ArtiW 01.05.2007 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 W zwiazku z tym, ze zaczynam "gupieć", gdy czytam wypowiedzi niektorych forumowiczowi, allegrowiczow, sprzedawcow, oglaszajacych sie, ufffff, i tak dalej, to postanowilem ich... nie ich, TE bledy wskazywac.Jesli chcecie, to wskazujcie z nickami, imionami, nazwiskami, przezwiskami, etc. A oto dzisiejszy przyklad, "ktury" mnie powalil na allegro. Przepraszam, powalil na kolana, z allegro byl/jest:: "WITAM mam do sprzedania drzwi gerda wzmocnione ale są trohe penkiente kolo zamke prawie tego niewidać mają 2 porządne zamki marki gerda mają koplet kluczy i grais nowy zamek gerda 2 ryglowy ma 2 klucze pozdro gerda055 DRZWI nia sprzedam ponirzej 150zl koszt wysylki kurierem 90zlpekniecie jest male widac na zdiencju mi te drzw i sa nie potszebne@@@@@@@@@@@@@@ pozdro@@@@@@@@@@@@@@@@@ gerda550 wp.pl @@@@@@@@@@zdiencie @ wysle @ mejlem@@@@@@@@@@@@@@@@" Po "penkniete" tlumaczylem sobie, ze kazdy moze miec slaby dzien.Po "niewidać" myslalem, ze spacja sie niechcacy nie wcisnela.Po "koplet" pomyslalem, ze "ą" sie nie wcisnelo... teraz wiem, ze "m" sie nie wcisnelo!Ale po "potszebne" to QRNA "wymienkuem"!!! Aha,podawajcie "hociarz zrudło" (allegro, forum taki czy inne, spiewnik kolezanki corki, sasiadka...) "Tszymajcie sieł ciepuo". Zwariuje zaraz!!!!!!!!!!! Psychologa poprosze!!! Jest na forum??? PSLiterowek nie wstawiajcie!!! Kazdemu sie zdarzaja. PS2Oby nikt tu nie dokonal wpisu!!! Blagam, bo "zwarjuje"[url[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 01.05.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 [quote="ArtiW]W zwiazku z tym, ze zaczynam "gupieć", gdy czytam cos w tym jest......................... : Po "koplet" pomyslalem, ze "ą" sie nie wcisnelo... teraz wiem, ze "m" sie nie wcisnelo! to nie złośliwość, tylko nadmierne wyczulenie na błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.05.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 ArtiW, a gdzie Twoje polskie znaki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 01.05.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Słowo pisane ma bardzo dużą moc !Za pomoc słów możemy przekazać myśli,uczucia i intencje !Doceńmy ich wartość,są bezcenne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.05.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Ja tam się wyzłośliwiać nie będę. Sama mam problemy z ortografią, dlatego używam narzędzi, które mi pomagają w unikaniu ortów... A że nie każdy jest tak 'przebiegły' to dla mnie nie powód, żeby go palcem wskazywać. 'Kto jest bez winy...' itd. Ja przynajmniej polskie znaki stosuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 01.05.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Przyznam się, że błędy tez mnie irytują, ale... po pierwsze, z moją ortografią jest dużo gorzej, odkąd mało piszę "ręcznie", poza tym mam świadomość, ze sa na świecie ludzie dotknięci dysleksją, i od nich nie można/nie da się wymagać, żeby poprawnie pisali. A niektórzy ledwo podstawówki pokończyli, więc piszą jak słyszą Mnie osobiście denerwuje popularność (rosnąca) używania słowa "bynajmniej" zamiast "przynajmniej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.05.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Mnie osobiście denerwuje popularność (rosnąca) używania słowa "bynajmniej" zamiast "przynajmniej" Znaczy się słowo 'bynajmniej' w miejscu gdzie powinno być 'przynajmniej', czy ogólnie słowo 'bynajmniej Cię irytuje? Bo jeśli to pierwsze to przyznam, że nie słyszałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 01.05.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 poza tym mam świadomość, ze sa na świecie ludzie dotknięci dysleksją, i od nich nie można/nie da się wymagać, żeby poprawnie pisali. A niektórzy ledwo podstawówki pokończyli, więc piszą jak słyszą Oczywiście, że są dyslektycy, dysgraficy itp. tylko jakoś ostatnimi czasy dziwnie więcej ich niż tych bez dys-. Jak się komus nie chce uczyć, to idzie do poradni psychologiczno-pedagogicznej i dostaje świstek, że jest dys-. Takie mam zdanie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 01.05.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Po części zgadzam się z Anisią, że dziś latwo (uwaga: w polskich znakach nie mam L) o zaświadczenie o dys-czymkolwiek. Choć nie wrzucalabym wszystkich do jednego worka. Jedni mają dys- a inni są po prostu niedouczeni. Ale to nie powód, żeby ich tutaj obrażać i ujawniać. Osobiście znam czlowieka, który ma bardzo unikatowe wyksztalcenie, wiedzę, ma ogromne zdolności językowe (mowa tu o językach obcych, nie tylko europejskich). Ma twardy dysk pod czaszką, jest bardzo inteligenty, mówi bardzo ladną polszczyzną, ale ma...dys-. Sadzi blędy ortograficzne, aż oczy bolą. Ale dla niego nie mają znaczenia poszczególne litery, tylko caly wyraz. A jakimi literami jest napisany to już malo ważne. u-ó, rz-ż, h-ch - jeden pies. Podczas czytania brzmi tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 01.05.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 ... mało piszę "ręcznie"... No tak. Moja babcia opowiadała że kiedyś w zamierzchłych czasach była tak metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 01.05.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Co trzeba przyznać,to nasza pisownia nie należy do łatwych ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 01.05.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 ...a mnie to MTV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 01.05.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Co trzeba przyznać,to nasza pisownia nie należy do łatwych ! język jak język - normalny - nie przesadzajmy z megalomanią to tylko kwestia kultury (języka), oczytania i pisania "ręcznego" - przynajmniej w dzieciństwie. Bardziej od błędów ortograficznych (te mogą być wynikiem jakiejs dys....., ) drażni mnie niechlujne mówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 01.05.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Co trzeba przyznać,to nasza pisownia nie należy do łatwych ! język jak język - normalny - nie przesadzajmy z megalomanią To prawda. Angielski czy francuski, żeby daleko nie szukać, ma chyba jednak trudniejszą pisownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neeon 01.05.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Co trzeba przyznać,to nasza pisownia nie należy do łatwych ! język jak język - normalny - nie przesadzajmy z megalomanią To prawda. Angielski czy francuski, żeby daleko nie szukać, ma chyba jednak trudniejszą pisownię. co to za głupoty mi tu opowiadacie .. polski jest w pierwszej 10 najtrudniejszych języków świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 01.05.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 No teraz to mnie ubawiłeś. A gdzieś to to wyczytał? Nawet Miodek niedawno naśmiewał się z takich opowieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 02.05.2007 01:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 ArtiW, a gdzie Twoje polskie znaki?? poszly sobie... O tam... To jest niestety przyzwyczajenie mailowo-internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 02.05.2007 01:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Słowo pisane ma bardzo dużą moc ! Za pomoc słów możemy przekazać myśli,uczucia i intencje ! Doceńmy ich wartość,są bezcenne ! Trafila kosa na kamień... W tym dobrym tego słowa znaczeniu! Też tak myślę, uważam, czuję, odczuwam, wierzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 02.05.2007 01:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Ja tam się wyzłośliwiać nie będę. Sama mam problemy z ortografią, dlatego używam narzędzi, które mi pomagają w unikaniu ortów... A że nie każdy jest tak 'przebiegły' to dla mnie nie powód, żeby go palcem wskazywać. 'Kto jest bez winy...' itd. Ja przynajmniej polskie znaki stosuję Czy ja kogokolwiek wskazalem? Problem jest wazny, nie osoba (w tym przypadku). Jesli ktos ma problem, niech o tym mowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 02.05.2007 01:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Przyznam się, że błędy tez mnie irytują, ale... po pierwsze, z moją ortografią jest dużo gorzej, odkąd mało piszę "ręcznie", poza tym mam świadomość, ze sa na świecie ludzie dotknięci dysleksją, i od nich nie można/nie da się wymagać, żeby poprawnie pisali. A niektórzy ledwo podstawówki pokończyli, więc piszą jak słyszą Mnie osobiście denerwuje popularność (rosnąca) używania słowa "bynajmniej" zamiast "przynajmniej" dotknieci czy leniwi??? Ps. Mi/mnie... tez sie bledy zdarzaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts