glowac 16.07.2008 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Bardzo się cieszę, że komuś jeszcze się ta cegła podoba Dekarze może wejdą w tym tygodniu, zwieźli już konstrukcję, dachówka jest na placu - wszystko czeka W tym tygodniu musimy rozrysować elektrykę, wchodzi hydraulik - przez lipiec mamy nadzieję domek będzie już okablowany, z dachem i hydrauliką, potem tynki, wylewki i reszta .................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 18.07.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 O super są zdjęcia. Fajnie sie u Was dzieje. A pokazane drzwi to maja różne formaty wielkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.07.2008 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 producenci na swojej stronie mieli tylko takie zdjęcia - nas interesuje oczywiście jedynie skrzydło główne - 110cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 20.07.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 gowac, na tez bardzo podoba sie szczra ceramika Vileroy&Boch. Szukamy podobnych kolorow w atrakcyjniejszej cenie. Na razie mamy na oku Paradyż model Amanda/Alex. Jesli Ty cos znalazlas to daj znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 20.07.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witaj Kidu w naszym dzienniku - miło, że ktoś z "diunowiczów" tu zagląda Pewnie na początku sierpnia (jak nam "brzuszek" pozwoli ) pojedziemy do Ryk (to jest na trasie lubelskiej) - tam jest duży salon, gdzie ceny V&B są sporo niższe niż w Warszawie. Facet ma tam bardzo atrakcyjny towar po naprawdę ciekawych cenach - chcemy się przekonać osobiście ponieważ dotychczas rozmawialiśmy z nim tylko telefonicznie. Jak nas cena zwali znów poszukamy czegoś tańszego w TTW Opex albo na Bartyckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 21.07.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 glowac, czy mozesz dac mi numer na ten salon w Rykach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agola 21.07.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam, wpadłam z odwiedzinami. Wasz domek nabrał już kształtów. Najcięższy etap budowania macie już chyba za sobą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 21.07.2008 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Agola witaj w dzienniku - właśnie wczoraj mówiłam mężowi, że chyba najgorsze już za nami ? Teraz niby najfajniejsza część - wykończeniówka - może uda się zdążyć przed porodem z wyborem najważniejszych rzeczy - z dwójką maluszków latanie po salonach może być mało przyjemne :l Wstępnie wiemy co nam się podoba - niedługo przekonamy się czy starczy nam na to pieniędzy? ol: Najgorsze jest szukanie tańszych "odpowiedników" Niestety pewnie nas to czeka biorąc pod uwagę, jak bardzo zależy nam na tym, żeby dom był energooszczędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 21.07.2008 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Kiduhttp://www.vio-mac.pl/glowna.phpa telefon to (0048) 81 865 26 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 21.07.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witajcie. Podlogówka w salonie przy podłodze drewnianej nie jest ekonomiczna. Oczywiście technicznie może być . Tylko trzeba mieć na uwadze fakt że współczynnik przejmowania ciepła od podłogi drewnianej jest 5-9 krotnie mniejszy niż od podłogi ceramicznej. No i potem trzeba by żyć ze świadomością, że tym super sprawnym piecem kondensacyjnym grzeje się również ziemię pod budynkiem. A patrzyliście na te grzejniki „modern „ np. z firmy Instal projekt Włocławek. http://www.instalprojekt.com.pl/pl/produkty/grzejniki_dekoracyjne/ Ja tak się nad nimi zastanawiam, bo kiedys chce mieć podłoge drewniana w salonie? Tyle że mój salon będzie urządzony w nowoczesnym stylu do których te grzejniki można dopasowac a u Was może będą antyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 21.07.2008 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Ceramiki na podłodzenie w salonie nie chcemy - to znaczy myślałam o opasce z jasnego gresu (tego samego, którym będzie wyłożona kuchnia, wiatrołap itp) wokół drewnianego środka - sama nie wiem Poszukam zdjęcia o co mi chodzi: http://forum.muratordom.pl/post2591331.htm#2591331 podoba mi się podoga w salonie Szczepka Do tego będzie rekuperator + bardzo mocny kominek Jotula więc może dupinki nam nie zmarzną Mamy sporo antyków ale zamierzamy je połączyć z nowoczesnymi meblami - jeden mebelek tu, inny tam - typowy eklektyzm Idealne są dla nas wnętrza w Almi Decor - niestety kanapy wymienimy jak najmłodszy skończy jakieś 3 latka - teraz mamy przedsmak jak można w tydzień załatwić białą tapicerkę kredkami, flamastrami,farbami, kupką itp itd - sama słodycz posiadania dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 21.07.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Zajrzeliśmy w sobotę na Wasza budowę i jesteśmy pod wrażeniem - tempo zawrotne. A kiedy można zastać gospodarzy? Bardzo ładna jest ta cegła na elewacje, jestem ciekawa efektu końcowego, zwłaszcza w połączeniu z dachówką Domino. Parkiet z ogrzewaniem podłogowym to nie jest chyba dobry pomysł, pytałam na Batyckiej w wielu punktach z podłogami i wszędzie mi odradzali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 22.07.2008 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witaj kochana Właśnie wczoraj zastanawiałam się co u Was słychać Na budowie jesteśmy codziennie " pańskie oko konia...." Zadzwoń jak będziesz miała chwilkę to podjedziemy Z tą podłogówką to pomyslimy - zostanie nam jeszcze kaloryfer kanałowy przy drzwiach tarasowych ale nie mam pojęcia jakie to są koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 22.07.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 A my też robimy wszędzie podłogowe, w tym pod deskami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.07.2008 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Kurcze a nam wszyscy odradzają Zobaczymy ile kosztuje grzejnik kanałowy + małe klasyczne kaloryfery w wykuszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 24.07.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Grzejniki kanałowe to swietne wyjscie techniczne niemniej kosztowne. Ale produkuja obecnie niskie grzejniki płytowe o wysokości 20 cm. Moj znajomy połozył standardowe ogrzewanie podłogowe pod deska barlinecką merbau. Po ostatniej zimie twierdzi, ze z podłodze nic się nie stało ale w salonie było za chłodno, teraz zrobiłby gęściej przewody. Hm trudne wybory Was czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.07.2008 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Etiuda obeszliśmy kilka studiów z deskami podłogowymi i wszędzie nam odradzali - planujemy deskę podłogową - na dole merbau a na górze dąb. Te barlineckie i inne jakoś do nas nie przemawiają - co gruba decha to gruba decha - tym bardziej, że dębinę mamy własną i jesienią tniemy dęby na deskę - wyjdzie nas to grosze - a mamy sprawdzonego producenta, który nam potnie pod wymiar, wyszuszy, zrobi w-p itp. Wczoraj dowiadywaliśmy się o to czy kondensat + grzejnik kanałowy to dobre połączenia (tu na forum są różne opinie) i kobieta w salonie gdzie mplanujemy kupić piec powiedziała, że OK i że właśnie są kanałówki już od 19cm z dużą mocą Patrzyłam to koszt ok. 4000zł - planowaliśmy w salonie dwa grzejniki ozdobne zendera więc koszt będzie podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 25.07.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Mysle że super to planujecie. Będę Wam kibicować i może jak pozwolicie "ściągnę" rozwiązanie do mojego przyszlego salonu. Ja tez bym chciała deski dębowe (choc wlasnej dębiny nie mam a szkoda), tyle że mi się podobają takie szersze i dłuzsze dechy np 25 x 90cm. A jak tam piękne domino? układa sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.07.2008 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Bardzo się cieszę, że Ci się podoba - wiele osób chyba mocno się dziwi, że nie mamy ceglastej dachówki i kanarkowej melewacji - czyli klasycznej wersji Diuny Postanowiliśmy ją nieco unowocześnić - obyśmy tylko nie przesadzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 27.07.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Zdjęcia z ostatniego postu się nie otwierają : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts