Grzegorz 40 30.04.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Mam dom z użytkowym poddaszem . Na parterze jest WC z umywalką . Te dwa "urządzenia " tworzą cały pion kanalizacyjny, który nie jest pociągnięty w górę na poddasze , nie jest też pociągnięty od wc na parterze do połaci dachowej pion wentylacyjny. Pozostałe dwa piony kanalizacyjne są juz "duże",sięgaja na poddasze i są zakończone na dachu kominkiem wentylacyjnym Po wyjściu z budynku główna rura kanalizacyjna też jest wentylowanan pionem wentylacyjnym , a dodatkowo na zakończeniu poletka rozsączkowego też jest ustawiony grzybek wentylacyjny. Aktualnie wc na parterze jest rzadko urzywane, ale dziwnie w nim" jedzie". Pomimo tyego, że jest kratka wentylacyjna, z włożonym wentylatorkiem elektrycznym .Jest to taki dziwny zapach, trochę mdły, lekko słodki , zalatuje wilgocią . Dlaczego ? W projekcie był zawór napowietrzający , przewidziany przy wc na parterze. Ale to było tak, że piony kanalizacyjne robił kto inny , a osprzęt ustawiał i podłączał pod kanalizacje kto inny. Teraz nie ma winnego , a ja podejrzewam , że stąd wydostaje sie ten przykry zapach !!!!!!!!!! Co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 30.04.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A może zalej syfony, bo wyschły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 30.04.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A może zalej syfony, bo wyschły Otóz to. A kratki ściekowej w podłodze nie masz? też syfon potrafi wyschnąć. I jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz 40 01.05.2007 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Dzięki za podpowiedź , ale kilka razy w tygodniu zalewam syfony i spuszczam wodę w wc. Faktycznie wysychają , ale to nie jest źródłem w/w doznań organoleptycznych. Dzięki , prosze o inne rady PS Dzisiaj zamocowałem sobie dolne uchwyty do grzejników łazienkowych Sahara , ponieważ mój hydraulik zainstalował uchwyty na górze, a na dole kaloryfery trzymały się tylko na miedzianych gałązkach. Przy wycieraniu i " zaczepianiu " kaloryfera już kilka razy pojaiwła sie woda w miejscu połączenia kaloryfera z miedzianą gałązka .Może komuś polecic mojego hydraulika.?Wspomnę jeszcze o tym , że kaloryfer nie jest równolegle ustawiony do ściany . Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 01.05.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Sprawdź szczelność 'kolanka" w syfonie od umywalki - u mnie taki zapach dawał nieszczelny syfon w kabinie. Po długich poszukiwaniach uparłam się, aby go uszczelnić silikonem, chociaż nikt mi nie wierzył i miałam rację (raczej 'nosa") i zapach znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 02.05.2007 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 ja szukałem nieszczelności obwąchując wszystko jak pies . ale znalazłem. ps. czy ktoś wie dlaczego po wysłaniu posta zmieniają się litery? wychodza słowa dziwolągi. czary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.05.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 w sklad wyrazu obwa c h u j ąć wchodzi inny, wyraz, który jest bee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 02.05.2007 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 w sklad wyrazu obwa c h u j ąć wchodzi inny, wyraz, który jest bee Czyli nie możesz "obwąchiwać" tylko "przeprowadzać badanie organoleptyczne" Pilnują nas tu pilnują, bo jeszcze ktoś powie "d u p a" i zgorszenie ogólnokrajowe. Ale i tak filtr jest dziurawy bo ostatnio zauważyłem słowo "spierdolić" - przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 03.05.2007 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Dlaczego ? W projekcie był zawór napowietrzający , przewidziany przy wc na parterze. Ale to było tak, że piony kanalizacyjne robił kto inny , a osprzęt ustawiał i podłączał pod kanalizacje kto inny. Teraz nie ma winnego , a ja podejrzewam , że stąd wydostaje sie ten przykry zapach !!!!!!!!!! W końcu masz ten zawór napowietrzajacy zamontowany, czy nie. Jeżeli kibelek jest zamontowany trochę dalej od pionu, to woda moze być wyciągana z syfonu muszli ustępowej i będą się pojawiać takie efekty jak wyżej. Jak masz rozwiazaną sprawę wentylacji ? Wywiew jak opisałeś masz dosyć dobry, a co z nawiewem? Jeżeli masz szczelną stolarkę okienną w domu, to po włączeniu wentylatora, nawiew do pomieszczenia może tworzyć się przez kanalizację, a wtedy im silniejszy wentylator zastosujesz, tym wiecej smrodu do WC zaciągnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 03.05.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 w sklad wyrazu obwa c h u j ąć wchodzi inny, wyraz, który jest bee jak na czacie hehehe. dziękujemy moderatorom za to , że dbają o nasze wartości. To tak jak z reklamą piwa po 23 godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 04.05.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Możliwe, że podczas wylewania posadzki pękła gdzieś rura i wysięk z niej wystarczy by narobić smrodkuwels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts