efilo 16.06.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Pewnie że chce Wyślę adres na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.06.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 poczta PW mi szwankuje więc Ci tu odpowiem Podbitka jest na pewno sosnowa (planujemy taką samą) ale muszę się zapytać naszego wykonawcy czym ją malował? Okna w tym domku, który Ci wysłałam są w kolorze złoty dąb i podbitka była pod nie malowana. My chcemy uzyskać ten sam efekt - na pewno drewno było najpierw impregnowane a potem malowane - jak tylko dowiem się czy i w jakim dokładnie kolorze? - dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 17.06.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Fajnie Wam idzie. Gratuluje. Domek rośnie i brzuszek też ... no fajowo Pozdrawiam p.s. szarości w łazience sa super, eleganckie no i bardzo modne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.06.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 glowac a ta szara deska okapowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 18.06.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 efilona desce jest blaszana obróbka - w rzeczywistości współgra dość dobrze z Domino.Zdjęcie trochę wypaczyło wygląd, ale obróbki pasują do dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.06.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 mi zaproponowali na obróbki tytancynk ale boję się że to nie będzie za bardzo współgrało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 19.06.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 super fotki. glowac wklej wiecej fotek wlasnie ze srodka.jak ten salon teraz wyglada.pewnie bajerancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.06.2008 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 efilotytank cynk nie zmienia swojej barwy, bardzo słabo patynuje i jest niezmienny.Wiesz, masz nowoczesny dom, w którym tytancynk by pasował - pytanie czy kolorystycznie będiz esie zgrywał np z elewacją, podbiką, itd.no i on kosztuje swoje...... gdybym miał kasę to bym kupił tytankcynk, a tak będzie obróbka stalowamożemy mieć miedzianą, ale świadomie rezygnujemy. aga1401 postaramy się napstrykać, jak nie dziś, to jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.06.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 efilo tytank cynk nie zmienia swojej barwy, bardzo słabo patynuje i jest niezmienny. Wiesz, masz nowoczesny dom, w którym tytancynk by pasował - pytanie czy kolorystycznie będiz esie zgrywał np z elewacją, podbiką, itd. no właśnie - pytanie boję się czy nie będzie za jasny. a co do podbitki to chcę popielatą - dlatego właśnie się wypytywałam o ten popiel na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.06.2008 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 efilojak dla nas może być za jasny....pojedź z dachówką i zobacz czy kolory będą Ci pasowały.jeżlei chodzi o podbitkę pomalowaną na kolor, to pytanie jak będzie się starzała ta farba????wydaję mi się ze pomalowane drewno w swoim kolorze lepiej wygląda z upływem czasu - w sensie ewentualne odpryski farby, itd lepiej wyglądająale jest to tylko moje prv zdanie z którym można się zgodzić lub nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.06.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 zgadzam się w stu procentach. tyle że nie chce wprowadzać drewna w naturalnym kolorze. zawsze je można zabejcować na hebanowo i dopiero wtedy pomalować - przynajmniej nie będzie dawało po oczach jakby się 'zepsuło' a co do jeżdżenia z dachówką - problem w tym że tytancynk w sklepie różni się od tego na dachu bo jednak ta blacha patynuje no nic to, nie zawracam Ci głowy. Jeszcze raz dzięki za zdjęcia - fantastyczny ten daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 20.06.2008 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 efilochyba że dasz podbitkę z pcvz kolorami lepiej i z trwałością...patynuje, ale nie tak jak miedźmoże w składzie/hurtowni będą mieli spatynowaną wystawkę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.06.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 szukałam i niestety nie znalazłam a nad tym pcv musze pomyslec. generalnie brzmi niezbyt ale może w takim ciemnym kolorze nie bedzie złe? Najbardziej mnie przerażają te dziurkowane panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 22.06.2008 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 dziurkowane panele są rzeczywiscie do bani,a le może można jakąś siatkę wstawić????taką jak jest od wylotu kominka w zabudowie k-g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 29.06.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Witajcie. Zapoznalam sie z budową. Fajnie wam to idzie, z przygodami. Czy juz robicie elewację z klinkieru? Jaki kolor cegły układacie?My w przyszlosci planujemy zrobic fragmenty elewacji z cegly Wandersanden ale jak zakupilismy po 5 sztuk z 3 kolorów to sie okazało ze Barok i Alpenrose sa identyczne a Slavia ciemniejsza ale tez w tym odcieniu. Na skladzie (w innym miescie) mieli sie do tego ustosunkowac i nic ...miilczą. Gratuluje budowy i podziwiam waszą metodyczność przy przygotowywaniu kolejnych etapów. Mozna sie od was uczyć!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 11.07.2008 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Witam w naszym dzienniku Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi - kłopoty techniczne Powili zaczynamy robić elewację z cegły - zdjęcia zamieściłam w dzienniku. Jesteśmy z niej bardzo zadowoleni - choć po zobaczeniu tego co nam przywieźli na paletach byłam załamana. Najważniejsze to dobrzy murarze, którzy mają sporo wyobraźni i doświadczenie w układaniu cegły ręcznie formowanej - bardzo łatwo spaprać całą robotę U nas chłopcy właściwie uczą się tego ale wyszło im to naprawdę super - jak zrobimy wiechę ugotuję im coś naprawdę smacznego Cały problem z tą cegłą polega na tym, że czlowiek nie ma gwarancji co mu przywiozą - dla mnie osobiście był to bardzo duży problem tym bardziej, że jest to droga impreza Na szczęście udało się i naprawdę polecam - elewacja robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 12.07.2008 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Dzieki za odpowiedź. Slicznie wygląda ta cegła. Czy bedziecie okladac cały dom?, czy na cokole (jesli dobrze widze to okładacie połówkami cegły?) napisz prosze jaki to kolor? i rozmiar? Czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 12.07.2008 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 cegłą obkładamy podmórówkę, kominy, jeden słupek. Do tego będą donice na tarasie, 4 słupki ogrodzeniowe + cała ściana wejściowa do domu (ta cofnięta) i elementy na bokach lukarn.jak coś zostanie, no może na grila starczy, albo sami jeszcze nie wiemy:)wymiary - sprawdzę to napiszę. Co do koloru - to trudno powiedzieć - to mix czarnego, ciemnej czerwieni i żółci - to trudne do opisania - bo każda jest w zasadzie inna. co ważniejsze - sądzę że każda partia po wypaleniu moze być / jest rochę inna. Skąd te wrażenie - dom w Józefowie nie ma żółci, na wystawkach w Zamaracie też jest coś innego...kupowaliśmy w ciemno licząc na to że w rzeczywistości będzie super - no i mało przestrzeliliśmy:)a i tu gdziejest są połowki - a przy wejściu i słupki ogordzeniowe będą z całej stawiane.przy wejściu co 4/5 w pionie i poziomie będzie wysunięta z lica - więc bedzie to tam fajnie wyglądało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 13.07.2008 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Etiuda wymiary naszej cegły (katalogowe:) ) to: 20,6x5,3x9,9 cm ale to katalogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 15.07.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Dzieki za info. Cegła jest super, pieknie wybarwiona w malanżowej naturalnej kolorystyce. Plany jej rozmieszczenia bardzo ciekawe - takie cofnięcie/ wyciągnięcie na zewnątzr lica da świetny efekt. ja tez tak mam planach na mój domek , jeszcze chcę zrobić takie pojedyncze wystepy cegly tą węższą stroną ( zaprzyjaxniona p. architekt przestzregała, żeby zrobic to jednak w jakieś symetrii to wtedy dobrze wyglada). Ciekawa jestem Waszej dachówki - czy ona ma kształt łupka? Będzie odjazdowa.!!! Kilka lat temu podziwiałam dachy z orginalnego łupka na Dolnym Slasku - bardzo ładne. Pozdrawiam Pokażcie efekty - nawet w trakcie prac!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts