Bezdomna 30.04.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Jakie wybraliście kolory? Jakie tynki, dach, stolarka? Mnie sie marzą okna i dach w ciemnym brązie, tynk jasnobrązowy lub piaskowy, ale muszę oszczędzać, wiec pewnie będę musiała wstawić okna PCV białe, no i nie wiem, co dalej... Dom jest podobny do tego, z dostawionym garażem 2-stanowiskowym.http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-21.12Pozdrawiam. Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 30.04.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 hej,dach - grafitsciany - braz (im ciemniejszy dach tym jasniejsze sciany)okna - orzech pozdrp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 30.04.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Sciany łososiowe lub brzoskwiniowe, dach brąz ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 01.05.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 dach - szary drzwi i okna - złoty dąb (udało nam się nawet znaleźć miodowy klinkier na parapety ); staraliśmy się dobrać tez podobny kolor podbitki... ściany - wybraliśmy złamaną biel + zieleń - zobaczymy, co z tego wyjdzie (zaczynają tynkować w przyszłym tygodniu)... musimy jeszcze tylko dobrać podmurówkę i obłożenie schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.05.2007 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 ja kombinuje tak: dach - kasztan, okna - dab bagienny (ciemny dab), podbitka - palisander, sciany - zolto-piaskowe, cokol - klinkier cosmo, juz sie nie moge doczekac, zeby zobaczyc te kombinacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 02.05.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 ja mam tak: dach zgaszona wiśnia-czerwień elewacja (okładzina drewnia) pinia okna brąz orzechowy okolica - park krajobrazowy=głucha wieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 06.05.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Miały być jasne błektne tynki i popielaty dach, tudzież cokół. Okna, rynny i podbitka - białe. Niestety mężowi się nie podoba. Mówi, że szybko się pobrudzi. No i chyba będzie wanilia i czekolada, te kolory bardzo się podobają córce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 07.05.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 u mnie tak jak w emblemacie widzę, że już większości obrzydły czerwone dachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 07.05.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Co powiecie na białą elewację do grafitowego dachu?Pierwotnie planowany był piaskowy, ale widziałem kilka budynków biał-czarnych z dodatkami brązowymi i wyglądało to nieźle. Czy pełno-biały zda egzamin, czy może pierwszy z szarych czy piaskowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 07.05.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Dlaczego będziesz musiał wstawić białe ? My zamierzamy kupić okienka PCV ale kolorówki - dopłaca się 30 % wartości i masz z 2 stron masz ciemny dąb, jasny orzech itp Jeśli chcesz z jednej strony kolorówke to dopłacasz 20 % - a to suma ( np ok. 2 tyś ) do przełknięcia PZD! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 09.05.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 A mnie się włąśnie podobają białe okna do grafitowej dachówki/bardziej niż brązowe/Gdybym chciała kolor to od wewnątrz, ale tak jednostronnych nie robią, jeżeli jednostronna okleina to tylko zewnętrzna. Widziałam b.ładne zestawienie z grafitowym dachem, białymi oknami i ciemno-zielonymi drzwiami i bramą garażową.Do tego zielony płot z desek od frontu. Poza tym tak się mówi-tylko 2 tys. Tu dwa, tam trzy i się zbiera na urządzenia łazienki na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 12.05.2007 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 No właśnie...2tys przy 200tys to może nic, ale za 2tys to sobie łazienkę małą na dole urządzę. poza tym tu 2, tam 2 i niezła sumka wychodzi. No i dlatego te białe okna... Tylko nie wiem, jakie dachowe, bo na razie jak widzę same drewniane! Nie ma z PCV?Poza tym to śledzę wątki, oglądam domy w necie i w realu i zauważyłam,że białe okna z ciemniejszym tynkiem nie wyglądają najlepiej. Czy jednak białe okna, ciemnobrązowy dach i taka sama podmurówka nie będą wyglądać mdło?No i czy ten biały tynk długo pozostanie biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 15.05.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Dach - ceglasty Elewacja - piaskowa, może delikatnie żółta Okna - białe PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_zabrze 30.06.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 A co sądzicie o takim rozwiązaniu: dach czarny, kominy, cokół i słupy klinkier - cosmo, rynny marleya w kolorze miedzi okna, drzwi i brama garażowa złoty dąb, elewacja jasna - kremowa? Poradźcie czy to będzie dobrze wyglądać, czy powinnam coś zmienić. Dodam że dom to Plejada 2P z pracowni Domus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof_o 02.07.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 No właśnie...2tys przy 200tys to może nic, ale za 2tys to sobie łazienkę małą na dole urządzę. poza tym tu 2, tam 2 i niezła sumka wychodzi. No i dlatego te białe okna... Tylko nie wiem, jakie dachowe, bo na razie jak widzę same drewniane! Nie ma z PCV? Poza tym to śledzę wątki, oglądam domy w necie i w realu i zauważyłam,że białe okna z ciemniejszym tynkiem nie wyglądają najlepiej. Czy jednak białe okna, ciemnobrązowy dach i taka sama podmurówka nie będą wyglądać mdło?No i czy ten biały tynk długo pozostanie biały? Z PCV też są http://www.roto.pl Mój dom (który już niedługo będzie) to: dach - brąz okna, rolety, brama, drzwi - brąz ściany - wanilia cokół - płytki sahata ton (brązowo-żółte) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dalajas 20.01.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Chcialam poruszyc watek odnosnie mojego domku, bo mam mase pytan, ale niestety od wczoraj jestem na forum i nie mam pojecia jak i gdzie rozpoczac nowy watek (wiec podpinam sie tutaj). Ostatnio w jednym z tematow szukałam szarych drzwi, bo niby mielsimy wybrane okna, ale jutro musze podjąć ostateczna decyzje co do okien , rolet i drzwi wejściowych i mam mnóstwo dylematow. To ze chcialam domek w stylu sielsko-anielskim z okiennicami, szarymi oknami itp. odeszlo w zapomnienie, bo moja maz nie bardzo chce się przekonać do tych moich pomyslow . Srodek domku zrobie w takim cieplutkim klimacie. Teraz jednak dylematy co do okien. Proszę o porady, a wiec budujemy malutki domek na wsi parterowy. Dach mamy czterospadowy antracytowy i klinierowe slupy i jedna sciane z tego samego klinkieru i fundament tez w tym samym klinkierze tzn. Ecoklinkier w kolorze carmel (kolor jak na poniszym zdjęciu, które udało mi się gdzie w necie wyszukać). Do tego myslalam zamiast moich wymarzonych szarych okien z poziomymi szprosami wybraliśmy dab irlandzi, czyli taki jasniutki kolor, trochę taki slomkowy i bez szprosow. Nio i problem się robi z kolorem rolet, bo w tym debie irlandzim nie ma rolet hmmm kusza mnie szare tzn. raczej takie popielate bo chyba chyba jedyny kolor jeśli chodzi o szarości (poza antracytem, który jest za ciemny). No ale jakie drzwi??? Jaka podbitka ??I jakie zastosować drewno na tarasie, bo mamy duzy taras, wiec i podloga z drewna i balustardy miedzy klinkierowymi slupami. Kolejny problem, ale zdecydowanie mniejszy to później jakie pozostale trzy sciany domu, jeśli chodzi o kolor tynku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts