Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

Witaj Etiuda :0

Jak tylko znajdę stary aparat wśród zabawek młodej wyślę Ci zdjęcia :oops: przepraszam, że tak długo to trwa - ale pokój naszej córci to istne pobojowisko misków,lalek, klocków itp - jak to u dwulatki :roll: :lol:

Rzeczwiście pojawienie się na świecie Franusia wiele zmnieni - nie wyobrażam sobie ciągania dwulatki (oczywiście o wkresie największego buntu :wink: ) i niemowlaka po sklepach stąd nasz pośpiech.

Szkoda nam dzieci i naszych nerwów :wink: :lol:

Wizje domu (wstępną ) mamy - teraz zostaje nam szukanie, szukanie, dzwonienie itp.

Wykończeniówka to istny koszmar - w ciągu jednego dnia trzeba podjąć tyle ważnych decyzji wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :evil:

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My tez jesteśmy ciekawi zdjęć Waszego domu. :D :D Czy ten gres co kupiłas na balkony to jest tem sam co na taras de la Mancha? Na stronie internetowej wygląda ciekawie i podobnie jak bazalt jest kładziony z biała fugą? Zastanawiam się dlaczego bazalt tak jest robiony, czy to jest jakas specjalna zaprawa?

Ja pamietam fajne chodniki z bazaltu w Wyznym Smokowcu w słowackich Tatrach ktore urzekły mnie urodą (takie kostki bazaltowe, łupki). Ale chyba były inaczej kłdzione bo białych fug nie zauważyłam....... a no tak kostke sie inaczej kładzie...

Zarazilam się od Was tym grafitowym tarasem i u siebie tez bedę taki robić...o ile przekonam meza.

I jeszcze prosze pokaż fasadę domu, czy juz masz cegłę przy wejściu ( z tym planowanym wysunięciem co 4/5 cegła). Strasznie jestem ciekawa bo sama tez planuje podobnie tylko obawiam się czy na ręcznie formowanej nie powstanie jakieś zuburzenie rytmu?

Gratuluje postępów w budowie i pozdrawiam

Witam wszyskich!!! Jestem zainteresowana projektem diuna czy ktoś może mi pomóc? Zanim kupię projekt chciałabym obejrzeć go na żywo. Jestem z okolic Kielc ale chętnie wybiorę się nawet dalej na wycieczkę byle upewnić się w mojej decyzji.

anabel9 witaj w naszym diunowym dzienniku.

W Kilecach (a właściwie pod Kilecami) Diunę III wybudował w zeszłym roku Rafał911.

Mieliśmy okazję ją zobaczyć na żywo - niesamowite wrażenie :)

Mam telefon do Rafała jeśli chcesz zadzwonię do niego i zapytam się czy nie ma nic przeciwko, żebym Was ze sobą skontaktowała ? :p

Jeśi nie wyjdzie :( a będziesz miał ochotę na wyprawę do Warszawy - serdecznie zapraszamy :)

Lidex u nas właściwie nic innego poza grafitem nie wchodzi w grę - cegła+dachówka zobowiązuje nas do takiego wyboru :roll:

Na żywo wygląda nieco jaśniej :-? - niestety nic innego w kolorze grafitu + stopnice z kaponosem nie udało mi się w Warszawie znaleźć :cry:

Aga zdjęcia na pewno będą - sama niestety nie widziałam budowy od ponad tygodnia - codziennie KTG w szpitalu i wielkie wyczekiwanie jest na 1-wszym miejscu :p

Może dziś uda nam się zajechać na budowę jak będzie jasno to zrobię kilka fotek :lol:

My tez jesteśmy ciekawi zdjęć Waszego domu. :D :D Czy ten gres co kupiłas na balkony to jest tem sam co na taras de la Mancha? Na stronie internetowej wygląda ciekawie i podobnie jak bazalt jest kładziony z biała fugą? Zastanawiam się dlaczego bazalt tak jest robiony, czy to jest jakas specjalna zaprawa?

Ja pamietam fajne chodniki z bazaltu w Wyznym Smokowcu w słowackich Tatrach ktore urzekły mnie urodą (takie kostki bazaltowe, łupki). Ale chyba były inaczej kłdzione bo białych fug nie zauważyłam....... a no tak kostke sie inaczej kładzie...

Zarazilam się od Was tym grafitowym tarasem i u siebie tez bedę taki robić...o ile przekonam meza.

I jeszcze prosze pokaż fasadę domu, czy juz masz cegłę przy wejściu ( z tym planowanym wysunięciem co 4/5 cegła). Strasznie jestem ciekawa bo sama tez planuje podobnie tylko obawiam się czy na ręcznie formowanej nie powstanie jakieś zuburzenie rytmu?

Gratuluje postępów w budowie i pozdrawiam

Dziękujemy :)

Gres na balkon kupiliśmy w Plastoramie - maja niesamowite okazje - tam też kupiliśmy do wszystkich pomieszczeń technicznych (garaż, kotłownia, warsztat itp) gres techniczny Villerova&Boch'a za śmieszne pieniądze - naprawdę polecam ten sklep, jeśli ktoś ma blisko :)

Nie jest to ten sam ale kolor się zgadza - jest idealnie dopasowany do koloru dachówki więc po obróbce grafitową blachą powinno dobrze wszystko współgrać

:p

Z tego co wiem, to bazalt jest kładziony raczej bezfugowo (choć na zdjęciach, które wstawiłam były białe fugi :roll: ).

Przy gresie na pewno będą fugi ale raczej antracytowe lub wręcz czarne - takie jak przy cegle (przy donicach).

Fasada przy drzwiach wejściowych jeszcze nie jest zrobiona :(

Cegła jest już przywieziona na budowę ale czekamy z tym, aż cały dom będzie ocieplony.

Takie rozwiązanie widzieliśmy właśnie z cegłą ręcznie formowaną (tą samą, która jest u nas)

Wygląda to wspaniale - niestety na własne efekty musimy jeszcze troszkę poczekać :(

Ciekawa jestem jak by to wyszło na słupach przy ogrodzeniu :roll: - warto się nad tym pomysłem zastanowić :).

Póki co pozdrawiam Cię serdecznie i zmykam pod kołderkę - młody w brzuchu ostro się buntuje :roll:

gratulacje.jednak zgadlam.dlatego nie lubie tych dziennikow bo nie wiadomo kiedy w nich ktos zamiesci posta.non stop trzeba szukac.ach.dlatego lubie jak ktos ma jedna galerie do wszystkiego.przepraszam ale dobrze ze chociaz w komentarzach napisano to sie skaplam.

gratuluje i zycze wiele radosci.3 tygodnie to pewnie duzo sie zmienilo.fajnie tak popatzrec bedzie.powodzenia

Drodzy Państwo nasza rodzina się powiększyła o nowego członka - w środę 24-09-2008 przyszedł na świat nasz wspaniały synek - Franciszek.

Aleee suuuper... yuuuupi! Ogromne gratulacje, bardzo sie cieszę. Mocno Was sciskamy...

p.s. jakbym miała drugiego synka (choc licze troche na coreczke) to tez dalabym mu na imie Franio - ślicznie