ryba111 30.04.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam. Mam zamiar kupić działkę budowlano rolną. Działka ma 16 m szerokści i 100 m długości. Jest jednak jeden problem. Pod zabudowę jest przeznaczony jedynie mały kawałek działki tj. 16m X 16m. Ze względu że działka jest dość długa myślałem żeby wybudować się trochę dalej a nie przy samej drodze. Czy będę miał jakieś szanse na to żeby przekwalifikować działkę rolną na budowlaną? Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba111 05.05.2007 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Wczoraj byłem w urzędzie gminy i tam mi powiedzieli że poszerzenie części budowlanej może dopiero nastapić przy następnej zmianie planu zagospodarowania. Tak do końca im nie wierzę. Słyszałem kiedyś coś o wyłączeniu części gruntu rolnego pod zabudowę ale nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Moze ktoś miał podobny problem. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts