glowac 06.10.2008 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Jeszcze raz dziękujemy To naprawdę niesamowite ile radości i miłości może wnieść do domu taki mały człowiek Rzeczywiście z dwójką małych szkrabów troszkę trudno prowadzić budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 08.10.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Jak to miło, ze wróciliście na forum i to wzbogaceni o nowego członka ekipy budowlanej Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 13.10.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Teść zajął się obróbką blacharską balkonów - będą wykończone tą samą blachą, która jest na dachu - fajnie tyo będzie razem wyglądało A JAK OBRÓBKA BĘDZIE GOTOWA, TO POCHWAL SIĘ NIĄ, DOBRZE ? JAKOŚ NIE WIEMY JAK UGRYŹĆ TE BALKONY .... WIĘC PROSZĘ O POMOC I GRATULUJĘ POWIĘKSZENIA RODZINKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 14.10.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 czekamy na fotki domku z oknami. i tych balkonow, my tez nie wiemy jak je zabezpieczyc, boje sie ze deszcz bedzie lal sie po elewacji.pytalam na forum o male orynnowanie wykuszy,ale ponoc przy duzym deszczu nic nie daja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 14.10.2008 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 dziś lub jutro będą fotkidziś mają wstawić okna proste, a jutro balkonowe z łukamidziś rozpoczeło się obmurowywanie wejścia cegłą - jak to zobaczyłem, to poprosiłem o rozebranie - bo mi się nie podobało i nie było to po naszej myśli. To z mojej winy, bo wczoraj mnie nie było na budowie i nie uzgodniliśmy tego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.10.2008 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 a ja z zapytaniem co to za wełna lub styro do ocieplenia domu- takie szare coś- nie mowie o tym elemencie -tuz przed gruntowaniem- tylko zakolkowane swieże?http://www.empikfoto.pl/albumy31/115019/623926/previews/19060280_a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 24.10.2008 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 acca5to styropian swisspora - model Lambda. on jest szary bo ma w sobie cząstki grafitu, który ma bardzo dobre właściwości izolacyjne.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 30.10.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ale zawrotne tempo prac. Dom robi się coraz przytulniejszy. Slicznieje w oczach.Mnie zrobili murarze już kominy ale bez opaski .A jednak będziesz robic kanałówkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.10.2008 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Dzięki Etiuda Czasem sami się dziwimy jak to możliwe, że ta budowa nadal idzie do przodu??? - To wyłącznie dzięki mojemu wspaniałemu mężowi bo ja mam MEGA DOŁA Z tą kanałówką to było tak. Planowaliśmy w salonie grzejniki Zender'a, żeby było nowocześnie i ładnie - niestety mamy problem ze ścianami - jest mało wolnego miejsca a chcemy mieć szezlong, dwa fotele, duży palisandorwy stół i zaczynają się schody Niestety nasz wykonawca "skasował" nas na 1000zł za ponowne skucie wylewki, zaszalowanie otworu itp. No ale my juz tak mamy, że wiele pomysłów przychodzi nam do głowy po czasie i trzeba za nie sporo płacić Taki los osób budujących pierwszy dom Najgorszy jest czas czekiwania na tę kanałówkę - ponad 5 tygdni !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 01.11.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Nie przejmuj się. Nikt nie uniknie błedów czy raczej przeoczeń przy budowie. Później nie będziecie pamiętać o tym mieszkając w ślicznym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 03.11.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witaj Glowac,chciałam zapytać jaki jest koszt balustrad które prezentujesz w dzienniku?Pozdrawiam,Patty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 03.11.2008 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Wiraj Patty:) Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia Mam taki plan: Jeśli wybierzemy do domu drzwi zewnętrzne nowoczesne zrobimy tę pierwszą barierkę (stal mamy więc zrobi nam ją nasza ekipa lub teść), jeśli wybierzemy drzwi stylizowane,, bardziej klasyczne to będzie to druga barierka - wówczas musi nam ją wykonać jakiś kowal na zamówienie - ceny niestety nie znam - narazie szukałam czegoś ciekawego i "innego" na balkony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.11.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witaj glowac, piękny domek wybraliście mam pytanie dotyczące cegły, którą macie na podmurówce i przy wejściu do domku. Czy mogłabyś mi podać jakiś namiar na nią i jaki jest koszt za 1m2 ? Strasznie mi się spodobała (ciekawe, czy mój M będzie równie zachwycony ? ). Będę wdzięczna za info, pozdrawiam, lidszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.11.2008 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 lidszucegła to Herfstbont firmy Terca.niestety nie sprzedają jej w polkim oddziale Terci.Można ją kupić w http://www.zamarat.plkoszt m2 to jakieś 180 pln - ale pełnejbo można ją pociąć i jest taniej (jako płytki /okładzina).pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.11.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 glowac, dzięki za odpowiedź i namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.11.2008 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Nie przejmuj się. Nikt nie uniknie błedów czy raczej przeoczeń przy budowie. Później nie będziecie pamiętać o tym mieszkając w ślicznym domku. Trzymam Cię za słowo Póki co czasem mamy wrażenie, że walczymy w Wiatrakami Najważniejsze, że jakoś idziemy do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.11.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 glowac, pisałaś, że można ją też kupić na Puławskiej w W-wie, a możesz mi napisać gdzie dokładnie ? A tak w ogóle to będziemy dość niedalekimi sąsiadkami, bo będę się budować w Halinowie Gratuluję synka Franusia !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.11.2008 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 glowac, pisałaś, że można ją też kupić na Puławskiej w W-wie, a możesz mi napisać gdzie dokładnie ? A tak w ogóle to będziemy dość niedalekimi sąsiadkami, bo będę się budować w Halinowie Gratuluję synka Franusia !!!! Lidszu "Zamarat" jest właśnie na Puławskiej http://www.zamarat.pl/ Warszawa, ul. Puławska 373 tel: (022) 644 00 10 (022) 644 00 20 fax: (022) 644 00 30 e-mail: [email protected] czynne: poniedziałek - piątek : 8 oo - 17oo sobota : 10 oo- 14oo Jeśli masz ochotę zobaczyć cegłę na elewacji na żywo zapraszamy do nas na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 05.11.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 glowac, dziękuję za namiary, już sobie zapisałam Jeśli masz ochotę zobaczyć cegłę na elewacji na żywo zapraszamy do nas na budowę bardzo dziękuję za zaproszenie i na pewno skorzystam jakoś się umówimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 05.11.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Ale ładna ta Wasza Diuna, zupelnie nie przypomina tego żółtego domku z czerwoną dachówką z 1 strony dziennika (projekt) jakich dużo wokolo. Ale powiedz Glowac pisalas ze zrobisz wysuniecia cegły z muru w podcieniu wejsciowym. Nie zrobiłaś ??czy po prostu nie widac bo cegła jest melanżowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts