glowac 11.09.2008 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witaj Etiuda :0 Jak tylko znajdę stary aparat wśród zabawek młodej wyślę Ci zdjęcia przepraszam, że tak długo to trwa - ale pokój naszej córci to istne pobojowisko misków,lalek, klocków itp - jak to u dwulatki Rzeczwiście pojawienie się na świecie Franusia wiele zmnieni - nie wyobrażam sobie ciągania dwulatki (oczywiście o wkresie największego buntu ) i niemowlaka po sklepach stąd nasz pośpiech. Szkoda nam dzieci i naszych nerwów Wizje domu (wstępną ) mamy - teraz zostaje nam szukanie, szukanie, dzwonienie itp. Wykończeniówka to istny koszmar - w ciągu jednego dnia trzeba podjąć tyle ważnych decyzji wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 15.09.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Głowacu Drogi, podziel sie plis informacją co to za gres dokładnie (jakaś fotka, link) i gdzie go można zobaczyc - kupić w okolicach W-wy? Z góry dzięki PS: Super dach:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 16.09.2008 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 lidex pytasz się o gres De La Manchy? jeżeli tak, to znaleźliśmy to w http://www.klinkierbud.pl/, są też na Bartyckiej i Allegro (ale nie ma całej oferty) - tak najszybciej. A to link do zdjęć http://www.gresmanc.com/en/productos_riansares.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 18.09.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 My tez jesteśmy ciekawi zdjęć Waszego domu. Czy ten gres co kupiłas na balkony to jest tem sam co na taras de la Mancha? Na stronie internetowej wygląda ciekawie i podobnie jak bazalt jest kładziony z biała fugą? Zastanawiam się dlaczego bazalt tak jest robiony, czy to jest jakas specjalna zaprawa? Ja pamietam fajne chodniki z bazaltu w Wyznym Smokowcu w słowackich Tatrach ktore urzekły mnie urodą (takie kostki bazaltowe, łupki). Ale chyba były inaczej kłdzione bo białych fug nie zauważyłam....... a no tak kostke sie inaczej kładzie... Zarazilam się od Was tym grafitowym tarasem i u siebie tez bedę taki robić...o ile przekonam meza. I jeszcze prosze pokaż fasadę domu, czy juz masz cegłę przy wejściu ( z tym planowanym wysunięciem co 4/5 cegła). Strasznie jestem ciekawa bo sama tez planuje podobnie tylko obawiam się czy na ręcznie formowanej nie powstanie jakieś zuburzenie rytmu? Gratuluje postępów w budowie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 18.09.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 18.09.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 czekamy na focie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anabel9 19.09.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam wszyskich!!! Jestem zainteresowana projektem diuna czy ktoś może mi pomóc? Zanim kupię projekt chciałabym obejrzeć go na żywo. Jestem z okolic Kielc ale chętnie wybiorę się nawet dalej na wycieczkę byle upewnić się w mojej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 19.09.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Dzięki Glowac za namiary na gres, faktycznie wygląda super, ciekawe jak w realu? Tak się tylko zastanawiam, że pewnie na takim grafitowym gresie na tarasie to szybko syfek będzie widać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 20.09.2008 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 anabel9 witaj w naszym diunowym dzienniku. W Kilecach (a właściwie pod Kilecami) Diunę III wybudował w zeszłym roku Rafał911. Mieliśmy okazję ją zobaczyć na żywo - niesamowite wrażenie Mam telefon do Rafała jeśli chcesz zadzwonię do niego i zapytam się czy nie ma nic przeciwko, żebym Was ze sobą skontaktowała ? Jeśi nie wyjdzie a będziesz miał ochotę na wyprawę do Warszawy - serdecznie zapraszamy Lidex u nas właściwie nic innego poza grafitem nie wchodzi w grę - cegła+dachówka zobowiązuje nas do takiego wyboru Na żywo wygląda nieco jaśniej - niestety nic innego w kolorze grafitu + stopnice z kaponosem nie udało mi się w Warszawie znaleźć Aga zdjęcia na pewno będą - sama niestety nie widziałam budowy od ponad tygodnia - codziennie KTG w szpitalu i wielkie wyczekiwanie jest na 1-wszym miejscu Może dziś uda nam się zajechać na budowę jak będzie jasno to zrobię kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 20.09.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 My tez jesteśmy ciekawi zdjęć Waszego domu. Czy ten gres co kupiłas na balkony to jest tem sam co na taras de la Mancha? Na stronie internetowej wygląda ciekawie i podobnie jak bazalt jest kładziony z biała fugą? Zastanawiam się dlaczego bazalt tak jest robiony, czy to jest jakas specjalna zaprawa? Ja pamietam fajne chodniki z bazaltu w Wyznym Smokowcu w słowackich Tatrach ktore urzekły mnie urodą (takie kostki bazaltowe, łupki). Ale chyba były inaczej kłdzione bo białych fug nie zauważyłam....... a no tak kostke sie inaczej kładzie... Zarazilam się od Was tym grafitowym tarasem i u siebie tez bedę taki robić...o ile przekonam meza. I jeszcze prosze pokaż fasadę domu, czy juz masz cegłę przy wejściu ( z tym planowanym wysunięciem co 4/5 cegła). Strasznie jestem ciekawa bo sama tez planuje podobnie tylko obawiam się czy na ręcznie formowanej nie powstanie jakieś zuburzenie rytmu? Gratuluje postępów w budowie i pozdrawiam Dziękujemy Gres na balkon kupiliśmy w Plastoramie - maja niesamowite okazje - tam też kupiliśmy do wszystkich pomieszczeń technicznych (garaż, kotłownia, warsztat itp) gres techniczny Villerova&Boch'a za śmieszne pieniądze - naprawdę polecam ten sklep, jeśli ktoś ma blisko Nie jest to ten sam ale kolor się zgadza - jest idealnie dopasowany do koloru dachówki więc po obróbce grafitową blachą powinno dobrze wszystko współgrać Z tego co wiem, to bazalt jest kładziony raczej bezfugowo (choć na zdjęciach, które wstawiłam były białe fugi ). Przy gresie na pewno będą fugi ale raczej antracytowe lub wręcz czarne - takie jak przy cegle (przy donicach). Fasada przy drzwiach wejściowych jeszcze nie jest zrobiona Cegła jest już przywieziona na budowę ale czekamy z tym, aż cały dom będzie ocieplony. Takie rozwiązanie widzieliśmy właśnie z cegłą ręcznie formowaną (tą samą, która jest u nas) Wygląda to wspaniale - niestety na własne efekty musimy jeszcze troszkę poczekać Ciekawa jestem jak by to wyszło na słupach przy ogrodzeniu - warto się nad tym pomysłem zastanowić . Póki co pozdrawiam Cię serdecznie i zmykam pod kołderkę - młody w brzuchu ostro się buntuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anabel9 21.09.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Bardzo dziękuję za odpowiedz. Byłabym bardzo wdzięczna za kontakt z Rafałem. Jeśliby nie wyrazi zgody na obejrzenie Diuny bardzo chętnie skorzystam z propozycji i odwiedzę stolice. Będę czekać na odpowiedz. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 23.09.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 To mnie pocieszyłaś, ze na recznie formowanej cegle wysunięcia wychodzą fajnie. Pogoda brzydka to Ty teraz bądż wiecej pod kolderką, żebyście razem z Franiem nie przeziębili się. Godzina "F" czytaj: Franiu na świecie -pewnie już blisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 29.09.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Glowac odezwij sie co u was.Jak samopoczucie. jak domek.bylas obejrzec postepy??? a moze juz malenstwo tulisz w ramionach??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 02.10.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Kochani!!!! Gratulujemy Wam urodzin SYNKA!!!!!! To wspaniale że powiększyła Wam się Rodzina!!! Cieszymy się i życzymy by Wasza "wzorcowa rodzinka 2+2" jak najszybciej zamieszkała w cudnym domku!!! Wszystkiego dobrego i jeszcze raz Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 02.10.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 gratulacje.jednak zgadlam.dlatego nie lubie tych dziennikow bo nie wiadomo kiedy w nich ktos zamiesci posta.non stop trzeba szukac.ach.dlatego lubie jak ktos ma jedna galerie do wszystkiego.przepraszam ale dobrze ze chociaz w komentarzach napisano to sie skaplam.gratuluje i zycze wiele radosci.3 tygodnie to pewnie duzo sie zmienilo.fajnie tak popatzrec bedzie.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 02.10.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 GRATULACJE!!! Pzdr, L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 02.10.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Drodzy Państwo nasza rodzina się powiększyła o nowego członka - w środę 24-09-2008 przyszedł na świat nasz wspaniały synek - Franciszek. Aleee suuuper... yuuuupi! Ogromne gratulacje, bardzo sie cieszę. Mocno Was sciskamy... p.s. jakbym miała drugiego synka (choc licze troche na coreczke) to tez dalabym mu na imie Franio - ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 03.10.2008 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Serdecznie dziękujemy za życzenia - niby dwa lata różnicy między dziećmi a człowiek tak szybko zapomina jakie to maleństwo jest kruche i słodziutkie Czas wrócić do budowlanej rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 03.10.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 tym bardziej dziekuje za fotki bo wyobrazam sobie ze przy dwojce dzieci jest co robic.pozdrawiam i zycze aby oba skarby dobrze sie chowaly. bo budowa widze ma sie tez super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.10.2008 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Jeszcze raz dziękujemy To naprawdę niesamowite ile radości i miłości może wnieść do domu taki mały człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts