glowac 27.07.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Oj rano były Widać strona Empiku skąd hostujemy zdjęcia nawaiła Niestety do godziny 13-stej Empikfoto ma jakąś przerwę techniczną i dopiero po 13 zdjęcia będą widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 30.07.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Witajcie. Zdjecia już są, są. Ale piękne rzeczy pokazujecie. Kafelki na podłogę świetne – faktycznie jak ze starych praskich czy warszawskich kamienic. Do takiej kuchni idealne. Wówczas dodatkami w określonym mocnym kolorze podkreślicie tylko urodę miejsca i wyposażenia. Nie widzę tylko opaski w salonie ( w mojej wyobraźni oczywiście). Bazalt na tarasy będzie przeeszykowny i i z pewnością praktyczny. I takie schody …….kamienne …. rozmarzyłam się …bo chyba na pewno poza moim zasięgiem. A własnie – dlaczego piszesz że koszt kamieniarza może doskwierać. Czy ułożenie bazaltowych płyt jest znacznie droższe niż np. gresowych ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.07.2008 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Mąż zadał pytanie w Beltramim - ile orientacyjnie bierze taki "kamieniarz" za ułożenie m2 - gość nam odpowiedział, że 200zł Mam nadzieję, że uda nam się namówić naszego wykonawcę, żeby on nam układał taraz i schody - będzie miał ułatwione zadanie, gdyż slaby na schody będa pocięte na wymiar i trzeba je tylko ułożyć i przykleić. Nasz pan wykonawca twierdzi, że nigdy nie kładł takiego kamienia i ma stracha - ale cegły ręcznie formowanej też nie kładł a jak ładnie mu to wyszło Za chwilkę jadę do studia kuchennego podpisać umowę i zamówić paczkę kafelków na podłogę (żeby nie kupować kota w worku ). Pstryknę fotkę tej czarno-palisandrowej wnęki i poproszę o wizualizację w kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 31.07.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 pieknie domek wyglada.kuchnia tez sie fajna szykuje:)tu w irlandii mam biale plytki w lazienkach.nie bede zbyt duzo pisac-tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 31.07.2008 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Aga - nie polecasz białych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 01.08.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 ja nie zabieram raczej nigdy glosu na temat czy cos jest piekne czy brzydkie.uwazam ze kazdey ma swoj gust,napislaam tylko z o tych plytkach bo akurat identyczne mam tu w lazience.glowac po prostu moze dlatego ze to lazienka,chlapie sie woda,ja mam dlugie wlosy, male dziecko tam co chwile buszuje bo juz do kalmki dosiega.po prostu widac kazdy brud,plamke,wloska,smuge,paproszka, normalnie wyglada jakbym w ogole tam nie sprzatala. do tego sa tez dekory takie czarne i wypukle.i rzecz jasna wiecznie ukurzone. zrobie ci kiedys zdjecie.ale mowie.irlandzkie moze gorszy gatunek. moze jakies tanie. a juz nie wspomne jak w ta biala fuge wlazi brud.co tydzien na kolana i jade z koksem. mieszkalam rok wczesniej gdzie w lazience byly bezowe plytki i jasno-brazowe dekory.w ogole nie bylo takiej rzezni jak mam w tym domu.dobrze ze to tylko wynajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 01.08.2008 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Z drugiej strony te białe to do łazienki dla gości - dziecięca (rodzinna) będzie raczej grafitowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 03.08.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam, jakoś tak troszkę podobnie nasze domki zaczynają wyglądać , cegła, domino....Podoba mi się. Mam pytanie o cenę bazaltu. My do podobnego zestawu na zewnątrz wybraliśmy na schody i podcienie granit plomieniowany (ok 200 PLN/m2) ale ten bazalt jest b. fajny, więc znowu mi się w głowie zamieszało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.08.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Dotarlam do Ciebie via watek o bialych scianach. Wnetrza zapowiadaja sie super. Nie balabym sie jednej grafitowej lazienki, jesli taka Ci sie podoba. W lazienkach w ogole mozna poszalec. Tu przynajmniej kolor na scianach nie razi. Czekam na wiecej zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.08.2008 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 lidex, malgos2 WITAJCIE miło, że ktoś zagląda do naszego dziennika Lidex kiedyś pytałam się o Twoją cegłę u Ciebie w komenatarzach - odwiedziliśmy skład w Konstancinie ale nie było tego czego szukaliśmy. W końcu udało nam się sprowadzić tę, której szukaliśmy Cena Bazaltu w Beltramim to 160zł netto za płytkę 2cm 60x60cm a slab na schody grubości 3cm - cena m2 to 360zł netto. Niestety Beltrami nie sprzedaje towaru klientom indywidualnym - trzeba mieć kogoś z założoną działalnością lub zlecić kupno kamieniarzowi Niestety robocizna kamieniarza jest o wiele droższa niż materiału - może uda nam się zlecić pocięcie kamienia na wymiar i nasz wykonawca nam go ułoży na tarasie i na schodach malgos2 masz rację łazienki to duże pole do popisu Jednak jesteśmy zdecydowani na szaro-grafitową łazienkę rodzinną. Powinno to wyglądać dobrze w połączeniu z nowoczesną armaturą - do tego łazienka ma kilkanaście m2 i spore okno dachowe - troszkę boję sie, żeby nie było zbyt ciemno i ponuro Mam nadzieję, że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 04.08.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 oj drogo, drogo.... piękny ten bazalt, ale cena poza zasięgiem (i to ukladanie). Będę z niecierpliwością czekać jak to u was wyjdzie. Trzymam kciuki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 05.08.2008 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Lidex drogo i jeszcze nikt nie powiedział, że u nas będzie na 100% - może się okazać, że będą pilniejsze wydatki W każdym razie przy budowie domu wychodzimy z założenia, że robimy dom na lata - nie widzi nam się potem co roku podklejanie odpadającycj kafelków na tarasie (a mamy całkowicie odsłonięty ).. Życie zweryfikuje nasze plany i może się okazać, że będzie goły beton przez lata no i dzięki temu nic nie trzeba będzie podklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 24.08.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Ale piękny dach Wam wyszedł. !! Gratulacje. Wykonawca wolno ale ładnie wykonał robotę. Ale co z tą wyceną na robociznę kaminiarza, to jakaś nieprawdopodobna koszmarna cena. Albo pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 24.08.2008 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Etiuda witaj Z wykonawcą vel dekarzem mamy bardzo nie miłe przygody - ostatnia skończyła się dwugodzinną awanturą Dachówka jest poobijana, rynnny źle zamontowane - koszmar. Do czasu aż wszystko nie zostanie naprawione i poprawione nie zapłacimy mu Facet jest strasznie pyskaty, awanturnik - najlepiej zwalić winę na innych - koszmarny gość Cena, którą podał nam kamieniarz - powalająca, wczoraj naszego kolegę rozbawiła do łez Nam chce się płakać bo nastawiliśmy się na bazalt ale nie za takie pieniądze - niestety każdy kamieniarz w Warszawie i okolicach liczy sobie podobnie. Nadal mamy nadzieję i szukamy kogoś na obrzeżach miasta. Tym bardziej, że chcemy zlecić jednej osobie wykonanie granitowego blatu do kuchni, obudowy kominka i zabudowy tarasu i schodów. W związku z tak dużym zamówieniem liczymy na spory rabat - pewnie jesteśmy naiwni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RybciaFiga 25.08.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Ja myślę sobie że do kafelków V&B trzeba wziąć naprawdę dobrego fachowca. I myślę również że takiego posiadam, tj kontakt do niego, tylko pewnie będzie się mógł umówić na przyszły rok dopiero.... no nie wiem, bo u nas będzie od końca października i właściwie nie wiem ile mu się zejdzie. Dajcie znać. Bo mam też kontakt do innych, co nawet i dobrze robią tylko robota im się w ogóle nie pali, do nas mieli wejść na koniec sierpnia (żeby porobić takie mniej wyrafinowane rzeczy jak np. płytki w garażu czy w pomieszczeniach gospodarczych) co oczywiście jest już nierealne (z drugiej strony nam też plan działań trochę się przesunął). Facet naprawdę robi dobrze, ale jest okropnie flegmatyczny i czasem robi sobie kilkudniowe przerwy ..... pozdrawiam! PS. A gdzie jest Franek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 26.08.2008 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 RybciaFiga nasz synek jest bardzo grzeczny i spokojnie siedzi w brzuszku - oby tak było jeszcze co najmniej przez 3 tygodnie - a ciąża będzie "donoszona". Tylko o to się modlę Dziękujemy za kafelkarza ale doszliśmy do wniosku, że jednak kupimy kafelki V&B do obu łazienkek bez ich cięcia - nikt nie da nam gwarancji, że wyjdzie to dobrze a cena m2 jest przerażająca - szkoda by było marnować materiał W każdym razie serdecznie dziękujemy za propozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 30.08.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Super ten dach! Coraz bardziej podoba mi się Domino.Czy można zwiedzić Państwa rezydencję z przewodnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 03.09.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Piekny ten Wasz dach. I ta cegła. Wogóle mnóstwo rzeczy ruszyło u was z kopyta.... super A te "białe kołnierzyki" kominów to jak zrobiliscie? To jest tynk pomalowany na biało? A potem znów jest cegła ? Czy obróbka blacharska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 03.09.2008 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 minkapinka zawsze jesteś mile widziana - mam nadzieję, że uda mi się z Tobą spotkać osobiście - jesli "młody" pozwoli Etiuda jak tylko córcia znajdzie stary aparat to pokażę dokładnie jak kominy były budowane Ta biała część to zwykła cegła pełna pomalowana na biało na to poszła w dolnej części obmurówka z pełnej cegły ręcznie formowanej a na zakońćzenie grafitowa obróbka blacharska. Podejrzeliśmy ten komin z Józefowie i dbaliśmy aby u nas był wymurowany tak samo Tak samo chcemy wykończyć zwieńczenia donic na tarasie i murek przy schodach zewnętrznych (oczywiście bez tej czapu z blachy ). Prace ruszyły ponieważ nie ukrywam bardzo nam się spieszy - niestety mamy l troszkę zaległości terminowych (np podłączenie gazu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 10.09.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Dzięki, bedę czekać na zdjęcia kominów. Ale rzeczywiscie prace wykonczeniowe na Waszej budowie szybko postepują. Rozumiem, że przyspieszenie wynika, ze zblizającego się terminu przyjscia na świat Waszego Dzieciatka. Trzymam kciuki Jutro wiecha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts