Ula2 24.04.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 http://www.hgatelier.com.pl/i3/index.htmlDom ma zaprojektowane wszystkie potrzebne mi pomieszczenia. Tylko ten dach - wydaje mi się, że kosztowny. Ile to wszystko może kosztować? Może ktoś go już zbudował?Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŻonaJacka 31.08.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam, właśnie znalazłam to czego szukam! Ale też jeszcze nie znam kosztów... Może już coś wiesz na ten temat...? Piękny domek, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula2 31.08.2006 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 CześćNiestety mamy ciągle kłopoty z działką i nie dokonaliśmy jeszcze ostatecznego wyboru projektu, więc nie mam żadnego kosztorysu, ale dom jest moim faworytem. Ma wszystko, czego potrzebuję. Ma też ładne ale niepraktyczne doświetlenie pustki nad salonem(jak myć te okna?). Chyba nikt go nie buduje, bo zainteresowanie zerowe. Wydaje mi się, że dość kosztowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioof 30.04.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie czy ktoś budował, buduje lub zamierza budować dom według projektu HG Atelier HG-I3 http://www.hgatelier.com.pl/i3/index.html Chciałbym w szczególności wiedzieć jak ten dom wyglada w rzeczywistości , gdyż co real to real. Proszę o wszelkie informacje na temat projektu i z góry dziękuję. Można się też kontaktować na gg nr 788546 często niewidoczny , ale proszę pisać z pewnością odpiszę . POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioof 03.05.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Czyżby naprawdę nikt nie posiadał żadnych informacji na temat tego projektu???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smoook 03.05.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 hejno z tego co widzę to mało osób decyduje się na ich projekty. Nie wiem czemu, bo po przejrzeniu wszystkich właśnie te mi się najbardziej spodobały. Szkoda, fajnie byłoby zobaczyć tak jak mówisz w realu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tszmit 02.11.2007 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam, Bardzo proszę o ocenę tego projektu. Domyślam się że nie widzę wielu istotnych szczegółów Działka ma około 23mx42m, wjazd od wschodu, przesunięty o jakieś 20 stopni na południe . http://www.hgatelier.com.pl/i3/index.html Jak oceniacie funkcjonalność takiego wjazdu do garażu ? mam trochę mieszane uczucia... Dzięki za wszelkie uwagi ! Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 03.11.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 wszystko zależy od preferencji i finansów. jeśli chodzi o moje, to zbyt dużo źle wykorzystanych powierzchni (17-metrowy hol), u góry tak samo (15 metrów). pustka nad salonem - może i fajnie wygląda, ale ciepło będzie uciekało do góry. nie najtańsze fundamenty, pełno załamań, kącików itd. bardzo drogi dach (wielospadowy+lukarny). a jeśli chodzi o wjazd, to będziesz miała dużo więcej odśnieżania, niż gdyby był po linii prostej, a nie po łuku. samo wybrukowanie wjazdu też będzie droższe. myślę, że przy tym metrażu, który wcale nie jest gigantyczny, można znaleźć bardziej funkcjonalne domki, trochę tańsze w budowie. no chyba że kasa nie gra roli i jak już napisałam wyżej, wszystko zależy od preferencji indywidualnych, a Twoich przecież nie znamy pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 03.11.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 miało być na temat wjazdu, a rozpisałam się o całym domu zapomniałam dodać, że mimo powyższych moich uwag, dom z zewnątrz prezentuje się nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tszmit 03.11.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Dzieki za cenne uwagi:-)Pytałem przecież o cały projekt. Jestem dopiero na etapie oglądania projektów i ciężko mi ocenić ich praktyczność. Być może powinienem poszukać czegoś faktycznie prostszego jeśli chodzi o bryłę bo pieniądze są oczywiście ważne.Zależy mi też na dużej przestrzeni na dole (salon, jadalnia), 4 pokoje (sypialnie/gabinet) i funkcjonalności (schowki, spiżarnia , garderoba), no i ogród raczej z wyjściem z tyłu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tszmit 05.11.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 (...)myślę, że przy tym metrażu, który wcale nie jest gigantyczny, można znaleźć bardziej funkcjonalne domki, trochę tańsze w budowie. no chyba że kasa nie gra roli (...) pozdrawiam! Miałeś w 100 % racje że to drogi projekt w realizacji. Dostałem kosztorys od biura projektowego no i wyszło zdecydowanie za dużo- ponad 500 tys. Podoba mi się bardzo na M08 Każdą Pogodę http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=339&IdKolekcji= niestety moja działka będzie mieć około 23 m szerokości i go nie zmieszczę Nic nie wykombinowałem żeby go zmniejszyć. Szkoda bo ma m.in. zadaszony taras (świetny musi być widok zaraz po wejściu do domku !) i miejsce na ewentualna przestrzeń otwarta na poddaszu Coraz bardziej łypie też okiem na M20 Miedzy Sosnami http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=417&IdKolekcji= Nie podoba mi sie jednak w nim ścianka w okolicy schodów dzieląca przestrzeń. Brak mi tez zadaszenia przy wyjściu na ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioof 08.11.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja akurat zakupiłem projekt HG I3 . całą papierologię włacznie z pozwoleniem na budowę mam już za sobą. Z budową ruszam na wiosnę 2008 r. i muszę Ci powiedzieć że dom wbrew temu co niektórzy wypisują jest super. Widziałem jeden już wybudowany , odwiedziłem inwestora w trakcie prac wykończeniowych. Dom ten podobno na gotowo kosztował go około 350 tys zł. Chcę zaznaczyć , iż inwestor nie miał żadnego interesu żeby mnie kłamać i ja mu wierzę , budował systemem gospodarczym. Rozmieszczenie wszystkich pomieszczeń i ich układ to moim skromnym zdaniem strzał w dziesiątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Opos 10.11.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Ja własnie skończyłem fundamenty i zaczynam iść w góre. Długo zastanawiałem się zanm wybrałem ten projekt i powiem, że z dnia na dzień jestem coraz bardziej zadowlony - nie bez znaczenia jest fakt, że każdy majster jaki się pjawia wypowiada się w superlatywach. Odnośnie ceny fundamentów: robocizna 7 tys, beton 27 kubików + 1500 bloczków - przelicz po ile sa u ciebie materiały i możesz ocenic czy to dużo czy nie. Ja planuję zamnąć się w 200 tys. w stanie surowym zamknietym - nie żałuję na materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.olzo 15.12.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Witam. W tej chwili wykańczam już dach. Ok. 3/4 dachówek jest już na miejscu.Dom prezentuje się rewelacyjnie. Wprowadziłem jednak kilka poprawek do projektu. Najważniejsze zmiany to wydłuzenie salonu o 1,5 m, powiększenie 2-krotnie wyjścia na taras,... (wygląda super)Polecam go każdemu, kto zastanawia się nad wyborem projektu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekp 14.03.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Ja chyba tez kupię ten projekt. Dokałdnie myślałem o tym samym tj. wydłużeniu salonu o 1,5-2m ale także o podniesieniu poddasza o kilkadziesiąt cm, zrobienu 2-giej łazienki (przy sypialni) oraz wstawieniu okna dachowego na strychu. Nie wiem na ile takie zmiany są dopuszczalne, ale dopytam w biurze projektowym. Jeśli ktoś z budujących moze się podzielić jakimimikolwiek uwagami - będę wdzięczny za kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrekSU 04.06.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam Wszystkich serdecznie! Wyczytałem na forum, że kilka osób buduje HG-I3. Od ponad roku wertujemy z moją narzeczoną przeróżne projekty i ciągle wracamy właśnie do HG-I3 jako najbardziej nam pasującego. W zasadzie podjęliśmy już decyzję, że to ten dom będzie stał na naszej działce. Czy ktoś z forumowiczów może przesłać nam zdjęcia z budowy tego domku, podyskutować o zmianach w projekcie jakie wprowadził, albo najlepiej zaprosić na budowę, by na własne oczy zobaczyć realizację? Najwygodniej byłoby w okolicach Warszawy lub Torunia, ale tak nam zależy, że dojedziemy prawie wszędzie . Pozdrawiam i proszę o pomoc. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_ink 27.08.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam, mam do sprzedania kompletny projekt HG-I3. Niestety zbyt wąska działka wymusza na mnie wykonanie projektu indywidualnego. Zakres przeróbek, które musiałbym wykonać przekracza dopuszczalne normy. Oczywiście sprzedam sporo poniżej ceny rynkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_ink 27.08.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam, mam do sprzedania kompletny projekt HG-I3. Niestety zbyt wąska działka wymusza na mnie wykonanie projektu indywidualnego. Zakres przeróbek, które musiałbym wykonać przekracza dopuszczalne normy. Oczywiście sprzedam sporo poniżej ceny rynkowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaba_1 27.11.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam wszystkichja też jestem szczęśliwą posiadaczką projeku HG I3. Moim zdaniem funkcjonalnośc domu jest Super.Ale...planuję jednak kilka zmian. Może ktoś już wybudowała albo jest w trakcie i chce się wymienić doświadczeniem. Ja osobiście jestm zainteresowana pomysłem przeniesienia spiżarki w inne miejsce ale blisko kuchni no i chciałabym zagospodaroać przestrzeń na strychu. Będę wdzęczna za wszystkie pomysłyAgata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Opos 28.11.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Ja aktualnie jestem na etapie ocieplania poddasza. Zlikwidowałem spiżarkę i mocno pozmieniał strych - dzięki temu mam 12m2 garderoby i tyle samo pralni oraz większą łazienkę na Ip. Na jakim etapie jesteście ?Poniżej kilka zdjęć - może ktoś doda swoje ?http://images41.fotosik.pl/38/72100eb2c88d36af.jpg http://images46.fotosik.pl/38/e2e352ba2281905f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts