kamionkal 30.04.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Chyba został przekroczony pułap cenowy, jaki zdesperowani ludzie gotowi byli zapłacić, żeby zapewnić sobie materiał na ściany. Kupowałem jakieś duperele w pobliskim składzie i zauważyłem, że na placu jest całkiem pokaźna ilośc palet z plecewickim MAX-em. Z ciekawości spytałem po ile to sprzedali i jak dawno temu. Okazało się, że nie ma nabywcy i towar można wziąć od ręki. Tyle, że... po 11,50 brutto/szt. W tej sytuacji nie dziwię się, że tłumy nie kłębią się przed kasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 30.04.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Może żartowali - cena jest nierealna. A może ktoś wie po ile jest cement aktualnie bo muszę niestety kupić paletę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 30.04.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Może żartowali - cena jest nierealna. A może ktoś wie po ile jest cement aktualnie bo muszę niestety kupić paletę. U mnie cement ok 11 brutto za worek - w zeszłym tygodniu kupowałem za 9,60 a pod koniec marca po 8,30 :-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 30.04.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Może żartowali - cena jest nierealna. A może ktoś wie po ile jest cement aktualnie bo muszę niestety kupić paletę. U mnie cement ok 11 brutto za worek - w zeszłym tygodniu kupowałem za 9,60 a pod koniec marca po 8,30 :-] U mnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 30.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Widzieliśmy w Castoramie taki pustak chyba z zagranicy po 11.50 zł/szt. Wymiarowo jak POROTON, który jeszcze w czerwcu ubiegłego roku kosztował 3,60 zł/szt. HORROR!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 30.04.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A mnie dzisiaj przywieźli MAX'a Kozłowice (a więc z górnej półki ) po 3,60 - zamawiany 1,5 miesiąca temu! Więc chyba sami przesadzacie z tymi cenami! Jakbym miał zapłacić 11PLN to chyba bym sam wypalał!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.04.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Chyba został przekroczony pułap cenowy, jaki zdesperowani ludzie gotowi byli zapłacić, żeby zapewnić sobie materiał na ściany. Kupowałem jakieś duperele w pobliskim składzie i zauważyłem, że na placu jest całkiem pokaźna ilośc palet z plecewickim MAX-em. Z ciekawości spytałem po ile to sprzedali i jak dawno temu. Okazało się, że nie ma nabywcy i towar można wziąć od ręki. Tyle, że... po 11,50 brutto/szt. W tej sytuacji nie dziwię się, że tłumy nie kłębią się przed kasą.- Tak się zastanawiam co z tym zyskują hurtownicy że windują takie ceny a później nikt nie kupuje. O co w tym wszystkim chodzi? Czekają na jakiegoś jelenia czy co....ale kto zapłaci 218zł za metr ściany z Maxa??????? Mam nadziej że wszzyscy Ci spekulanci będą jeszcze tego żałować. Obserwuje zachowania dwóch hurtowni jedna sprzedaje Poro 25 po cenach katalogowych, druga po 11.50 ale towar stoi na placu do kupienia od zaraz. Ciekawy jestem która hurtownia więcej na tym zarobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 30.04.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 W połowie lutego kupiłem MAX'a po ..... 2,9 pln brutto, z przechowaniem do czerwca. 3 tyg. temu kupowałem K-3 na działówkę po..... 3,8 pln, a MAX był po 7,5 pln No i oczywiście go nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 01.05.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 U nas maks po 8zł a jeszcze 1,5 roku temu kupowałam w promocji za 1,53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.05.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 U nas maks po 8zł a jeszcze 1,5 roku temu kupowałam w promocji za 1,53 No jak myślisz ile osób zrezygnowało z budowy wg mnie dużo a pozostali co zaczynali myśleć o budowie będą czekać kolejne 2-3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 01.05.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 problem mają ci, którzy mają umówione ekipy na jesień, część materiału - czyli tacy jak ja Ci co jeszcze nie zaczęli - mogą poczekać (jeśli mogą faktycznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 01.05.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Ja cement kupowałem ostatnio po 10zł za worek a tydzień później po 11 zł. Max'a z Plecewic kupowałem na początku marca po 5,30 za sztukę. Nie wiem po ile jest teraz, ale na pewno powyżej 8 zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 01.05.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 mnie na 100% nie było bystać teraz na budowe więc dziekuje Bogu, ze posłuchałam teścia i zaczełam budowe z mężem w wrześniu2005r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 01.05.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 mnie na 100% nie było bystać teraz na budowe więc dziekuje Bogu, ze posłuchałam teścia i zaczełam budowe z mężem w wrześniu2005r Ja zato kupilem potoherm i dachowke oraz caly beton na budowe w grudniu. Wiem jedno jak bym to robil na bierzaco (czyli dzis) to nawet szpadel by nie zostal wbity w ziemie. Mozna powiedziec ze przy moich mozliwosciach finansowych zalapalem sie na ostatnie miejsce siedzce w tym samolocie! DOSLOWNIE :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 01.05.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Zender, Wiesz gdyby większość z nas teraz budujących miała kasę w zeszłym roku, też byśmy pewnie wtedy zaczęli. A tak nie pozostaje nam nic innego jak zacisnąć zęby . Aktualna sytuacja na rynku budowlanym jest chora i to każdy widzi. Nawet bez codziennych informacji UOKiK o wszczęciu jakiegoś śledztwa przeciwko zmowie cenowej np. cementowni czy cegielni, każdy z nas podejrzewa że taka zmowa cenowa jest. Nie mamy tylko na to dowodów. Jedynym rozwiązaniem byłoby odpowiedzenie inną zmową. Zmową konsumentów. To jest jednak niemożliwe do wykonania, bo zawsze znajdą się deweloperzy, którzy wykupią miesięczną produkcję cegły, albo przyjedzie jakiś gość z Ukrainy z walizką gotówki i wykupi cały skład z cementu lub innego materiału. My maluczcy jesteśmy na straconej pozycji. Nic na to nie poradzimy. A może ktoś ma inne rady??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebermen 02.05.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Szał cen w Polsce dochodzi do absurdu. Na szczęście mieszkam przy samej granicy z Niemcami (60km) i tam pustak Wieneberger kosztuje około 1,5 Euro. Na allegro ogłaszaja się Polacy, którzy przywoża pustaki z Niemiec z fakturą i Vatem 1 szt.- 7,85zł. Czuje ze nie będzie wyjscia i samemu trzeba będzie jechać do niemiec. Nawet z transportem wyjdzie dużo taniej. Nie dajmy się zwariować cwaniakom którzy wyciągają nasze pieniądze bo poczuli ze jest dobra koninktura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 02.05.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 hmm no ceny poszły w wgorę ale da się maxy kupić między 5,30 - 6 pln (biegonice) a te maxy po 11 to narazie między bajki mozna wsadzić albo sprzedającemu w 4 litery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 02.05.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Ja też wskoczyłem na ostatni wagonik ...... zacząłem 10-go listopada 2006 i za białego pustaka płaciłem po 6,50 a za dachówkę EURONIT 22 za m2 teraz to wszystko DUŻO droższe !!!!! cieszę się że zacząłem w zimie choć nie brakowało ludzi którzy pukali mi do głowy że w zimie się nie buduje a w styczniu i lutym będą materiały dużo tańsze ...... kiedyś tak było ale ze względu na łagodną zimę budownictwo nie miało przerwy , i mamy taką koniunkturę jak mamy a że fabryki nie porobiły zapasów to windują ceny! Myślę że nie ma co liczyć na jakieś drastyczne obniżki podstawowych materiałów budowlanych bo teraz doszło na szczęście i nieszczęście EURO 2012 Na szczęście jednak mamy bardzo mądrych polityków może Andrzej albo Romek coś wymyślą ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 02.05.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Byłam dzisiaj w hurtowni i gazobeton- 17zł na zapisy na WRZESIEŃ!!!!!!! (to dobrze, że w 2007r. ) w sierpniu był po 6,30 i BYŁ!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 02.05.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 17zł ??????????? powyżej pisałem że jest taka „koniunktura” lecz zmieniłem zdanie to już nie koniunktura to rozbój w biały dzień żeby nie powiedzieć że złodziejstwo !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts