesz się wielu szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
n.o.v.y. 20.04.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Dla wszystkich, którzy podobnie jak ja mają problem wyobrażenia sobie na podstawie wizualizacji i rysunków jak wygląda projekt w całej okazałości - dzielę się swoim znaleziskiem ZDJĘCIA w zimowej szacie APS 119 http://moj.extradom.pl/zdjecia-z-budowy/projekty/projekt-domu-aps-119.aspx?utm_source=o1&utm_medium=forum nie kopiowałem czyichś zdjęć i nie wstawiałem do swojego fotosika czy innego albumu - odsyłam do źródła autorskiego Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo321 22.04.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 )))) pochwalę się, mój APS119 rośnie w oczach, w przyszłym tygodniu powstanie więźba. Zmiany jakie zastosowaliśmy to likwidacja pralni i kotłowni i powiększylismy garderobę i łazienkę. Piec będzie w łazience, obudowany, będzie wyglądał jak szafka Parter podniesiony o 10cm , natomiast góra o jeden pustak, więc pomieszczenia na górze, przy ścianach robią się wyższe. Okno w jadalni powiększone - będzie ładny widok na ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1986 21.07.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam wszystkich! Bardzo podoba nam się projekt APS 119 firmy Archi-Projekt http://www.extraprojekt.pl/p.p/aps-119.ead.html Proszę o pomoc i podzielenie się uwagami. Może już ktoś go buduje, albo posiada zdjęcia z realizacji. Może gdzieś w województwie mazowieckim można go obejrzeć. Będę wdzięczna za każdą uwagę, szczególnie jeśli ktoś widzi minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts