Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena MAXa-psychologiczna granica rozsądku została przełamana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

z calym szacunkiem do Was wszystkich ale wiekszosc tych postow wsadzam do szuflady razem z bajkami syna :)

gazobeton w wawie dostepny od reki za 9,5 zl brutto (590x240) tzw. falbetowski bialy

no chyba ze ktos jedzie na bartycka tudiez kupuje/bierze ekipy z tych polecanych na forum co rowna sie owszem dobrej ekipie, ale kur..sko juz drogiej i rozpuszczonej

z drugiej strony jak ktos kupuje za 18 zl w co wierzyc mi sie nie chce (mowilem, ze darze Was szacunkiem) to nie ma sie co dziwic ze ceny takie fonkcjonuja

sami sie chyba nakrecacie dla zabawy

w dalszych dyskusjach nie uczestnicze:) swoje zdanie wyrazilem:)

pozdr

p

gazobeton w wawie dostepny od reki za 9,5 zl brutto (590x240) tzw. falbetowski bialy

kurka, a czy namiary na ten gazobetno możesz mi zapodać na priva?

hej,

rzecz cala polega na tym ze ja ani nie dzwonie ani nie odwiedzam stron www ani nie pytam na forum - po prostu wsiadam w samochod i jezdze po najwiekszych wypizdowach.

nie znajdziesz nic taniego tam gdzie szukaja wszyscy.

telefonow tam nie mam - rozmowy face2face nic nie zastapi.

sklady sa w poblizu plochocinskiej, rowniez w pomiechowkum nowym dworze.

szukanie tak daleko od miejsca zamieszkania, jak w Twoim przyoadku, nie ma moim zdaniem sensu.

p.s. moge miec nad Wami jedna przewage ... nie musze pracowac codzinnie po 8 godzin wiec mam czas pojezdzic

pozdr

p

A pamietacie te czasy jak wchodził VAT 22% i wszyscy mówili, ze budownictwo się załamie... My na szczęście tran surowy osiagneliśmy w 2004 roku, wprowadziliśmy się w 2005, tarez "tylko" kończymy poddasze. Czuję, że płot od frontu wykonany zostanie w .... blizej nieokreślonym terminie.

Pozdrawiam serdecznie.

A pamietacie te czasy jak wchodził VAT 22% i wszyscy mówili, ze budownictwo się załamie... My na szczęście tran surowy osiagneliśmy w 2004 roku, wprowadziliśmy się w 2005, tarez "tylko" kończymy poddasze. Czuję, że płot od frontu wykonany zostanie w .... blizej nieokreślonym terminie.

Pozdrawiam serdecznie.

Ja to pamietam zaczynalem jesienia 2004. ile bylo obaw o ten vat. A okazalo sie ze bez problemow skarbowka zwraca roznice :).

Ale obawy o vat to pikus z tym co sie dzieje z materialami teraz Tosz to szok.

kurka, a czy namiary na ten gazobetno możesz mi zapodać na priva?

hej,

rzecz cala polega na tym ze ja ani nie dzwonie ani nie odwiedzam stron www ani nie pytam na forum - po prostu wsiadam w samochod i jezdze po najwiekszych wypizdowach.

nie znajdziesz nic taniego tam gdzie szukaja wszyscy.

telefonow tam nie mam - rozmowy face2face nic nie zastapi.

sklady sa w poblizu plochocinskiej, rowniez w pomiechowkum nowym dworze.

szukanie tak daleko od miejsca zamieszkania, jak w Twoim przyoadku, nie ma moim zdaniem sensu.

p.s. moge miec nad Wami jedna przewage ... nie musze pracowac codzinnie po 8 godzin wiec mam czas pojezdzic

pozdr

p

Też przyjąłem taką taktykę i szukałem w rożnych pipidówkach nawet w odległości 70km od Warszawy ale dupa z tego wyszła tam też mieli suprex pod 11-13zł

Ostatecznie z suporexu całkowicie zrezygnowałem.

Także jestem trochę zdziwony że Tobie się udało kupic po 9.50zł..

Kiedy kupowałeś jak na początki marca to jestem w stanie w to uwierzyć później wszcyscy sprzedawcy się kapnęli i szybko podnieśli ceny.

Bajki, to mogę opowiadać mojemu dziecku na dobranoc, a forum nie jest do tego celu. Jeśli piszę, że we Włocławku 17 zł, a ktoś inny odpowiada że w Toruniu 18zł, to ceny nie wzięłam z księżyca, tylko informacji udzielił mi sprzedawca. Wcale nie pisałam, że jest to najniższa cena w moim regionie, po prostu byłam w przypadkowej hurtowni i przy okazji zapytałam o suporex.

tylko po co podawać ceny które są tak mocno zawyżone , przeciez i tak nikt nie kupuje maxa po 12 zł .

Jesli juz to podajmy realne ceny za jakie sie faktycznie kupuje .

Ja np. jeszcze specjalnie nie szukałem materiału akurat jechałem na działke po drodze mam skład budowlany zapchany materiałem na full .

max po 6,5 zł .

Znalazłem takie oto ogłoszenie:

http://cegla.polskirynek.pl/budowlany/oferta/9134

Ciekaw jestem ile kosztuje transport ?

Ale i tak wyjdzie sporo taniej niż MAX ,

Zużycie tej po 1,5 EUR to chyba 11 szt/m2.

Ciekaw jestem kiedy polscy producenci i hurtownicy opamiętaja sie ?????

Pozdrawiam

Znalazłem takie oto ogłoszenie:

http://cegla.polskirynek.pl/budowlany/oferta/9134

Ciekaw jestem ile kosztuje transport ?

Ale i tak wyjdzie sporo taniej niż MAX ,

Zużycie tej po 1,5 EUR to chyba 11 szt/m2.

Ciekaw jestem kiedy polscy producenci i hurtownicy opamiętaja sie ?????

Pozdrawiam

Ta oferta lepsza ;)

http://www.kupsprzedaj.pl/budownictwo/materialy_budowlane/cegly_kostki_brukowe/showAdvert552729.html

Tak z ciekawości sprawdziłem ile płaciłem za dobrego gatunkowo MAXA w połowie 2004r. -było to 2.80 brutto.

Wybacz za pytanie, ale skąd wiesz, że ten Twój MAX był dobry gatunkowo?

Żeby nie było że wyrażam złośliwość, tylko chcę wiedzieć jak to się sprawdza.

pozdrawiam.

To była ocena mojego wykonawcy (kierownika budowy) i tak jak Ty, tak ja jemu zadałem pytanie dlaczego taka jest jego ocena (ja na pustakch się nie znałem). Odpowiedź - wytrzymały na kruszenie, dokładnie wykonany. Pustaki pochodziły z cegielni olsztyńskich.

Podziele się tylko opinią ludzi z branży budowlanej (bardziej zorientowanych niż my), którzy sami mieli zamiar właśnie się budować - większość z nich odpuszcza i postanawia poczekać do jesieni i zimy.

Opłacane pismaki nakręciły ceny, a my takim panikowaniem troche jeszcze dolewamy oliwy do ognia. Przyjdzie śnieżna zima to ci - przede wszystkim - regionalni, zachłanni, producenci (tacy jak Markowicze, czy Harasiuki) spuszczą z tonu. Bardzo się ciesze, że pojawiają się na składach budowlanych materiały ze Słowacji, Czech i Niemiec. Powoli w ludziach pęka stereotyp budowania z tego, co w regionie popularne (u mnie właśnie Max'y) i wypinają się na tych złodzieji, bezkarnie żerujących na popycie.

To ja tyle. Ci co mogą niech odczekają. Zobaczycie, te chore ceny nie utrzymają się.