Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Teść zajął się obróbką blacharską balkonów - będą wykończone tą samą blachą, która jest na dachu - fajnie tyo będzie razem wyglądało

A JAK OBRÓBKA BĘDZIE GOTOWA, TO POCHWAL SIĘ NIĄ, DOBRZE ? :D JAKOŚ NIE WIEMY JAK UGRYŹĆ TE BALKONY .... :oops:

WIĘC PROSZĘ O POMOC :)

I GRATULUJĘ POWIĘKSZENIA RODZINKI :D :D :D

dziś lub jutro będą fotki

dziś mają wstawić okna proste, a jutro balkonowe z łukami

dziś rozpoczeło się obmurowywanie wejścia cegłą - jak to zobaczyłem, to poprosiłem o rozebranie - bo mi się nie podobało i nie było to po naszej myśli. To z mojej winy, bo wczoraj mnie nie było na budowie i nie uzgodniliśmy tego....

• 2 weeks później...

Dzięki Etiuda :)

Czasem sami się dziwimy jak to możliwe, że ta budowa nadal idzie do przodu??? - To wyłącznie dzięki mojemu wspaniałemu mężowi bo ja mam MEGA DOŁA :cry:

Z tą kanałówką to było tak.

Planowaliśmy w salonie grzejniki Zender'a, żeby było nowocześnie i ładnie - niestety mamy problem ze ścianami - jest mało wolnego miejsca a chcemy mieć szezlong, dwa fotele, duży palisandorwy stół i zaczynają się schody :roll:

Niestety nasz wykonawca "skasował" nas na 1000zł za ponowne skucie wylewki, zaszalowanie otworu itp.

No ale my juz tak mamy, że wiele pomysłów przychodzi nam do głowy po czasie i trzeba za nie sporo płacić :oops:

Taki los osób budujących pierwszy dom :lol:

Najgorszy jest czas czekiwania na tę kanałówkę - ponad 5 tygdni !!! :evil:

Wiraj Patty:)

Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia :oops:

Mam taki plan:

Jeśli wybierzemy do domu drzwi zewnętrzne nowoczesne zrobimy tę pierwszą barierkę (stal mamy więc zrobi nam ją nasza ekipa lub teść), jeśli wybierzemy drzwi stylizowane,, bardziej klasyczne to będzie to druga barierka - wówczas musi nam ją wykonać jakiś kowal na zamówienie - ceny niestety nie znam - narazie szukałam czegoś ciekawego i "innego" na balkony :-?

Witaj glowac,

piękny domek wybraliście :D

mam pytanie dotyczące cegły, którą macie na podmurówce i przy wejściu do domku. Czy mogłabyś mi podać jakiś namiar na nią i jaki jest koszt za 1m2 ?

Strasznie mi się spodobała (ciekawe, czy mój M będzie równie zachwycony ? :wink: ). Będę wdzięczna za info,

pozdrawiam,

lidszu

glowac, pisałaś, że można ją też kupić na Puławskiej w W-wie, a możesz mi napisać gdzie dokładnie ?

A tak w ogóle to będziemy dość niedalekimi sąsiadkami, bo będę się budować w Halinowie :D :D

Gratuluję synka Franusia !!!! :D :D

Lidszu

"Zamarat" jest właśnie na Puławskiej :p

http://www.zamarat.pl/

Warszawa, ul. Puławska 373

tel: (022) 644 00 10

(022) 644 00 20

fax: (022) 644 00 30

e-mail: [email protected]

czynne: poniedziałek - piątek : 8 oo - 17oo

sobota : 10 oo- 14oo

Jeśli masz ochotę zobaczyć cegłę na elewacji na żywo zapraszamy do nas na budowę :)

Ale ładna ta Wasza Diuna, zupelnie nie przypomina tego żółtego domku z czerwoną dachówką z 1 strony dziennika (projekt) jakich dużo wokolo. :D

Ale powiedz Glowac pisalas ze zrobisz wysuniecia cegły z muru w podcieniu wejsciowym. Nie zrobiłaś ??czy po prostu nie widac bo cegła jest melanżowa?