Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA

Recommended Posts

Dzisiaj zamówiliśmy kafelki na dół - koszt przerażający - tym bardziej, że przed nami górna łazienka w kafelkach V&B :roll: .

Może jutro uda mi się je przeliczyć ?

W poniedziałek rano przyjeżdza facet na zdjęcie wymiarów bramy - zdecydowaliśmy się na przetłoczenia co 50 cm.

W wolnej chwili (tylko kiedy to będzie :roll: :wink: ) muszę przygotować zapytanie ofertowe do sklepów internetowych z wypos. do łazienek - przy tak dużym zamówieniu liczę na spore upusty.

A propos upustów - mąż u Vivesa wynegocjował 10% - a zarzekali się, że więcej niż 3% nam nie dadzą :p

Na meble Noclafa (chyba jednak do obu łazienek) czeka się ok. 2 tygodnie - super :)

• Odpowiedzi 333
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziś od rana koparkowy walczy na działce - DZIŚ BĘDZIE SZAMBO !!!

Wybraliśmy parapety wewnętrzne - całe białe.

Wełna na ocieplenie poddasza miała przyjechać dziś - będzie jutro :roll:

W garażu na ścianach są już kafelki - pan kafelkarz powoli kończy pomieszczenia techniczne - sama jeszcze tego nie widziałam - może w niedzielę wybierzemy się wszyscy (jak się wykurujemy :-? ).

Byłam - widziałam :p

Szambo już mamy - teraz czekamy na wodę miejską - jak nie wypali zawsze mamy wodę własną :wink:

Kafelki w garażu i pomieszczeniach technicznych wyglądają naprawdę świetnie - dużo lepiej niż się spodziewałam.

Pan R wszystko szlifuje pod kątem 45 stopni - fajnie to wygląda :)

Wełna na ocieplenie poddasza przyjechała - jest tego .............. cała masa.

Chłopcy zaczęli stawiać stelarze na pooddaszu.

Znienawidzony przez nas dekarz poprawił obróbkę przy oknach - nadal mamy do niego dużo zastrzeżeń :evil:

co u nas?

trwa ocieplanie poddasza 2x 15 cm toprocka.

zostało wkopane szambo - 10 m3

płytki w części technicznej są już fugowane, teraz gresik na podłogę.

kiedy fotki? jak A. je zrobi :)

do swiąt tylko 2 tygodnie pracy, więc zostaną wykończone pomieszczenia techniczne + pralnia na gotowo.

powinna przed świętami przyjechać brama + ceramika na cały dół.

to chyba tyle w tym roku - zobaczymy.

Do Polski przyjechał nasz Vives - oczywiście nie całe zamówienie :evil:

Czekamy z odbiorem na całość - żeby nie było problemów :roll:

Pan kafelkarz pracuje w pocie czoła - do świąt ma skończyć wszystkie pomieszczenia techniczne (garaż, warsztat, kotłownię) + pralnię.

Oczywiście zabrakło kafelków na podłogę do garderoby oraz do pralni - żeby nie było zbyt łatwo - trudno je dokupić :roll:

Dziś mamy dostać plany do podłączenia wody miejskiej - trwa załatwianie gazu (projekt został już złożony do gminy).

http://www.empikfoto.pl/albumy35/115019/724446/previews/22851361_kartka2.jpg

Moi drodzy

Dziękujemy, że byliście z nami w tym trudnym dla nas roku.

Życzymy Wam cudownych, spędzonych w atmosferze rodzinnej miłości Świąt, spełnienia marzeń, uśmiechu na codzień.

W Nowym Roku wielu wzruszeń, morza miłości i czułości.

Żeby zawsze obok Was był ktoś, kto Was kocha, wspiera i rozumie.

Pozdrawiamy świątecznie

Glowace z dziećmi.

Święta, święta i po świętach ....................

Wczoraj w nocy M rozliczał różnicę w podatku VAT - jakiś koszmarek - siedział do 5 nad ranem - brak mi słów - jest niesamowity!!!

Spał 2 godziny - rano pojechał jeszcze do naszego domu, potem do pracy - to ja matka karmiąca przy nim wysiadam ;)

Zimno się robi i trzeba palić w piecu brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Dobrze, że mieszkamy obok naszego domu i nie trzeba daleko jeździć.

Dziś dzwonili, że Vives jest już do odbioru - przyszły wszystkie kafle - huraaaaaaaaa

Na początku stycznia ruszamy z kafelkami w części mieszkalnej :)

Wczoraj ustalaliśmy szczegóły dotyczące drzwi - prawdopodobnie zrobimy wszystkie jednocześnie w całym domu.

Na przełomie stycznia/lutego ma przyjechać facet na zdjęcie wymiarów.

Znalazłam ciekawe meble łazienkowe - aby nie zapomnieć:

http://www.dekkor.eu/

nie wiem jak z ich wykonaniem?

Zabrałam się w końcu za projekt górnej łazienki - kafelki Scope+Bernina (szare+grafit).

Może uda się je zamówić po 5 stycznia?

Znów sporo rzeczy na głowie - na raz trzeba zamówić wyposażenie kuchni - sprzęt do obu łazienek, kafelki na górę i dość szybko ruszyć z tematem parkieciarza (podłogi + schody).

Zdecydowaliśmy się na merbau w I klasie na dole (najszersza deska parkietowa) , dębowe schody i ładny ale najtańszy dąb na całej górze, żeby nieco rozjaśnić pokoje i wąski korytarz.

Szukamy sprawdzonego parkieciarza, który nie póści nas z torbami - ktoś takiego zna???

Chcemy żeby ładnie zrobił nam podłogę z merbau, dębu oraz piękne schody.

Robiliśmy wycenę u Pazury - zabolało :wink:

Wczoraj zakochałam się ponownie ;)

Zobaczcie - jaki jest boski :

http://www.empikfoto.pl/albumy31/115019/623927/previews/23021963_cudo.jpg

cena 4500zł - też boli :wink:

Zamówiliśmy mebelki do jednej z łazienek - bardzo mi się podobają są fornirowane klonem.

http://www.empikfoto.pl/albumy35/115019/755297/previews/23155279_vil.jpg

dokładnie ten zestaw (szafka z koszami, umywalka 80cm + szafka z lustrem i oświetleniem w kształcie koła)

http://www.empikfoto.pl/albumy35/115019/755297/previews/23155281_vill.jpg

Żeby troszkę "ocieplić" dolną łazienkę zdecydowaliśmy się na grzejnik z dodatkiem drewna :

http://www.empikfoto.pl/albumy35/115019/755297/previews/23155283_villll.jpg

Znalazłam ciekawą ofertę na kafelki Bernina wymiar 30X60cm II klasa za 70zł/m2.

I klasa to koszt ok. 200zł/m2 - w sobote zobaczymy czy różnica w jakości jest do zaakceptowania - bo cena jest wspaniała

:roll:

Za nami bardzo ciężki weekend.

Kupilśmy meble łazienkowe ze zdjęcia powyżej - jestem bardzo zadowolona - będą się wspaniale prezentowały na tle szarego i antracytowego gresu.

Troszkę zmartwiła mnie wanna Squaro - jest bardzo głeboka (no ale piękna!!!) ma 68cm wysokości i nie wiem czy przy naszej ściance kolankowej (105cm) będzie wygodna?

No ale jest tak śliczna, że coś wykombinujemy :)