Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Hej witam w Twoim dzienniczku...

Jeśli jesteś z Gocławia - to możemy razem chodzić na spacery (bo ja jestem z Pl. Szembeka :)

Ja czekałam na PNB w Wawrze - 20 dni (+14 na uprawomocnienie +7 od czasu zgłoszenia do PINB-u - no powiedzmy ze z tym czekaniem w ostatnim punkcie sobie odpuściliśmy... :D :D )

Międzylesie piekna okolica i w zasadzie nie tak daleko od Międzeszyna i Borowieckiej... jak zaczniecie budowę to Was z pewnością odwiedzę...

cieszę sie, ze sie dogadaliście z P. Markiem, myśle ze bedziecie zadowoleni.

Pozdrawiam

Witaj julienxj eszcze raz dziękuję za namiar na p. Marka.

Dzis dał nam wycenę 32,000zł :roll:

Miałam nadzieje, że będzie troszkę taniej - ale raczej na 100% go weźmiemy.

Do tej pory dostaliśmy kilka wycen (od 29 do prawie 50,000zł )

Nie wiem jak Wy ale ja mam wrażenie, że wykonawcom w głowach się poprzewracało. :oops:

Dziękuję za zaproszenie na spacerki ale ja niestety wróciłam do pracy i nasza kluseńka siedzi teraz z nianią.

Ostatnio naszym sobotnio-niedzielnym rytuałem stało się objeżdzanie okolicy i podglądanie domów.

Widzieliśmy Wasz (julienx) domek, Zuzzy i wiele innych pięknych domów.

Oczywiście jesteśmy podłamani, że jednak nasz jest zbyt mały :x

Następny budujemy przynajmniej 210m!!

Hej !

WItam kolejnych przyszłych sąsiadów ;-) Życzę powodzenia w bojach papierkowych. Czasu jeszcze sporo macie :-)

Zapraszam na naszą budowę gdy zwiedzacie okolicę - dajcie tylko znać kiedy - my zawsze jesteśmy na posterunku :-) Zawsze jakimś doświadczeniem mozemy się podzielić.

Ekipę Julienx rzeczywiście warto zaklepać - wyjątkowo solidni się wydają i sprawni.

Co do naszego stolarza to oczywiście służę namiarami i zapraszam najpierw do obejrzenia jego pracy - to już niebawem.

Cieszę się , że moja córka będzie miała starszą kolezankę w okolicy ;-) Wokół tylko sami chłopcy ;-)

Pozdrowienia !!!!!!

Zuzza

No widzisz a ja sie martwie, ze wszyscy wokół mają małe zgrabne domki, do sprzątania dobre, a ja ... wyskoczyłam z tą hawirą :)

Piękna kuchnia, rzeczywiście powalająca, ale ... uwaga... zeby mieć taki kolor (wenge) musisz mieć w kuchni ogromną ilość światła inaczej będzie mroczna i przytłaczająca...

Pozdrawiam

dziekuję dziewczynki :)

Najbardziej wielkością domu jest zmartwiony mąż - wychował się w ogromnym domu, gdzie kuchnia ma ponad 20m a do sufitu 3,20m więc trudno mu sie dziwić.

Powtarzam sobie, że będzie dobrze - słusznie Julienx zauważyłaś, że im mniejsza powierzchnia - tym mniej sprzątania - a ja do pedantek nie należę :wink: - tak się pocieszam.

Zuzza bardzo dziękuję za zaproszenie.Nawet nie wiesz z jaką przyjemnością wprosimy się - Wasze doświadczenie jest dla nas bardzo cenne.

U nas niestety wśród znajomych nie ma zbyt wielu budujących się - wszyscy preferują nowe mieszkania - trudno z nimi porozmawiać o naszych zmartwieniach :(

W sobotę oglądalismy dachóweczkę u Ciebie i u Julienx - cały czas zastanawiamy się nad tym jaką wybrać :roll:

Marzy mi się ceglana, ceramiczna, angoba ale wszędzie kręcą nosem :evil:

Jak mnie to denerwuje - można kupić nie to co się chce ale to co oferują - paranoja.

Hej!

Z nami mozna rozmawiać tylko o budowie ;-) Czyli jeśli jesteście tego spragnieni to super :-)

Myślę, że jeśli ten projekt Wam pasuje, to nie ma co się przejmować wielkością... Pewnie ważne by te podstawowe potrzeby były spełnione... Ja wiem coś o tym, bo od dwóch miesięcy mieszkamy u teściowej w mieszkanku 40metrów. To dopiero jest problem ;-)

Nie wierzę, że nie mozna kupić dachówki z wyprzedzeniem półrocznym.... To jakaś granda...

Pozdrowienia !!!!

Zuzza nam chodzi nawet o wyprzedzenie roczne.

Przecież dach będziemy kryli dopiero późną wiosną albo latem 2008.

U Kowalczyka rezygnują z Brassa i Rupp Ceramiki, w Dachluxcie nie ma mowy o Robenie i Brassie!

Na szczęście mocno nam się nie spieszy i chemy po prostu kupić wcześniej materiały - ale to co nam się podoba a nie to co jest - echhhhhh.

Zuzza jeśli będziesz tak miła to z ogromną przyjemnością wpadniemy w jakąś sobotę do Was i jeśli można zobaczyć Wasz cudny domek na własne oczy (a nie tylko podglądali z samochodu :wink: )- będziemy wdzięczni.

Julienx masz rację z tym, że ciemna kuchnia będzie "mroczna".

Wydaje mi się, że wykusz w kuchni bardzo ją rozjaśni?

Bardzo sie cieszę, że nasza kluseczka będzie miała towarzystwo w postaci Antosia i maleśtwa Zuzzy - mam nadzieję, że niedługo nasza rodzinka jeszcze się powiększy i będzie wesoło :)

jeden facet w składzie jak kupowałam deficytowy cement powiedział, że mam szczęście, że kupiłam juz dachówkę, bo oni nie przyjmują już zamówień...

do końca roku !!!!!!!!!!!

:o :o :o

szok co się porobiło...

paranoja :roll:

Dlatego chemy kupić stal - (chyba w przyszłym tygodniu), dachówkę itp już teraz, na przyszły rok.

Wszystko co może jeszcze zdrożeć, a nic się nie stanie jak sobie przezimuje na działce!

Jak będę w pracy to wkleję fragm. maila od pana z Dachluxu - można się pośmiać :lol:

Witaj!

czuje podobne klimaty wiec nieomieszkałem tu się wpisac - zapewne bede zagadac!

pozdrawiam świercz

Świerszczu z nieba mi chłopaku spadłeś :lol:

Podczytałam Was i od razu mam pytanko :wink:

Powiedz mi proszę, co zrobić aby więźba była taka cudniasta jak u Was???

Czy od razu zamawia się takie rzeźbienia w tartaku czy cieśla sam to PIKNIE wykańcza???

Oj i młoda mi wstała :roll:

Zaraz rozwali łóżeczko więc zmykam do glizdki i budzić małża na poranną kawę.

Dziś walka Adamka i Gołoty - ludziska trzymamy kciuki za naszych :D

Małż jedzie do Katwoic obejrzeć sobie na żywo a ja pewnie pójdę spać bo Marynia wstawała w nocy chyba z 10000000 razy :cry: :roll:

Hej hej sąsiadko, Międzylesie to faktycznie urokliwe miejsce. Mieszkam tu od około 13 lat. Niestety coraz więcej samochodów tędy jeździ :-( :evil: :evil: :evil: ale mam nadzieję że nie wytną nam tych lasów, bo nazwa straci sens :-)

My mieliśmy budować mały dom, ale w końcu jak spotkaliśmy się z architektem to zmieniliśmy zdanie i właśnie jesteśmy na etapie zmiany projektu. Prawdę mówiąc załatwianie formalności z budową już teraz mnie odstrasza, więc pewnie nie będzie nam się chciało budować kolejnego domu. Raczej skupimy się na powiększaniu rodzinki ;-) aby nasza Ania miała z kim bawić się w ogódku ;-) ;-) ;-)

A namiary chętnie weźmiemy. Co prawda chcemy budować w tym roku (!!!) ale w razie czego będziemy umawiać się na przyszły...

Trzymam kciuki za budowę i będę do was zaglądać

RybciaFiga oj znam dobrze tę udrękę z urzędami.

Moje kochanie właśnie dziś po raz kolejny był w Stoenie :evil:

A powiększenie rodziny - czekamy aż Marynia bedzie troszkę bardziej samodzielna i zabieramy się do roboty (9oj taka robota to sama przyjemność) :lol:

Ja niestety mam niewydolność ciśnieniwo-szyjkową i wizja założenia pessarium i leżenia plackiem tak jak z niunią mocno mnie przygnębia -ale nic to w porównaniu z ujrzeniem i utuleniem upragnionego maleństwa.

Zuzza skąs kochana wiedziałaś z tąa przedpłatą :lol: :roll:

Wwidać, że jesteś już doświadczona w bojach :lol:

Ech dziś obdzwoniłam dachluxy - odechciewa mi się dachówki :evil:

Mąż zdobył adresy domów gdzie położono dachóweczki, które nas interesują.

Zapowiada się interesujący weekend - znów podglądanie domów :lol:

krokwie u nas robione były na miejscu, ale moje nie sa tak efektowne :( zajrzyj tu

To wątek założony przeze mnie ale juz ruszył tak naprawde jak juz moje krokwie były wykonane - teraz to bym zrobił takie jak ma zuczek ;)

a widziałeś to wykończenie, które wkleiłam na 1 stronie -to zwieńczenie przy dachu :roll:

To zdjęcie ze starego Muratora - ten egzemplarz (jak chyba pozostałe kilka roczników) pieczołowicie przechowywaliśmy w domu.

Cały dom był naszym marzeniem - wykończenie z kamienia polnego, szprosy ech i ach.

Ale architekt kazał nam się pocałować w nos bo miał pozajmowane terminy z ponad rocznym wyprzedzeniem i za projekt krzyknął chyba coś koło 14,000zł - o ile dobrze pamiętam :oops:

Taka wykończeniówka śni nam się po nocach - tylko czy znajdziemy cieślę, który nam to cudo zrobi?

Mamy plan, żeby pojechać do wioski budowlanej i zapytać się o cieślę, który robił to wykończenie półokrągłe - może dadzą nam namiar :roll: ?

tak widziałem fajowo to wygląda! tylko oby nie wyróżniało sie bardzo z otoczenia... :roll: dla mnie taki dom powinien stać samotnie gdzieś pod laskiem wtedy robi największe wrażenie a na takim odiedlu domków jednorodzinnych to nieraz może srtaszyć ;)

co do cieśli to taki z wiski to już sobie wyobrażam ile sobie "zaspiewa" ale trzymam kciuki i bede śledził wasze dalsze poczynania ;)