glowac 01.05.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Serdecznie zapraszamy do podzieleniA się opiniami, spostrzeżeniami, uwagami.Będziemy wdzięczni za wszelkie podpowiedzi i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp03 01.05.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam Was Widzę, że jako pierwszy mogę się wpisać. Świetnie, że pomyśleliście o pisaniu dziennika budowy Diuny. Na pewno będę tu często zaglądał. Czekam na ciąg dalszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 01.05.2007 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 wp03 jak miło Liczymy na wsparcie, pomoc i Wasze dobre rady - z przykrością przyznajemy, że nie wiele wiemy na temat budownictwa - wiedzę czerpiemy z forum i kilkuletniej lekury Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 28.05.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Hej witam w Twoim dzienniczku... Jeśli jesteś z Gocławia - to możemy razem chodzić na spacery (bo ja jestem z Pl. Szembeka Ja czekałam na PNB w Wawrze - 20 dni (+14 na uprawomocnienie +7 od czasu zgłoszenia do PINB-u - no powiedzmy ze z tym czekaniem w ostatnim punkcie sobie odpuściliśmy... ) Międzylesie piekna okolica i w zasadzie nie tak daleko od Międzeszyna i Borowieckiej... jak zaczniecie budowę to Was z pewnością odwiedzę... cieszę sie, ze sie dogadaliście z P. Markiem, myśle ze bedziecie zadowoleni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 28.05.2007 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witaj julienxj eszcze raz dziękuję za namiar na p. Marka. Dzis dał nam wycenę 32,000zł Miałam nadzieje, że będzie troszkę taniej - ale raczej na 100% go weźmiemy. Do tej pory dostaliśmy kilka wycen (od 29 do prawie 50,000zł ) Nie wiem jak Wy ale ja mam wrażenie, że wykonawcom w głowach się poprzewracało. Dziękuję za zaproszenie na spacerki ale ja niestety wróciłam do pracy i nasza kluseńka siedzi teraz z nianią. Ostatnio naszym sobotnio-niedzielnym rytuałem stało się objeżdzanie okolicy i podglądanie domów. Widzieliśmy Wasz (julienx) domek, Zuzzy i wiele innych pięknych domów. Oczywiście jesteśmy podłamani, że jednak nasz jest zbyt mały Następny budujemy przynajmniej 210m!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 04.06.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Hej ! WItam kolejnych przyszłych sąsiadów Życzę powodzenia w bojach papierkowych. Czasu jeszcze sporo macie Zapraszam na naszą budowę gdy zwiedzacie okolicę - dajcie tylko znać kiedy - my zawsze jesteśmy na posterunku Zawsze jakimś doświadczeniem mozemy się podzielić. Ekipę Julienx rzeczywiście warto zaklepać - wyjątkowo solidni się wydają i sprawni. Co do naszego stolarza to oczywiście służę namiarami i zapraszam najpierw do obejrzenia jego pracy - to już niebawem. Cieszę się , że moja córka będzie miała starszą kolezankę w okolicy Wokół tylko sami chłopcy Pozdrowienia !!!!!! Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 05.06.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 No widzisz a ja sie martwie, ze wszyscy wokół mają małe zgrabne domki, do sprzątania dobre, a ja ... wyskoczyłam z tą hawirą Piękna kuchnia, rzeczywiście powalająca, ale ... uwaga... zeby mieć taki kolor (wenge) musisz mieć w kuchni ogromną ilość światła inaczej będzie mroczna i przytłaczająca... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 05.06.2007 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 dziekuję dziewczynki Najbardziej wielkością domu jest zmartwiony mąż - wychował się w ogromnym domu, gdzie kuchnia ma ponad 20m a do sufitu 3,20m więc trudno mu sie dziwić. Powtarzam sobie, że będzie dobrze - słusznie Julienx zauważyłaś, że im mniejsza powierzchnia - tym mniej sprzątania - a ja do pedantek nie należę - tak się pocieszam. Zuzza bardzo dziękuję za zaproszenie.Nawet nie wiesz z jaką przyjemnością wprosimy się - Wasze doświadczenie jest dla nas bardzo cenne. U nas niestety wśród znajomych nie ma zbyt wielu budujących się - wszyscy preferują nowe mieszkania - trudno z nimi porozmawiać o naszych zmartwieniach W sobotę oglądalismy dachóweczkę u Ciebie i u Julienx - cały czas zastanawiamy się nad tym jaką wybrać Marzy mi się ceglana, ceramiczna, angoba ale wszędzie kręcą nosem Jak mnie to denerwuje - można kupić nie to co się chce ale to co oferują - paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 05.06.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Hej! Z nami mozna rozmawiać tylko o budowie Czyli jeśli jesteście tego spragnieni to super Myślę, że jeśli ten projekt Wam pasuje, to nie ma co się przejmować wielkością... Pewnie ważne by te podstawowe potrzeby były spełnione... Ja wiem coś o tym, bo od dwóch miesięcy mieszkamy u teściowej w mieszkanku 40metrów. To dopiero jest problem Nie wierzę, że nie mozna kupić dachówki z wyprzedzeniem półrocznym.... To jakaś granda... Pozdrowienia !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 07.06.2007 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Zuzza nam chodzi nawet o wyprzedzenie roczne. Przecież dach będziemy kryli dopiero późną wiosną albo latem 2008. U Kowalczyka rezygnują z Brassa i Rupp Ceramiki, w Dachluxcie nie ma mowy o Robenie i Brassie! Na szczęście mocno nam się nie spieszy i chemy po prostu kupić wcześniej materiały - ale to co nam się podoba a nie to co jest - echhhhhh. Zuzza jeśli będziesz tak miła to z ogromną przyjemnością wpadniemy w jakąś sobotę do Was i jeśli można zobaczyć Wasz cudny domek na własne oczy (a nie tylko podglądali z samochodu )- będziemy wdzięczni. Julienx masz rację z tym, że ciemna kuchnia będzie "mroczna". Wydaje mi się, że wykusz w kuchni bardzo ją rozjaśni? Bardzo sie cieszę, że nasza kluseczka będzie miała towarzystwo w postaci Antosia i maleśtwa Zuzzy - mam nadzieję, że niedługo nasza rodzinka jeszcze się powiększy i będzie wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 07.06.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 jeden facet w składzie jak kupowałam deficytowy cement powiedział, że mam szczęście, że kupiłam juz dachówkę, bo oni nie przyjmują już zamówień... do końca roku !!!!!!!!!!! szok co się porobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 08.06.2007 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 jeden facet w składzie jak kupowałam deficytowy cement powiedział, że mam szczęście, że kupiłam juz dachówkę, bo oni nie przyjmują już zamówień... do końca roku !!!!!!!!!!! szok co się porobiło... paranoja Dlatego chemy kupić stal - (chyba w przyszłym tygodniu), dachówkę itp już teraz, na przyszły rok. Wszystko co może jeszcze zdrożeć, a nic się nie stanie jak sobie przezimuje na działce! Jak będę w pracy to wkleję fragm. maila od pana z Dachluxu - można się pośmiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.06.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witaj!czuje podobne klimaty wiec nieomieszkałem tu się wpisac - zapewne bede zagadac!pozdrawiam świercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 09.06.2007 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Witaj! czuje podobne klimaty wiec nieomieszkałem tu się wpisac - zapewne bede zagadac! pozdrawiam świercz Świerszczu z nieba mi chłopaku spadłeś Podczytałam Was i od razu mam pytanko Powiedz mi proszę, co zrobić aby więźba była taka cudniasta jak u Was??? Czy od razu zamawia się takie rzeźbienia w tartaku czy cieśla sam to PIKNIE wykańcza??? Oj i młoda mi wstała Zaraz rozwali łóżeczko więc zmykam do glizdki i budzić małża na poranną kawę. Dziś walka Adamka i Gołoty - ludziska trzymamy kciuki za naszych Małż jedzie do Katwoic obejrzeć sobie na żywo a ja pewnie pójdę spać bo Marynia wstawała w nocy chyba z 10000000 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 10.06.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Hej hej sąsiadko, Międzylesie to faktycznie urokliwe miejsce. Mieszkam tu od około 13 lat. Niestety coraz więcej samochodów tędy jeździ ale mam nadzieję że nie wytną nam tych lasów, bo nazwa straci sens My mieliśmy budować mały dom, ale w końcu jak spotkaliśmy się z architektem to zmieniliśmy zdanie i właśnie jesteśmy na etapie zmiany projektu. Prawdę mówiąc załatwianie formalności z budową już teraz mnie odstrasza, więc pewnie nie będzie nam się chciało budować kolejnego domu. Raczej skupimy się na powiększaniu rodzinki aby nasza Ania miała z kim bawić się w ogódku ;-) A namiary chętnie weźmiemy. Co prawda chcemy budować w tym roku (!!!) ale w razie czego będziemy umawiać się na przyszły... Trzymam kciuki za budowę i będę do was zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 11.06.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Hej ! Oczywiście, zapraszamy w każdą sobotę Nas jest teraz cięzko na budowie nie zastać. W godzinach przedpołudniowych to zawsze na 100%. Totalna paranoja z tymi materiałami... I pewnie jeszcze wszyscy chcą przedpłatę 100%.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 11.06.2007 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 RybciaFiga oj znam dobrze tę udrękę z urzędami. Moje kochanie właśnie dziś po raz kolejny był w Stoenie A powiększenie rodziny - czekamy aż Marynia bedzie troszkę bardziej samodzielna i zabieramy się do roboty (9oj taka robota to sama przyjemność) Ja niestety mam niewydolność ciśnieniwo-szyjkową i wizja założenia pessarium i leżenia plackiem tak jak z niunią mocno mnie przygnębia -ale nic to w porównaniu z ujrzeniem i utuleniem upragnionego maleństwa. Zuzza skąs kochana wiedziałaś z tąa przedpłatą Wwidać, że jesteś już doświadczona w bojach Ech dziś obdzwoniłam dachluxy - odechciewa mi się dachówki Mąż zdobył adresy domów gdzie położono dachóweczki, które nas interesują. Zapowiada się interesujący weekend - znów podglądanie domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 11.06.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 krokwie u nas robione były na miejscu, ale moje nie sa tak efektowne zajrzyj tu To wątek założony przeze mnie ale juz ruszył tak naprawde jak juz moje krokwie były wykonane - teraz to bym zrobił takie jak ma zuczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 11.06.2007 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 krokwie u nas robione były na miejscu, ale moje nie sa tak efektowne zajrzyj tu To wątek założony przeze mnie ale juz ruszył tak naprawde jak juz moje krokwie były wykonane - teraz to bym zrobił takie jak ma zuczek a widziałeś to wykończenie, które wkleiłam na 1 stronie -to zwieńczenie przy dachu To zdjęcie ze starego Muratora - ten egzemplarz (jak chyba pozostałe kilka roczników) pieczołowicie przechowywaliśmy w domu. Cały dom był naszym marzeniem - wykończenie z kamienia polnego, szprosy ech i ach. Ale architekt kazał nam się pocałować w nos bo miał pozajmowane terminy z ponad rocznym wyprzedzeniem i za projekt krzyknął chyba coś koło 14,000zł - o ile dobrze pamiętam Taka wykończeniówka śni nam się po nocach - tylko czy znajdziemy cieślę, który nam to cudo zrobi? Mamy plan, żeby pojechać do wioski budowlanej i zapytać się o cieślę, który robił to wykończenie półokrągłe - może dadzą nam namiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 13.06.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 tak widziałem fajowo to wygląda! tylko oby nie wyróżniało sie bardzo z otoczenia... dla mnie taki dom powinien stać samotnie gdzieś pod laskiem wtedy robi największe wrażenie a na takim odiedlu domków jednorodzinnych to nieraz może srtaszyć co do cieśli to taki z wiski to już sobie wyobrażam ile sobie "zaspiewa" ale trzymam kciuki i bede śledził wasze dalsze poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts