Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt HGI3 pracownia HGATELIER

Recommended Posts

Witam,

Ja z żoną też wybraliśmy ten projekt, ale wprowadziliśmy podczas adaptacji kilka zmian. Największą było dodatkowe wykonanie piwnicy. Ten etap mamy za sobą, a zdjęcia dostępne po kliknięciu na link. Teraz rosną mury, więc niedługo kolejne zdjęcia.

Pozdrawiam

Sławek i Gosia

http://picasaweb.google.pl/gordonkrk/DoNetu?authkey=Gv1sRgCKTe7pXyztbTaw#

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich forumowiczów, a najbardziej posiadaczy projektów (a niektórzy już domków) HG-I3 !

Również jestem szczęśliwym posiadaczem tego projektu z zamiarem wcielenia go w życie.

Właśnie jestem na etapie biurokracji.

Moim marzeniem jest by zacząć budowę jeszcze w tym roku i zamknąć piwnicę. Resztę w przyszłym roku i pomału wykańczać (siebie) i środek ;)

Czy mogę liczyć na Waszą szczodrość i podesłanie fotek z realizacji Waszych domków na priv maila: [email protected]

z góry bardzo dziękuję i obiecuję zamieszczać swoje zdjątka z kolejnych etapów.

jeszcze raz pozdrawiam i życzę powodzonka !

• 4 weeks później...
  • 2 months później...

Witam, budowa w trakcie - zmiany kosmetyczne, okno w łaz. na górze zmieniliśmy na dachowe, salon wydłużony o 1m, zamiast słupa przed salonem podciąg, okno przy kominku takie jak pozostałe, tzn. nie balkonowe, okno w łaz. na dole wielkości pozostałych od tamtej strony domu. Do końca listopada powinniśmy mieć dom pod dachem. Reszta na wiosnę.

Pozdrawiam

• 2 months później...
Witam. Jestem zainteresowany zakupem tego projektu. Widzę jednak, że wątek lekko przygasł ostatnio, węc może gwoli przypomnienia, ktoś z dotychczasowych bywalców tego wątku podzielił się z efektami swoich zmagań do dnia dzisisejszego?

Witaj sebwoj, nie jestem z Elbląga, mieszkam w centrum. EL to początek tablic rej. :wink:

Napisz co chcesz wiedzieć odnośnie tego projektu, jak już pisałam jesteśmy bardzo zadowoleni. Dom zapowiada się rewelacyjnie. Zdjęcia mogę wysłać na priv.

W salonie 4 okna zastąpione zostaną dwoma o długości 160. Prawdopodobnie sterowane elektr. Teraz wybieramy dachówkę, co wcale nie jest takie proste.

Witam Serdecznie

My też zdecydowaliśmy się na ten projekcik.

Na razie przerwa z powodu zimy, budowa utknęła na poziomie więźby dachowej (ach ten śnieg i odśnieżanie :x ) . W garażu czekają płyty na deskowanie więźby. Ciągle się zastanawiam nad tym co na te płyty papa czy np Delta i tu mam pytanie do Alice33 co Cię przekonało do papy bo na razie wszyscy mi to odradzają :roll: .Oczywiście na wierzchu dachówka wybór padł na Sirius 13 antracyt.

Jeżeli chodzi o zmiany to wydłużyłem garaż o około 2m w celu zrobienia 2 bram, przy okazji poszerzona została kotłownia kosztem garażu, podniesiona została ścianka kolankowa o 2 pustaki, zlikwidowana została pustka nad salonem i spiżarka w kuchni. Kwestia pomieszczeń na poddaszu jeszcze przez chwilę jest otwarta. Ogólną wizję na ten temat też już mam ale ostatecznie się zdecydujemy jak przyjdzie ekipa.

To by było chyba na tyle.

Będę śledził ten temat z ciekawością

Pozdrawiam

r2r3 od początku wiedzieliśmy, że dach będzie odeskowany (pełne odeskowanie) i przykryty papą a dopiero na to dachówka. Nam tzw."wszyscy" doradzali papę. Próbujemy wybrać dachówkę, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy jaką położymy.

Zazdroszczę, (a właściwie to mąż) że pomyśleliście o garażu, my za późno na to "wpadliśmy". Ale nie ma co narzekać. Będzie jedna brama i też będzie dobrze.

U nas ścianka kolankowa podniesiona o 1 pustak.

Pustka nad salonem jest i jest rewelacyjna - przy czym salon mamy wydłużony o 1m w stronę tarasu, w sumie przy 2m wyglądałby jeszcze lepiej. Układ pomieszczeń na górze pozostał prawie bez zmian. W miejscu pralni jest garderoba a pomieszczenie nad garażem ma być pralnio-suszarnią - do garderoby można wejść z sypialni i łaz.

Pozdrawiam

Witam. Mam do Was pytanie, a co zrobiliście z podporami (kolumanmi), które są na piętrze? Czy nie dekomponują one możliwości ustawiania wnętrza?

Czy ktoś myślał by tak to przeprojektować, by ich nie było?

Alice33, czy jest szansa na Wasze zdjęcia?

Pozdrawiam

Sebwoj wszystkie słupy na górze mamy schowane w ściany. Pozostał tylko słup po środku balustrady, który mamy zamiar przesunąć tak, aby był na rogu barierki schodów. Zobaczymy co na to kier.bud.

Słupa na dole też nie mamy, jest podciąg.

Jasne, że jest szansa na zdjęcia. Jeśli chcesz to podaj maila na PW i wtedy wyślę. [/b]

Alice33 dzięki za odpowiedź, jeszcze tylko dwa pytanka jaką papę położyliście na płyty jakbyś mogła podać producenta i typ byłbym wdzięczny oraz jakich argumentów używali Ci "wszyscy", którzy doradzali wam papę :D

Ja nie pomyślałem o wydłużeniu salonu :lol:

Jeżeli chodzi o słupy na poddaszu to mam w sumie 7 sztuk, ale są tak rozmieszczone, że wszystkie zostaną zabudowane w ścianach i żadnego nie będzie nawet widać (przynajmniej mam taka nadzieje :lol: ). 3 sztuki przez środek strychu nad garażem, 2 w ścianie która idzie wzdłuż krawędzi otworu na klatkę schodową i 2 po przeciwnej stronie w ścianie gdzie maja być 2 drzwi. Miałem bardzo dobrą ekipę do więźby i mówiłem im gdzie nie chcę mieć słupów a oni robili tak, żeby było dobrze :wink:

Mam nadzieje że w miarę jasno to opisałem.

Witam wszystkich serdecznie.

Jesteśmy z mężem na etapie adaptacji projektu,wiec bedziemy wdzieczni za wszystkie rady i podpowiedzi.Jesteśmy ciekawi efektu końcowego,więc jeśli ktoś mógłby przesłać jakieś zdjęcia-byłoby super.

• 4 months później...

Witam.

Jesteśmy z mężem na etapie wyboru projektu. Obejrzeliśmy ich mnóstwo jednak wciąż wracamy do HG I3... zresztą mąż nie chce o innym myśleć :) To była miłośc od pierwszego wejrzenia :))

Każdą uwagę, sugestię bierzemy do siebie. Bazujemy na Waszym doświadczeniu.

Z chęcią obejrzymy każde zdjęcie. Może zechcielibyście się nimi z nami podzielić?

Mój mali to [email protected]

Z góry serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

Dolaczam sie do prosby Pauliny119.

My z zona rowniez wybralismy ten projekt.

Za każdą uwagę, sugestię i fotke bedziemy wdzieczni .

Planujemy budowe pod wroclawiem.

Nasz emeil: [email protected]

Pozdrawiam

Krzysztof

Z góry serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam