krakowiaczek 19.05.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam,Ja z żoną też wybraliśmy ten projekt, ale wprowadziliśmy podczas adaptacji kilka zmian. Największą było dodatkowe wykonanie piwnicy. Ten etap mamy za sobą, a zdjęcia dostępne po kliknięciu na link. Teraz rosną mury, więc niedługo kolejne zdjęcia.PozdrawiamSławek i Gosiahttp://picasaweb.google.pl/gordonkrk/DoNetu?authkey=Gv1sRgCKTe7pXyztbTaw# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgubernat 04.08.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam wszystkich forumowiczów, a najbardziej posiadaczy projektów (a niektórzy już domków) HG-I3 ! Również jestem szczęśliwym posiadaczem tego projektu z zamiarem wcielenia go w życie. Właśnie jestem na etapie biurokracji. Moim marzeniem jest by zacząć budowę jeszcze w tym roku i zamknąć piwnicę. Resztę w przyszłym roku i pomału wykańczać (siebie) i środek Czy mogę liczyć na Waszą szczodrość i podesłanie fotek z realizacji Waszych domków na priv maila: [email protected] z góry bardzo dziękuję i obiecuję zamieszczać swoje zdjątka z kolejnych etapów. jeszcze raz pozdrawiam i życzę powodzonka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monicca 01.09.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam, ja również zamierzałam budowac ten projekt. Jeżeli jest Pan zainteresowany, chętnie podeśle fotki oraz podzielę sie pomysłami których realizację rozwazałam z innymi inwestorami.Generalnie domek fajny, gratuluję wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ukaszekp 09.11.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Co do okna to też nam tak powiedziano, mamy trójkątne dzielone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alice33 13.11.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam, budowa w trakcie - zmiany kosmetyczne, okno w łaz. na górze zmieniliśmy na dachowe, salon wydłużony o 1m, zamiast słupa przed salonem podciąg, okno przy kominku takie jak pozostałe, tzn. nie balkonowe, okno w łaz. na dole wielkości pozostałych od tamtej strony domu. Do końca listopada powinniśmy mieć dom pod dachem. Reszta na wiosnę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alice33 13.11.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 ...i jeszcze jedno, czy duże poczwórne okno w dachu antresoli to typowe okna dachowe czy może ktoś się zdecydował na świetliki nieotwieralne. Proszę o odpowiedź Agata Jeszcze nie podjęliśmy decyzji... myśleliśmy o typowych, ale nie wiem czy ma to sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebwoj 12.02.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witam. Jestem zainteresowany zakupem tego projektu. Widzę jednak, że wątek lekko przygasł ostatnio, węc może gwoli przypomnienia, ktoś z dotychczasowych bywalców tego wątku podzielił się z efektami swoich zmagań do dnia dzisisejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alice33 13.02.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam, stan na dzień dzisiejszy sso - dach odeskowany przykryty papą czeka na dachówkę. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru, choć najtańszy w realizacji nie jest. Szczegóły w poniedziałek, bo teraz czasu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebwoj 14.02.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam. Alice33, czy symbol EL w miesjcu skąd pochodzisz sugeruje, że jesteście gdzieś z okolic Elbląga może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alice33 15.02.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witaj sebwoj, nie jestem z Elbląga, mieszkam w centrum. EL to początek tablic rej. Napisz co chcesz wiedzieć odnośnie tego projektu, jak już pisałam jesteśmy bardzo zadowoleni. Dom zapowiada się rewelacyjnie. Zdjęcia mogę wysłać na priv. W salonie 4 okna zastąpione zostaną dwoma o długości 160. Prawdopodobnie sterowane elektr. Teraz wybieramy dachówkę, co wcale nie jest takie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r2r3 22.02.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam Serdecznie My też zdecydowaliśmy się na ten projekcik. Na razie przerwa z powodu zimy, budowa utknęła na poziomie więźby dachowej (ach ten śnieg i odśnieżanie ) . W garażu czekają płyty na deskowanie więźby. Ciągle się zastanawiam nad tym co na te płyty papa czy np Delta i tu mam pytanie do Alice33 co Cię przekonało do papy bo na razie wszyscy mi to odradzają .Oczywiście na wierzchu dachówka wybór padł na Sirius 13 antracyt. Jeżeli chodzi o zmiany to wydłużyłem garaż o około 2m w celu zrobienia 2 bram, przy okazji poszerzona została kotłownia kosztem garażu, podniesiona została ścianka kolankowa o 2 pustaki, zlikwidowana została pustka nad salonem i spiżarka w kuchni. Kwestia pomieszczeń na poddaszu jeszcze przez chwilę jest otwarta. Ogólną wizję na ten temat też już mam ale ostatecznie się zdecydujemy jak przyjdzie ekipa. To by było chyba na tyle. Będę śledził ten temat z ciekawością Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alice33 22.02.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 r2r3 od początku wiedzieliśmy, że dach będzie odeskowany (pełne odeskowanie) i przykryty papą a dopiero na to dachówka. Nam tzw."wszyscy" doradzali papę. Próbujemy wybrać dachówkę, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy jaką położymy.Zazdroszczę, (a właściwie to mąż) że pomyśleliście o garażu, my za późno na to "wpadliśmy". Ale nie ma co narzekać. Będzie jedna brama i też będzie dobrze. U nas ścianka kolankowa podniesiona o 1 pustak. Pustka nad salonem jest i jest rewelacyjna - przy czym salon mamy wydłużony o 1m w stronę tarasu, w sumie przy 2m wyglądałby jeszcze lepiej. Układ pomieszczeń na górze pozostał prawie bez zmian. W miejscu pralni jest garderoba a pomieszczenie nad garażem ma być pralnio-suszarnią - do garderoby można wejść z sypialni i łaz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebwoj 23.02.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam. Mam do Was pytanie, a co zrobiliście z podporami (kolumanmi), które są na piętrze? Czy nie dekomponują one możliwości ustawiania wnętrza?Czy ktoś myślał by tak to przeprojektować, by ich nie było?Alice33, czy jest szansa na Wasze zdjęcia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alice33 23.02.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Sebwoj wszystkie słupy na górze mamy schowane w ściany. Pozostał tylko słup po środku balustrady, który mamy zamiar przesunąć tak, aby był na rogu barierki schodów. Zobaczymy co na to kier.bud.Słupa na dole też nie mamy, jest podciąg. Jasne, że jest szansa na zdjęcia. Jeśli chcesz to podaj maila na PW i wtedy wyślę. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r2r3 23.02.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Alice33 dzięki za odpowiedź, jeszcze tylko dwa pytanka jaką papę położyliście na płyty jakbyś mogła podać producenta i typ byłbym wdzięczny oraz jakich argumentów używali Ci "wszyscy", którzy doradzali wam papę Ja nie pomyślałem o wydłużeniu salonu Jeżeli chodzi o słupy na poddaszu to mam w sumie 7 sztuk, ale są tak rozmieszczone, że wszystkie zostaną zabudowane w ścianach i żadnego nie będzie nawet widać (przynajmniej mam taka nadzieje ). 3 sztuki przez środek strychu nad garażem, 2 w ścianie która idzie wzdłuż krawędzi otworu na klatkę schodową i 2 po przeciwnej stronie w ścianie gdzie maja być 2 drzwi. Miałem bardzo dobrą ekipę do więźby i mówiłem im gdzie nie chcę mieć słupów a oni robili tak, żeby było dobrze Mam nadzieje że w miarę jasno to opisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alice33 24.02.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 O papę muszę zapytać męską część rodziny sporo argumentów na tak dla papy znajdziesz też na tym forum Przez środek strychu też mamy słup. Pozostałe tak jak pisałam, schowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r2r3 27.02.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Alice33 wiesz już może jaką tą papę macie położona na deskowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwcia4 05.03.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam wszystkich serdecznie.Jesteśmy z mężem na etapie adaptacji projektu,wiec bedziemy wdzieczni za wszystkie rady i podpowiedzi.Jesteśmy ciekawi efektu końcowego,więc jeśli ktoś mógłby przesłać jakieś zdjęcia-byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulina119 30.07.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam. Jesteśmy z mężem na etapie wyboru projektu. Obejrzeliśmy ich mnóstwo jednak wciąż wracamy do HG I3... zresztą mąż nie chce o innym myśleć To była miłośc od pierwszego wejrzenia ) Każdą uwagę, sugestię bierzemy do siebie. Bazujemy na Waszym doświadczeniu. Z chęcią obejrzymy każde zdjęcie. Może zechcielibyście się nimi z nami podzielić? Mój mali to [email protected] Z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalita 14.08.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Dolaczam sie do prosby Pauliny119.My z zona rowniez wybralismy ten projekt. Za każdą uwagę, sugestię i fotke bedziemy wdzieczni .Planujemy budowe pod wroclawiem. Nasz emeil: [email protected]PozdrawiamKrzysztof Z góry serdecznie dziękuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts