Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza DIUNA III - dom GLOWACA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 958
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wielkie dzięki Glowac za zdjęcia cegły.

Faktycznie na nich widac te wysunięcia. Ja właśnie pracuje nad naszą elewacją i tzn rysuję w cad-zie cegiełki a potem zacznę je wysuwac. Ekipa klinkierowa kazała mi wszystko dokładnie wyrysowac. Kiedy ja to zrobię :x ...

Wpatrywalam się we fronton Waszego domu i ze zdjęcia widzę tylko wysuniętą w nadprożu drzwi wejściowych. Ale wygląda super.. ta wasza cegła sama w sobie jest cudna.

:D :D

• 2 weeks później...

Cześć GLOWAC :D

Wielkie dzięki za pierwszy wpis :wink:

Nie mam jeszcze wprawy w tworzeniu ale myślę że z czasem będzie tylko lepiej 8)

Podoba mi sie bardzo koncepcja dolnej łazienki, wzór nietuzinkowy więc czekam na jakąś małą wizualizację całości :wink:

Z tego co zauważyłam w sklepach, to chyba na dzien dzisiejszy mamy bum cenowy na wykończeniówkę :x

Na szczęście dla nas to materiały stanu surowego tanieją , więc chyba nie będzie tak najgorzej 8)

Z tym blatem to faktycznie brzydko mówiąc "przegięcie" , czym on będzie cięty i w jakie kształty , że tak koszmarnie ma kosztować :o :-?

Wybaczcie, że nie odpisuję na bierząco :oops:

Mamy mały szpital w domu - nie ma nic gorszego niż chore dziecko :cry:

Etiuda jeszcze raz dziękuję za miłe słowa - miło, że komuś podoba się nasz dom :)

Zobaczymy co nam wyjdzie w środku? :wink: :lol:

BeaWroc z tym blatem kuchennym to mi szczęka opadła - jest prosty taki sam jak w dzienniku - a cena jaką nam zaproponowali to prawie 3000zł za m!!!!

No brak mi słów :roll:

lidszu z wizualizacją będzie ciężko - dzieciaczki nie dają mi wolnego - wszystko rysuję na papierze :cry:

Mam nadzieję, że niedługo uda nam się pokazać zrobioną łazienkę - w sobotę jedziemy do TTW Opex zamówić kafelki :p

Gość justyna_m

A a wpadam z rewizytą ... ale u Was to już zaawansowane wszystko !!! Super to wygląda a dachówka ... nasze marzenie ale okazało się dla nas za drogie :cry:

nie wiemy też czy zdecydujemy się na kafle V&B, wciąż szukamy tańszych a podobnych.

Pozdrawiam

j.

BeaWroc mam nadzieję, że będziesz u nas częstym gościem :)

W końcu budujemy ten sam dom :)

Witaj justyna_m miło, że zajrzałaś (u nas przeważnie cisza w komentarzach

:roll: :oops: ).

Bardzo spodobało mi się oświetlenie do domu, które wkleiłaś u siebie - oczywiście poszukałam w sklepach int - ceny spore - ale lampy robią ogromne wrażenie :p

• 2 weeks później...

tosinek kochana

Mariuszowi na ukojenie nerwów (związane z dekarzem) chyba nawet najmocniejszy trunek nie pomoże :evil:

Ja mogę co najwyżej Karmi - więc też niewiele :lol:

Powiem tak - przez tego cymbała to nie tylko schudnę (co w sumie po porodzie bardzo mi się przyda ;) ale i osiwieję (co jest już mniej fajne :roll: ).

Dach za kupę kasy spartolony, ile mieliśmy z nim awantur - trudno zliczyć - dobrze, że nie doszło do rękoczynów :-?

Więcej szczegółw zdradzi Mariusz- ja na szczęście byłam odizolowana od tego .............................. - dzięki temu mniej się denerwowałam :evil:

Jeśli chodzi o meble to raczej wejdziemy w Noclafa (mam próbki oklein i katalogi jesli chesz zerknąć).

Znalazłam też fajnną firmę ANTADO - ponoć troszke gorsze gatunkowo meble ale równie piękne (a moze nawet ładniejsze no i połowę tańsze).

Ostatnio wypatrzylismy także firmę TOMEX.

http://www.antado.pl

http://www.tomex.info.pl

http://www.noclaf.pl

tosinek

dekar zwalił oryynnowanie, czyli:

- za duży spadek - wizualnie totalna klapa;

- rynny dochodzą do wiatrówki i z jakichś 2 cm z kazdej strony połaci nie zbierają wody.

- mocno niechlujna obrówka i izolacja okien od wewnątrz.

powiem tak - będzie ekspertyza, to będzie sprawa cywilna w sądzie.

jak wygram, to przefaksuję decyzję sądu do wszystkich składów z dachem w województwie mazowieckim.

odpalę fax i niech śmiga korespondencja seryjna przez pół dnia.

lidszu z wizualizacją będzie ciężko - dzieciaczki nie dają mi wolnego - wszystko rysuję na papierze :cry:

Mam nadzieję, że niedługo uda nam się pokazać zrobioną łazienkę - w sobotę jedziemy do TTW Opex zamówić kafelki :p

skąd ja to znam :-? . Moje dziewczyny też nie dają mi chwili spokoju. Teraz właśnie mam szpital w domu - starsza ma zapalenie oskrzeli, młodsza chyba się od niej zaraziła, bo zaczyna kaszleć :evil: . Mnie w zeszłym tygodniu zmogła grypa żołądkowa tak, że przez 3 dni umierałam z bólu żołądka :evil: .

No i mam 2 tygodnie w plecy jeśli chodzi o załatwianie wniosków do PnB :evil:

A z dekarzem współczuję :( . Mam nadzieję, że wygracie sprawę w sądzie :)

tosinek

dekar zwalił oryynnowanie, czyli:

- za duży spadek - wizualnie totalna klapa;

- rynny dochodzą do wiatrówki i z jakichś 2 cm z kazdej strony połaci nie zbierają wody.

- mocno niechlujna obrówka i izolacja okien od wewnątrz.

powiem tak - będzie ekspertyza, to będzie sprawa cywilna w sądzie.

jak wygram, to przefaksuję decyzję sądu do wszystkich składów z dachem w województwie mazowieckim.

odpalę fax i niech śmiga korespondencja seryjna przez pół dnia.

A zrobisz zdjęcie jak śmigają kartki z faxu????

trzymam kciuki i na pohybel leniom

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Swietnie Glowac,

u Was jak zwykle duże postępy. Imponująco wygląda garaż. Nie dość, że taki duży to uporządkowany.

U nas garaż jednostanowiskowy i to jeszcze z kanałem. A na dodatek tak zagracony, że coś strasznego.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik50799.htm

Witam ponownie :D

Widzę, że kafelkowanie pełna para :o , a moge prosic o zdjęcia z parterzyku też :wink:

My na razie siedzimy w okopach i wyjść z nich nie możemy :evil: jak sie robi samemu, to baaardzo długo wychodzi niestety :cry:

ale pocieszeniem dla mnie sa zdjęcia z waszych poczynan, idziecie jak burza i tak trzymac :wink:

GLOWAC czy macie już jakieś wizualizacje odnośnie kuchni , lazienki, czy salonu, chętnie bym cos podpatrzyła 8)

Pozdrawiam :D

Mariola u nas garaż to było składowisko - WSZYSTKIEGO :roll:

My także mamy jednostanowiskowy - tylko powiększony względem pierwotnego o 120cm.

Dopiero teraz widać jaki jest naprawdę :p jak kafelkarz wziął się do pracy.

BeaWroc to prawda kafelkowanie u nas pełna parą - czekamy na kafelki do części mieszkalnej - jak tylko pan R zacznie kłaść od razu lecę na budowę zrobić fotki - sama nie mogę się doczekać efektu tego Vivesa na żywo :roll:

Tak naprawdę widzieliśmy go w katalogu i zamówiliśmy 1m2 dla sprawdzenia jakości -zobaczymy jak wygląda na 40m2 ? :wink: :lol:

tosinek zrobię - i wstawię :wink: :lol:

Tak naprawdę to jestem załamana pracą dekarza - wiem, że dach wygląda "ładnie" jak się na niego patrzy - ale wiemy o wielu niedociągnięciach i bardzo ciężko nam z tą wiedzą :-?

Lidszu a Wam zdrówka życzę - czytałam, że macie szpital w domu - u nas podobnie :roll: