glowac 19.05.2008 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witaj Basiu! to nie chodzi o pieniądze - są znacznie droższe - tylko taka nam się podoba i już. Karpiówka jest ładna, i to bardzo, ale niekoniecznie chcielibyśmy ją mieć na naszym dachu zerknij proszę do naszego dziennika za pół roku jak dostaniemy wycenę to ją wkleimy do dziennika dziś mieliśmy dostać dwie - na razie cisza... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 26.05.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Czy wasze wyceny Domino obejmują też resztę dachu - łaty, rynny, folię, okna itd? Bo jeśli za samą dachówkę to za drogo. 25200-26660 netto mieliśmy za samą dachówkę na 320 m2 dachu.Gdzie widzieliście te okna do domów pasywnych, jaka to firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 26.05.2008 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Basiu cena obejmuje jedynie dachówkę gąsiory itp - reszta to koszta dodatkowe. Jesteś z Warszawy? Jeśli tak to proszę na PW gdzie Tobie udało się znaleźć tak tanio Domino?? Odwdzięczę się sprawdzonym namiarem na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 26.05.2008 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Basiu u nas nie będzie folii na dachu tylko deska a na to papa - delej dachówka. Topowy model profilu rehau to clima design -> U = 0,8 dla całego okna. jest on certyfikowany przez instytut domów pasywnych nasza wycena była robiona dla 5 komorowego profilu -> Brillant Design. więcej na http://www.rehau.pl/3ADDC645C8C669D9C12570BB00488382.shtml chcemy dac do wyceny jeszcze do MS i jezierskiego. Obie firmy mają ciepłe produkty. nie sądzę żeby byli tańsi, powód - tam gdzie wycenialismy produkują je - a reszta to raczej dystrybutorzy. w tej firmie nie ma typowych i nietypowych okien - płaci się za m2 i tak powinno być wszystko robią na indywidualne potrzeby. Basiu - podaj namiar na tanie Domino. jeżeli nie miałaś na myśli Domino tylko dachówkę innych firm - to mnie nie dziwi że znalazłaś tańsze.... to nasz świadomy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 27.05.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Poszły na PW. Wydaje mi się, że poprzedni wyceniający zauważyli, że Wy jesteście napaleni tylko na Domino, bo podane przeze mnie wyceny nie są jakieś super ( podałam NETTO). Dach mamy prosty, jak w M02, tylko ok. 320 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.05.2008 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dając do wyceny dachówkę -byliśmy zdecydowani na wybrany model. Mamy wyceny kilku różnych firm i dachówek dla porównania. Decydując się na budowę domu byliśmy świadomi kosztów jakie poniesiemy - jesteśmy w pełni na nie przygotowani. Świadomi jesteśmy ceny Domino - to prawda jesteśmy w niej zakochani - napalona to raczej jestem na męża niż na dachówkę . Chemy wybudować dom energooszczędny (stąd rekuperator, dobry piec, kominek itp) a zarazem taki, w którym będziemy chcieli mieszkać. Podoba nam się właśnie ten model dachówki - u jednej z naszych forumowiczek widzielśmy ją z bliska -wiemy, że to ta dachówka a nie inna. Dziękuję za namiary - zadzwonię do tych firm i sprawdzę jakie mają ceny ? Choć znając życie dobrze jest jednak kupić drożej ale u sprawdzonego sprzedawcy - czytaj wątek Ani@ z Creatonem z Dach Plus'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 27.05.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Sorry za to 'napaleni', mamy inny typ poczucia humoru. Co do Domina, to też mi się podoba, zwłaszcza, że widziałam je na domu budowanym wg. tego samego projektu co nasz. Jestem też fanką płaskich dachówek, choć obawiam się, że szybko spowszednieją - w Piasecznie całe osiedle domków kryją Dominem, sąsiad też je kładzie. Każdemu się podoba, nie tylko nam i jest efekt domina , niedługo będzie wszędzie. Okna biorę pod uwagę tylko trzyszybowe, Rehau Clima Design jeszcze nie widziałam, czy oni robią ten profil w okleinie, czy tylko biały? No i namiaru na te okna Rehau mi nie wysłałaś póki co... PS Na forum ( i nie tylko) informacje wymieniam bezinteresownie i obce mi jest podejście ja Ci powiem to a Ty mi w zamian tamto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.05.2008 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 rzeczywiście mamy "odmienne poczucie humoru" Info poszło na PW . Firma jest sprawdzona - sami poprzednio mieliśmy ich okna. Co do Domino to nie interesuje mnie czy jest to popularna dachówka i czy jest na nią moda? Nam się podoba i dlatego ją chcemy kupić a nie dlatego, że ktoś taką ma czy jest modna. Gdybym patrzyła na panującą modę nasz dom w środku wyglądałby jak większość z tego forum -` mamy własny gust i tego się trzymamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 29.05.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Hej hej, jak tam idzie budowa? U was panowie wrócili, a u nas musiałam przeprowadzić bardzo poważną rozmowę z panem "dyrygującym" aby przybyli jak najszybciej, czyli wczoraj wieczorem. Wg ich planów we środę w przyszłym tyg. będą zalewać wieniec oraz taras. A gdzie zniknęła Marynia na rzecz Czesia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 29.05.2008 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witaj sąsiadeczko. Chłopcy są naprawdę niesamowici!!! Jutro rano będę na budowie i wstawię aktualne zdjęcia. Widzę, że mimo tego co piszesz Wy także pędzicie jak szaleni - mocno Wam kibicujemy Mam nadzieję, że jakoś niedługo uda nam się poznać osobiście Marynia właśnie trenuje nurkowanie z tatusiem Czesio to tylko na zdjęciu a w brzuszku noszę Frania Przyznam się szczerze, że ja miętka baba jestem i mało asertywna i od "ciężkich" rozmów mam męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koskarek 31.05.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Witam No całkiem fajny ten Wasz domek ,my budujemy proton I z dobrych domów i jesteśmy krok za wami , akurat dzisiaj mają u nas wylewać strop.Pisaliście że będziecie deskować dach , nasz majster nas namawia na deskowanie i mówi że to różnica 4000zł,tylko nie wiem czy wliczył w to robocizne trzeba to dogadać bo wcześniej coś wspominał o 6000zł. Jestem ciekawa ile drożej Was wyniesie dach przez to deskowanie. GRATULACJE !!! z powodu nowego członka rodziny . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 31.05.2008 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 koskarek my mieliśmy własne drewno z własnego lasu - więc koszty są nieporównywalne. 1 m3 tarcicy 25 mm to jakieś 42 m2. nie wiem ile m2 ma Wasz dach i nie wiem ile weźmie za robociznę Wasza ekipa, ale 6000 to raczej realna kwota. Mając powierzchnię dachu podzielisz ją przez 42 i wyjdzie Ci ilość m3 deski. Wtedy to pomnożysz przez cenę desek (impregnowanych, jeżlei kupisz nie impregnowane, to sama możesz je zaimpregnować na działce - taniej i lepiej, ale więcej problemów). Do wyniku tych ćwiczeń dodaj koszt robocizny + gwoździe i będziesz wiedzieć ile to będzie Cię kosztowało. Symulacja = masz 220m2 dachu. Koszt m3 deski zaimpregnowanej 700 pln netto. 220/42 = 5,23 m3 czyli musisz kupić 5,5 m3 za 3850 pln - dodaj robociznę i gwoździe. Suma będzie kosztem całkowitym. deskowanie jako robocizna to nie jest droga usługa, więc w 5-6 tysiącach się zamkniesz. potem dochodzi Ci jeszce koszt raczej papy niż folii. musisz wszystko skalkulować jak by co to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 03.06.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 fju fju..... no proszę was, ale ci wasi panowie są robotni - to kiedy więźba? Agnieszko, a skąd jest ta Pani projektantka i czy jest bardzo droga? My mamy też taką Panią projektantkę - znajomą rodziny no i właśnie to jest lekki problem. Ma bardzo fajne pomysły, ale to ja muszę jej coś przedstawić, a ona to poprawia lub daje jakieś wskazówki. Co mnie bardzo stresuje Ale to cudowna wiadomość! To znaczy, zorientowałam się po kalendarzyku w podpisie! Ale fajnie i bardzo wam gratuluję i jednocześnie zazdroszczę, bo ja też chciałabym, ale boję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.06.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Ja Cię kręcę ale lecicie do przodu! Dawno tu nie zaglądałam. Dzięki za głos na Domino w mojej małej sondzie - postanowione - będzie łupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.06.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 A żyrandol ekstra. Osobiście uważam że oświetlenie to najważniejsza rzecz w wystroju wnętrza - determinuje jego charakter. Jak całość pomieszczenia będzie stonowana a lampa będzie taką kolorową plamą to będzie to wyglądać ekstra. Nawet kicz świadomie użyty może wyglądać bosko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 12.06.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Ale kawał domu ) Zagladalismy do Was ze 3 tygodnie temu - rewelacyjne postępy. A jesli chodzi o okna w salonie - będziemy mieli okno 3,8 m i architekt namawia nas na fix 2,6 + przesuwane 1,2. Takie duze okno fajnie wygląda, gdy jest zamkniete, gorzej gdy jest otwarte... i się waham. Wyceniłam takie cudo w Naturze - 14 tyś, a będziemy mieli jeszcze podwójne balkonowe w gabinecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.06.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 minkapinkaa musi być otwierane? u nas będą fixy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 12.06.2008 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 efilowiesz - miałem w ręku domino i Imerysa - i... Imerys ma taką bardziej chropowatą powierzchnię.w naszym przypadku to dyskalifikacja - bo obok mamy brzozy i spodziewamy się bałaganu na dachu:)sama wycena dachówki (Imerysa) była porównywalna z Dominem, ale wszytskie dodatki były dużo droższe.jak ktoś ma możliwość to polecam wycieczkę do Zamaratu na Puławską w Wawie - bardzo ciekawe dachówki z Francji - i kolory i kształty.Mają też cegłe ręcznie robioną importowaną Tercę Wienerbergera z Francji - i jest super - nie widziałem nigdzie takich, a w krajowej ofercie W. jej nie ma.polecam - my kupimy tam cegłę na elewację. dzisiejsze przygody na budowie opiszę w dzienniku - jak i ostatnie ustalenia.Prawie formalnie już kupiliśmy cały styropian na cały dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.06.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 mam i jedną i drugą... w szafie no i moje spostrzeżenia są takie same. a poza tym mokry imerys jest dużo ciemniejszy i potem jak wysycha to wygląda jakby był połamany. (bo najbardziej mokro jest między dachówkami i są takie zacieki w tych miejscach). ja tylko się trochę bałam tego ostrego kantu. w imerysie jednak jest to gładsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 16.06.2008 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Niedaleko nas sąsiad ma Domino - tylko szare i spadek dachu jakieś 30% i powiem Ci, że wygląda to naprawdę dobrze. Mam też zdjęcia Domino w kolorze łupka na dachu znajomej - jesli chcesz podeślę Ci je PW - naprawdę wspaniale to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts