qba2000 30.04.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam, wszystkich.Zastanawiam sie czy rozpoczynać inwestycje i mam takie wątpliwości:Zamierzam postawić domek 100-120 m2, ale na miejscu starego drewnianego domu, a co za tym idzie mógłbym zaoszczędzić trochę grosza na takich rzeczach jak:- dzialka, bo jest ona na rodziców czyli jakby za darmo:)- ogrodzenie- podciagniecie pradu, wody, kanalizacji, gazu, bo jest to wszystko dociągnięte- piwnica tez wykopana- moze jeszcze bedzie mniej papierologii, chociaz nie przychodzi mi do glowy czego nie musilabym miec- cos jeczsze pewnie ominąłem Czy moglibyście mi powiedzieć ile (oczywiście mniej więcej) zaoszczędzę na budowaniu w takim miejscu, bo rozważam też budowe na innej dziełce którą też mam, ale jest w kiepskim miejscu i daleko do mediów, ewentualnie kupno nowej powiedzmy w cenie 30-40 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 30.04.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 jest taniej,napisze Ci jutro...dzisiaj ide spac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 30.04.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 kolezanka budowala na miejcu starego poniemieckiego domku gdzie byly wszystkie przylacza wiec niby fajnie, ale....koszt usuniecia starej ruiny, wywiezienie gruzu i przygotowanie terenu pod nowy domek po starej malej i niewinnie wygladajacej niemieckiej riunie podwyzszyl wartosc inwestycji ponad 15 tys zl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 01.05.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 ja zdecydowalem sie na bardziej desperacki krok,mianowicie budujemy dom ,na dzialce duzej,tuz za tesciami,w miejscu hali,ktora zniknie 8go maja.Decyzja zapadla po tym jak ze wstepnych obliczen wyszlo,ze w zyciu nas nie stac bedzie w mazowieckiem na kredyt pod budowe domu i zakup ziemi.Totez kawal ziemi mamy za freeko,hale burzy tesc,reszte z kredytu.Mam wszystkie media podciagniete do hali,koszt obecnie,gdybym sam to mial robic-kupic,lekko wszystkiego powyzej 20 000,gaz ziemny tez mam.Totez...hale burzy tesc z firma burzaca jego znajomego..a dalej to juz wiecie...Poza tym.Mam tescia codziennie na budowie,popatrzy,dopilnuje,budowal 2 domy inne sobie ,wiec pojecie jakies ma....Teraz,gdy porownuje ,z moimi wstepnymi krokami z budowa domu drugiej corki sprzed lat,to...za glowe sie lapie,ale mnie wspiera dalej...duchowo ))) i nie tylko....To sie porobilo,jak patrze na faktury poprzedniej budowy,porownujac z moimi zakupionymi materialami ..to ja nie wierze czasem...Jest watek, o mieszkaniu kolo tesciow....Ja juz sie psychicznie nastawilem,a ze zlych tesciow nie mam,moze sie to zmieni,jednak...marzenia chyba tez dzieki nim zrealizujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 01.05.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 widzisz....bo piszesz o tesciu a nie o tesciowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 01.05.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 ano.....)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qba2000 01.05.2007 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Z rozbiórką starego nie ma problemu - to jest mały domek drewniany, (jeden mały pokój, kuchnia łazienka i "drewutnia") bez fundamentów, w środku praktycznie już nic nie ma, tak że myśle że przy czyjejś pomocy to może to i sam rozbiorę.A co do cen, to taniej już nie będzie dlatego więc myślę nad budową w tym miejscu żeby taniej wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts